BaribalFoto: Reuters / Scanpix
Loomad
18. juuli 2017, 19:34

METSAÄRATUS: naismatkaja äratas karu hammustus, ehmatasid mõlemad (7)

Ameerika Ühendriikides Idahos sai naismatkaja ehmatuse osaliseks, mida ta ilmselt kunagi oma elus ei unusta. Magava naise ajas üles metsas ringi luusiv karu.

Osariigi kala- ja metsavarude osakonna teatel märkasid Sawtoothi rahvuspargi metsas matkanud turistid metslooma juba eelmisel päeval ning suutsid ta oma laagrist minema ajada, vahendab United Press International.

Siiski loom naases järgneval ööl, hiilis ühe magamiskotis naise juurde ja haaras hammastega ta jalast kinni. Kui naine ärkas ja pistis karjuma, jooksis ehmunud must karu metsa tagasi.

"Naine ei saanud vigastada," ütles ametkonna esindaja Alex Head. "Ka magamiskott jäi terveks, kuid sellele jäi karu sülge." 

Idaho kala- ja metsavarude osakonnas peljatakse, et kiskja tuleb ka kolmandat korda tagasi. Turistidel on juba keelatud piirkonnas ööbimine. Lisaks on metsa üles pandud püünised.

Eelmisel nädalal lasti Colorados maha lastelaagri magavat töötajat rünnanud karu, kes haaras noormehe peast ja hakkas teda metsa lohistama. Mehel õnnestus vabaks rabeleda.

Must karu ehk baribal on Põhja-Ameerikas enim levinud karuliik. Täiskasvanud isasloom on 1,4-2 meetrit pikk ja kaalub kuni 360 kilogrammi. Need karud on väga uudishimulikud ja ründavad inimesi väga harva.