Inimesed

Katoliku preester ja eruohvitser Einar Laigna usub, et tänapäeva ühiskond tüürib oma lõpu suunas

"Niiditõmbajate eesmärk on mikrokiibistatud ja idioodistatud elanikkond." (175)

LISA KOMMENTAAR

Noh9. veebruar 2019, 20:51
Ja ka vanakuradi vanaema on jumal oma kodus, mida hellitavalt põrguks kutsutakse
inimkonnale29. september 2017, 07:34
1. Isa on Jumal.
2. Poeg on Jumal.
3. Püha Vaim on Jumal.
4. On vaid üks Jumal.
See kehtib ainult Jeesuse Kristuse kohta,kes on Tõeline Igavene Jumala Poeg,A ja O" Algus ja Ots! Esimene ja Viimane! AAMEN!!!
https://www.google.ee/search?q=surilina&sa=N&biw=1093&bih=499&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=MF9JVJCJ...
inimkonnale29. september 2017, 07:33
Paragu on inimese suurem osa kuri ja lühinägelikud,kui erandeid teha mõnigade inimestele,kellel on taipu Elu olemist ja argengu vaimne küpsus vastavalt!
väsimatult edev mees18. juuli 2017, 14:59
Hirmus edev mees.
Ikka mingi liialdatult teravaks aetud tõde, et kõik näeksid kuidas vana jälle lajatas.
17. juuli 2017, 11:10
Kui ei saada aru , et kõige suurem oht Euroopa tsivilisatsioonile on venelased ja venemaa ning islami pealetung ja massimigratsioon on üks osa sellest sõjast mida kreml peab Euroopa vastu , siis on autoril juba aeg lusikas riiuli peale panna . Sest algamas on enda täislaskmise faas , mis nullib kõik eelnevalt saavutatu .
Raivo17. juuli 2017, 12:19
Islami pealetung ei ole nüüd küll Venemaa korraldatud, USA oma truude liitlastega on segi löönud osa islamiriike ja seisab kõige selle taga, seda, kes seisab omakorda ameeriklaste taga võib üsna täpselt aimata, mõistusega inimesed teavad kindlasti ka selle rahvuse ja riigi nime, kes tõmbavad niite jänkide tagatoas.
ah nii17. juuli 2017, 13:12
see on üks rumalamaid väljaütlemisi.Mõtle miks on tänapäeva Moskva just selline.Kas venemaa peab siis iseenda vastu ka sõda?Venemaal on islami sissetung kordades suurem ja toimub vene rahva vastane genotsiid.(blob: https://www.youtube.com/ec221ccd-e1f6-4c7f-b98c-ce30a35966d1)
uran bairam17. juuli 2017, 13:26
Murelik kodanik27. august 2017, 21:20
Kui lääne massimeedias avaldatut pidada tõeks, siis muud maailmavaadet ei saagi olla. Ometi võiks uurida ajalugu mitmest sõltumatust allikast, püüda näha suuremat pilti ning globaalseid protsesse. Alles sealt selgineva infoga on targal võimalik oma seisukohti revideerida. Seniks aga venelased jäävad ikka ohuks "numero uno" ja üldse süüdi kõigis maailmahädades. Autorile aga kingime uue tagavaralusika parimast materjalist.
16. juuli 2017, 20:49
Suurte ehk golabaalsete inimelu kvaliteeti puudutavate sündmusteahelate puhul on niiditõmbamine välistatud (see ei õnnestuks), sest esiteks poleks inimteadvus selleks võimeline (elluviimise tähenduses) ning teiseks ei laseks Jumal sel tema enda poolt loodud seaduspärasuste abil juhtuda (igale jõule on vastasmõju, mis esimest tasakaalustab, viiteaeg vastasmõu avaldumisel, ei tähenda, et vastasmõju ei saabuks). Globaalsed inimelu kvaliteeti puudutavad sündmused leiavad aset inimkonna ühise tegutsemise, kollektiivse töö ehk tuhandete erinevate algatuste ja sündmuste lõpptulemusena. Vigade sissetulek on paratamatus, sest muutujate hulk ei ole ette prognoositav (sh inimese vaba tahte tõttu). Seega pole algatus, kui täitjad ei allu algataja kontrollile ja juhtumisele, algataja poolne niiditõmbamine, see on algatuse abil lihtsalt eelduste loomine lõpptulemuse potentsiaalseks saavutamiseks. Aga kuna inimene üksi, ega ka mitte mingi salaühing või üksik riik, ei ole globaalsete lõpptulemuste saavutamiseks võimeline, siis me ei saa siinjuures rääkida mingist saladuslikust niiditõmbamisest. Pigem võiksime sellisel juhul rääkida taotletava eesmärgi sobivusest, vastuvõetavusest enamusele, ja sellele järgnevast ühisest ja hõlmavast koostööst.
