Rowan Atkinson.Foto: Jonathan Short
Maailm
15. juuli 2017, 15:17

Petturid üritavad Rowan Atkinsoni surmaga inimestelt raha välja petta (16)

Sotsiaalmeedias levivad valeuudised Rowan Atkinsoni surmast.

Uudised sellest, kuidas Mr Bean'ina tuntud staar suri Los Angeleses autoõnnetuses, levivad Facebookis ja Twitteris kulutulena.

Need postitused, mis väidavad, et said oma info Fox Newsilt, on valed ja osade teadete järgi lisaks veel lingid petturite veebileheküljele, mis võib arvutile viiruse anda. 

Petturite uudise pealkiri on selline:

''FOX UUDISED: Mr. Bean(Rowan Atkinson) suri 62-aastaselt, kui ta autoga trikitamist harjutades õnnetusse sattus- Täna juuli, 2017''

Atkinsoni surma kohta on varemgi valeuudiseid tehtud. Eelmine kord kuulutasid valeuudised tema surmast selle aasta märtsis.

Rowan Atkinson. Foto: LEON NEAL

Osad sotsiaalmeedias levivad lingid viivad võltsidele arvuti viiruste eest kaitsjate lehele, mis teatavad, et arvuti on lukku pandud ja selle avamiseks palutakse helistada ekraanil olevale tugitöötaja numbrile. 

Numbrile helistades üritavad petturid informatsiooni välja pressida nagu näiteks krediitkaardi info ettekäändega, et arvuti vajab parandamist ja selle eest tuleb maksta.

Petturid võivad proovida inimesi ka nii alt tõmma, et nad laeksid oma arvutisse nende tarkvara, mis siis arvuti üle võimust võtab, pahavara installib ja faile varastab.