Weekend Festival Baltic toob suvepealinna ohtralt tantsumuusika sõpru. Õhtuleht
Eesti uudised
15. juuli 2017, 14:55

Tantsumuusika festival jätkab üha suurejoonelisemalt (4)

Weekend Festival Baltic toob kolmel päeval suvisesse Pärnu randa maailmatipud pop- ja tantsumuusikas.

3.–5. augustini toimuva suve suurfestivali Weekend Festival Balticu esinejatenimistu, kuhu kuuluvad teiste hulgas popmuusika superstaar The Chainsmokers, maailma plaadikeerutajaga nr 1 Martin Garrix, viiel korral DJ Magazine poolt parimaks auhinnatud Armin Van Buuren, jätkuvalt edetabeleid trooniv Clean Bandit, Kanada legend Deadmau5, seksikas ja kaunis Bebe Rexha, maksab korraldajate sõnul kokku 2,1 miljonit eurot.

See on ka tänavu kõige kalleim Baltikumis – eales enne pole ei Eestis ega Baltikumis ühegi festivali lineup maksnud sellist hulka raha. „2017. aasta festival on segu EDM ja popmuusikast – loomulikult ei puudu esinejate hulgast EDM staarid nagu Martin Garrix, Armin van Buuren, Alesso, deadmau5; kuid samas on oma koha leidnud ka väga värsked ja aktuaalsed popartistid The Chainsmokers, Bebe Rexha, Clean Bandit, Rae Sremmurd,” lausus festivali korraldaja Henri Lindal. „Weekend Festival Baltic on Põhja-Euroopa suurim rannafestival, mille esinejatele kulub tänavu isegi suurem hulk raha kui möödunud aastal, kuna tegemist on veelgi aktuaalseima lineup’iga.” Täpse esinejatenimistu leiab www.weekendbaltic.com.

Koos tantsumuusika festivaliga peetakse 4.–5. augustil Steineri aias ja lähiümbruse tänavatel Pärnu gildipäevi, mille käigus pakutakse linlastele ja linna külalistele ehedat ja ausat käsitööd ning kohalikku toitu, lähemalt www.maarjamagdaleenagild.ee.

Klassikaline muusika

Klassikalise muusika austajatele mõeldud suve suursündmus, Pärnu muusikafestival, toimub tänavu 10.–17. augustini ja on pühendatud maestro Neeme Järvi 80 aasta juubelile. Lisa leiab www.parnumusicfestival.ee.

10. juulist 10. augustini peetakse suvepealinnas muusikateatrifestivali „Suveaaria. Kunstide süntees”. Eliisabeti kirikus toimuvad kontserdid on mõeldud neile, kes otsivad sumedal suveõhtul eredaid ja inspireerivaid kunstilisi naudinguid ning sügavaid muusikaelamusi. Festivali kunstiline juht on helilooja ja dirigent Andrus Kallastu, lähemalt www.ooper.parnu.ee.

21.–30. juulini toimub Pärnus SUVEUNIversiteet ehk professor Arbo Valdma XVI rahvusvahelised meistrikursused pianistidele. Pianistide klaverifestivali meistrikursused tunnid toimuvad Pärnu Raekoja saalis ja uksed on kõigile huvilistele avatud. SUVEUNIversiteedi ava- ja lõppkontsert toimuvad Pärnu kontserdimajas. Täpsemalt www.suveuni.com.

Suveetendused

Endla teater mängib suvi läbi Koidula muuseumi hoovis lavale Lydia Koidula rahvalikku komöödiat „Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola”, mille käigus laval säravad ainult mehed.

Pärnu suveteater mängib 6. augustini jahtklubi purjekakuuris Tiit Palu lavastatud tükki „Klarissa kirjad”, osades Piret Laurimaa ja Sepo Seeman.

Tõstamaa suveteater mängib 20.–25. juulini Tõstamaa mõisas suveetendust „Karlsonson”, tragikoomilist lugu mehest, kellel oli propeller ja nupp, aga kes ei suutnud lennata. Mängivad Kersti Tombak ja Veikko Täär, autor ja lavastaja on Gerda Kordemets.

4. augustil toob Gerda Kordemets Tõstamaa mõisa talliõues lavale fantaasiadokumentaali „Tõeajastu lõpp”, milles mängivad Kersti Tombak, Veikko Täär jt. näitlejad.