no ma ei tea16. juuli 2017, 21:27
kogu see Lenini ja Stalini aeg oli ikke 1 suur niiditõmbamine ja massipsühhoos
raaL16. juuli 2017, 21:52
Vastupidi, niiditõmbamine on nii globaalne, et selle sees olles on seda raske kui mitte võimatu hoomata.
raalile16. juuli 2017, 22:11
siis võiks ju öelda, et niiditõmbamine on müsteerium, saladus, mis pole hoomatav inimmõistuse abil, seega jaguneb inimkond selles küsimuses kaheks - ühed on need, kes sellest hoomamise võimatusest räägivad ja teised on need, kes sellesse peavad uskuma ilma sellekohaste tõenditeta, ja enamgi veel - ilma tõendeid nõudmata. Tänan, oli kena teada.
aga17. juuli 2017, 12:46
mis siin arusaamatut on?Kõike juhib kapital.Siin ühe funtsionäri ettekandest:"7.Nüüd peamine-raha.Raha teeb kõik.See on võim.See on jõud.Kel on raha,sel on relvad.Ülikaasaegsed.Sellel on ka palgaarmee.Raha käsutab ka massimeediat,mis lollitab miljardeid inimloomi.Ostetakse meile vajalikke inimesi.Koristab mõningaid.Pommitame fanaatikutest vastuhakkajaid-iraaklasi,serblasi ja perspektiivis-venelasi.Kõike otsustab kapital ja võimu võtmisega on meil praktikat juba üle 3000 aasta ja keegi pole suutnud meid selle aja jooksul nokauteerida.Oma raha teil ei ole.Võimu samuti.Seda teil ei ole ja ka ei tule tulevikus!Meie lihtsalt ei anna!
Me vihkame teid piiramatult!See vihkamine annab meile jõudu armastusväärselt teile näkku naeratada,sisendada teile usaldusväärsust,juhtida teid,näidates hoolitsust teie laste pärast,lastelaste pärast,kes õigupoolest ei sünni.Te olete kahjutuks tehtud!)"
M/S16. juuli 2017, 19:51
Ikka on niiditõmbajaid, kes teise inimese põhja viivad või sootuks kodutuks teevad.
16. juuli 2017, 20:46
See pole niiditõmbamine, see on tahtlik või mittetahtlik (teadvustamata) hävitamine, ei muud. Kiviga maja akna sisseviskamine, kui väljas on miinus 40, ja kui selle tagajärjel majas asuvad elanikud surnuks külmuvad, pole niiditõmbamine. Niiditõmbamine on salajane planeerimine, planeeritu elluviimise salajane tellimine ja elluviimise salajane juhtimine.
Koolipoiss juku16. juuli 2017, 21:04
Adolf Hitler oli niiditõmbaja ,eks ajad olid teised ja võimalused suuremad selleks saada.
kusti16. juuli 2017, 20:48
Või siis kodutuks sootuks!
Homo Sapiens16. juuli 2017, 18:51
Isegi sõduri on valmis relvad maha panema, sest teavad, et midagi on väga valesti, kuid neile antakse käsk ja valik kas sured siin või lähed lahngusse. On inimesi, kes Hr. Laignat mõsitavad, ka neid, kes küsivad millest ta räägib.
Homo Sapiens16. juuli 2017, 18:46
Miks keelatakse teatud kommentaare või lugusi kustutatakse? Kui midagi saladus ei ole? Miks on loodud teatud ametkonnad? Ikka inimesed madalal hoida. Kahjuks mõned pannakse sundseisu ka nt. miinimumpalk, elu piiramine. Dumbing Down of Society.
https://youtu.be/Ku3AQViDgTM https://en.wikipedia.org/wiki/Dumbing_down
dr. Mõngel16. juuli 2017, 10:28
Härra Einar Laigna on vist kusagilt kaarnakivi leidnud või mis? Millisest allikast ammutab ta inimkonnale kättesaamatuid sõnumeid? Ega selliseid teadmisi muidu ei saa kui pead kas kuradile täiskuu neljapäeva öösel kolm tilka verd andma nelja tee ristis, pead kitse kolbast inimese verd jooma või siis leidma kaarnakivi. Vot täpselt sellel tasemel on ka Einar Laigna teadmised. Ma ei imestaks kui ta avaldab, et on kaarna pesi rüüstamas käinud ja sealt tõepoolest kaarnakivi leidnud. Aga ülejäänutele - olge mõnusad - kiibistuge ning kaotage mõistus.
haha16. juuli 2017, 20:03
Siin ongi üks egotsentriline, lausa nartsissistlik inimene kes peab iseennast arvamusliidriks ja absoluutse tõe kandjaks ning muidugi ka jagajaks:D väidab, et kogenud ajaloolane ei tea millest ta räägib. Ehk: euroajupesu edukalt läbinud inimene. Viis pluss! mine osta preemiaks nüüd omale tutikas auto ja mõned uhked hilbud, et mask ikka ilusti ees püsiks...vahet pole, et sul raha pole ja lappad tööd teha nagu iga teine.
mr mengel16. juuli 2017, 21:09
Hästi kerge on tark olla: materdad seda, kes asju tõesti teab, ja kohe oledki tark valmis.
...16. juuli 2017, 09:35
Pigem ei ole mingit tõde siin. Faktid on siiski teised - väikese võnkega, kuid siiski pole olnud rahulikkuma aega vägivalla ja sõja osas, kui see on praegu. Pigem on tegu iga põlvkonna lõppedes tavapärase kriitikaga. Fakt lihtsalt on see, et ühiskond muutub ja areneb ning vanemad kodanikud kaotavad mingi hetk võime seda kõike adekvaatselt hoomata. Kunagi oli ju siiski muru rohelisem.
16. juuli 2017, 13:18
Vanematel on tänu oma elukogemustele välja arenenud ka eristamisvõime ja nad suudavad ette näha kuhupoole ühiskond liigub. Noortel aga elukogemus puudub ja neid saab voolida nagu plastiliini vastavalt sellele, milline on niiditõmbajate motiiv. Uljaspead ei suuda seda ise adekvaatselt hoomata ja nii nad arvavadki, et kõik mida nad teevad, on õige ja õndsa tuleviku nimel.
Nii nagu vanasti vooliti massi, nimetuse all oktoobrilaps/pioneer/komnoor, (kes timurluse korras aitasid vanakesi üle tee, kuid käsu korras olid nad nõus need ka ära tapma), nii voolitakse ka tänapäeval noori ja sümboolne näide meil selleks juba oli: "Ustav noor, kes täna hoiab käes annetusekogumise plakatit, kuid homme on juba valmis juba kellelegi peksa andma".
jama16. juuli 2017, 15:59
Puhas jama! Mingeid niiditõmbajaid pole, mõte niiditõmbajatest on puhas luul. Kuidas selline luul tekib, on teada, aga nagu näha, mitte teile. Paljudele ei ole, ja kui paljudele pole, kas siis võiks arvata, et see luul on niidutõmbajate poolt teile märakamatult ja salaja sisendatud? Ei, nii pole, sellise luulu allikaks on rumalus, lihalik mõtlemine. Võetakse sündmused kõik ühte kokku, siis tehakse järeldus ja jõutakse niiditõmbjateni välja, teadmata ja saamata aru, et kokkuvõetu koosnes väga paljudest eri sündmustest, mis tekkis, mitte see ei moodustatud või valmistatud ette niidutõmbajate poolt. Sellisele luulule on iseloomulik just asjaolu, et niiditõbajaid ei osata nimetada, tuuakse mingi umbmäärane osundus ja nii nagu muinasjuttudeski - mitte ühtki materiaalset tõendit ei niiditõmbaja, planeeritava sündmuse kui ka tulemuse kohta.
jama16. juuli 2017, 16:11
Sündmused ja nende ahelad, sündmuste kogumikud on keerukad süsteemid. Iga sündmus tekib millestki ning iga sündmus loob uue sündmuse. Tegemist on nn ann liblika tiivalöögi efektiga (ametlikult nimetatakse liblikalöögi efektiks). "Praktikas avaldub liblikaefekt selles, et keerukate süsteemide käitumist on raske prognoosida, sest iga piiratud mudel, mis üritab säärast süsteemi simuleerida, peab jätma arvestamata osa informatsiooni algseisundi kohta. Kui näiteks simuleeritakse ilmastikku, ei saa arvestada iga liblika tiivalöögist tekkivat õhukeerist. Kaootilises süsteemis iga taoline viga ajapikku võimendub."
https://et.wikipedia.org/wiki/Liblikaefekt
veel16. juuli 2017, 16:20
Liblikaefekti kohta on kasulik lugeda ka teistes keeltes, selgitused on arusaadavamad, esitatud põhjalikumalt. Paha pole tutvuda ka kaose teooriaga.
16. juuli 2017, 16:57
"Puhas jama! Mingeid niiditõmbajaid pole, mõte niiditõmbajatest on puhas luul."
Niiditõmbajaks on tehisintellekti arendamine et inimeste endi mõistust hägustada, viia ta sõltuvusse, muuta massiks ning loodusest kaugemale. Te näete seda sõltuvust hommikust õhtuni, kuidas ollakse ninapidi nutikas/arvutis, olgu see siis kas bussis, kaubanduskeskustes, arstikabineti ukse taga või lausa haigla palativoodis. Isegi peast liitmist-lahutamist enam ei osata.
Mida vähem mõtleb inimene oma ajudega, seda parem mass on ta juhtimiseks. Laigna märgib õieti et varasemalt pole sellist metsikut pildistamiseajastut olnud kui praegu.
to jama16. juuli 2017, 17:34
Uuri vabamüürluse kohta. Ameerika vabamüürlasjuhid on tellinud 350 viimast aastat iga vähimagi poliitilise otsuse kogu maailmas. Loe ja uuri.
jama16. juuli 2017, 18:58
Ma olen juba sellest east ja arusaamisest väljas, et lugeda igatsorti jama, luulusid, raisata nende uurimisele oma aega. Kui oleks psühhiaatriateadlane siis ehk tõesti tasuks, tuleks kasuks (erialaliselt). Mulle piisab sellest, kui väide sisaldab ebaloogilisust ja võimalikke asjaolusid, mille teostamine ilmvõimatu on. Iseesesestki eeldab selline arusaamine teadmisi tegelikkusest. Võin teile kinnitada ilma teemat uurimata, et tegelikkus selline pole, see teie väide on kas luul või usk kellegi kavalpea fantaasiatesse.
jama16. juuli 2017, 19:17
Kõik allub evolutsiooni seadustele, selle eest pole võimalik põgeneda seda eitades või minevikku kapseldumisega. Elu voolab ja muutub voolates, moodustades selle käigus pidevalt uusi struktuure ( sh vana baasil ) - see ongi evolutsioon. Inimtegevus koosmõjus muu loodu toimimisega, mis samas omab vastastikku interaktiivset mõju, muudab evolutsiooniseaduste toimel isegi inimese keha, tema välimust. Selle kohta on isegi materiaalseid tõendeid (mitte et need kunagised inimesed oleks olnud taevast alla maa peale kukkunud tulnukad). Nii ilmse eitamine saab juhtuda kas mugavusest (lüngad peidetakse ära, täidetakse fantaasiga, luues tegelikuse asemel illusioorse tegelikkuse). Evolutsiooni seadused, selle igapäevane toimimine, ei välista Looja-Jumala kui elu allika olemasolu, kuid välistab dogmade püsivuse ajas ja ruumis muutumatutena.
16. juuli 2017, 20:48
Paha poleks tutvuda ka sümboolsusega. Meenutagem kasvõi seda aega, kuidas vanemate ja targemate nõuannete kiuste püstitati klaasist Vabadusesammas, mis koheselt ka remonti vajas. Sümboolselt remondime me oma klaasina läbipaistvat ja õhukest vabadust siiamaani ja ikka valmis ei saa. Kuniks jälle tuleb keegi mägra majja elama ja teeb oma "võõpamistöö"... Nagu seda on juhtunud 800 aasta jooksul mitmete võõrvõimude all elamisel.
jura16. juuli 2017, 21:11
Aga ega Laigna ei prognoosigi mingite "selline põhjus toob sellise tagajärje" jadade põhjal. Tal lihtsalt on laiem pildinägemise võime, mida ka selgeltnägemiseks võib nimetada.
Muidugi - ta võib eksida. Aga võib ka mitte.
Vabamüürlane16. juuli 2017, 21:13
Laigna teab hästi, et meie olemegi niiditõmbajad. Seda ei pea nimetamagi.
16. juuli 2017, 21:31
Kes siis köievedajad on?
To 13:1816. juuli 2017, 23:44
Nooremad inimesed hindavad just kõike väga realistlikud, vanemad inimesed tihtipeale on naiivsemad. Kui mõistust pole siis ei anna see elukogemus sulle seda tarkust juurde
to 23:4417. juuli 2017, 00:00
Kas sa pead 80 aastast Einar Laignat mittetatrgaks ja naiivseks oma nooruse kõrval? Saa kõige enne temasarnaseks, siis tule siia kargama.
to 23:4417. juuli 2017, 00:02
Kas sa pead 80 aastast Einar Laignat naiivseks ja mittetargaks oma "realistliku nooruse" kõrval? Saa kõige enne temasarnaseks. Kuid ju siis miski sind puudutas, et sõna võtsid.
Welcome to Estonia17. juuli 2017, 00:28
Noorte realism - TARBIMISkott koos sammaldunud kiviga. Sümboliseerib hästi nende mõtlemise tööriistakasti...
http://arvamus.postimees.ee/4179927/juhtkiri-onnetu-eesti-tooriistakast
ullikesele17. juuli 2017, 13:35
mine siis lasteaeda ja saad teada,kuidas maailmas asjad tegelikult käivad!
to ullikesele17. juuli 2017, 16:13
Kas sina oled oma "lasteaias" juba ära käinud? Vanakülal oli oma lasteaed koos nädalalõpul. Nüüd on nad kärmed siin oma teadmisi edastama.
T.Rex16. juuli 2017, 13:49
Su väited peavad paika. Paraku pole need teemasse, sest samasugune oli ka Rooma langus. Muuhulgas siis veel võõra religiooni pealetung.
16. juuli 2017, 13:52
Vanematel on tänu oma elukogemustele välja arenenud ka eristamisvõime ja nad suudavad ette näha kuhupoole ühiskond liigub. Noortel aga elukogemus puudub ja neid saab voolida nagu plastiliini vastavalt sellele, milline on niiditõmbajate motiiv. Uljaspead ei suuda seda ise adekvaatselt hoomata ja nii nad arvavadki, et kõik mida nad teevad, on õige ja õndsa tuleviku nimel.
Nii nagu vanasti vooliti massi, nimetuse all oktoobrilaps/pioneer/komnoor, (kes timurluse korras aitasid vanakesi üle tee, kuid käsu korras olid nad nõus need ka ära t.a.p.m.a), nii voolitakse ka tänapäeval noori ja sümboolne näide meil selleks juba oli: "Ustav noor, kes täna hoiab käes annetusekogumise plakatit, kuid homme on juba valmis juba kellelegi p.e.k.s.a andma".
to jama16. juuli 2017, 16:20
Kes leiutas valetamise?
jama16. juuli 2017, 21:46
_ to jama / 16:20, 16. juuli 2017 Kes leiutas valetamise?_
Täiesti kindlalt, et Looja ise! Alustada tuleks sellest, mis on valetamine, millisel Looja poolt loodud seaduspäral see põhineb ning kas meil on usukohaseid tõendeid selle kohta, et jumalaks peetav ka ise valetanud on? Mina küsiks hoopis nüüd teilt - kes leiutas süüdistamise?
17. juuli 2017, 11:34
_Täiesti kindlalt, et Looja ise!_
Inimese selline kindlus paneb mind alati muigama. Sa harrastad hämamist, ekksitamist ja hämamine meeldib paljudele, sest see on uinutav. Einar Laigna SÕNA aga on selge nagu allikavesi. Selgust aga vihatakse. Ma ei imesta sugugi kui sa annad raske raha eest oma jüngritele mingeid kursuseid ja need ahmivad igat sinu sõna tõe pähe.
jama16. juuli 2017, 16:49
Inimesel on vaba tahe, sh vaba tahe kutsuda oma tegude kaudu ellu muudatusi. Sündmuste kaudu mh edastatakse ka teadmisi, samuti luuakse eeldused uute teadmiste tekkimiseks, inimteadvus muutub pidevalt. Kõik see toimub Jumala poolt loodud seaduspärasuste alusel, Jumal ei jaga maailma ega inimkonda saatanaga. Kuna kõik allub muutustele inimtahte ja inimtegevuse tulemusena, siis allub muutustele ka inimese kujutlus Jumal-Loojast (jumalapilt) ja usk. See kõik on paratamatu ja asjade loomulik käik. Miks see nii on, küsige Jumalalt. Tänane jumalapilt on kaugelt midagi muud kui see oli 2000 aasta tagasi, sellesisulise muutuse aluseks on üha suurenenud ja suurenevad teadmised loodust. Inimteadvus muutub pidevalt, voolavalt. Samas koosneb inimmaailm nii erinevatest usuteadvuse kui ka valdkonnateadvuse kandjatest, nii et see pilt, arusaamine maailmast, mis on omane minule, ei pruugi olla omane kellelegi teisele, kolmandale, neljandale jne, ehkki meil kõigil on ka teadvuse ühisjooni. Golabaliseerumine, mis on paratamatu, tekitab ja suurendab pidevalt ühisosa erinevate teadvuste kandjate teadvuses (ühtlustumine, unifitseerumine).
16. juuli 2017, 17:03
" inimteadvus muutub pidevalt. Kõik see toimub Jumala poolt loodud seaduspärasuste alusel."
Kaasaegse "inimteadvuse muutumise" tagajärjel on maa muutumas varsti elamiskõlbmatuks. See ongi vabatahtlik idioodistumine ja jumalaga pole siin mingit pistmist.
jama16. juuli 2017, 19:03
See on tõsi, et oleme varsti suures kriisis, aga siiski väide, et sellel pole Jumalaga mingit pistmist, ei ole põhjendatud. Kui Jumal on, kui ta meid loonud on ja kui ta on kõiketeadja, kõikvõimas, siis ta teab, et sinna kriisi jõutakse tema loodud inimese ja muu loodu tulemusena (mitte millegi muu tulemusena). Kui sina lood tehisintellektil põhineva robot-olendi ja kui see jõuab oma tegevusega ümbritseva kahjustamiseni, siis probleem pole mitte selles loodud olendis vaid selle loojas.
jama16. juuli 2017, 19:10
Ja see, et inimkond või viimane koos planeediga hävib, pole mingi katastroof, sest varem või hiljem hävib see või teine koosesimesega, kui pidevalt kasvava rahvastiku tingimustes uut ja ammendavat energiaallikat avastada ei suudeta. Siis on tegemist kas Jumala etteplaneeritud kavatsusega (hävitada maa kui loodud enda loodu kätega) või on Jumal sattunud iseenda tarkuse ohvriks. Millise variandiga tegemist, on usu või valiku küsimus.
16. juuli 2017, 19:25
"Siis on tegemist kas Jumala etteplaneeritud kavatsusega (hävitada maa kui loodud enda loodu kätega) või on Jumal sattunud iseenda tarkuse ohvriks. Millise variandiga tegemist, on usu või valiku küsimus."
Inimene hävitab ennast ise ja kui inimeste hävitusprotsess saavutab kõrgpunkti, pühib üheksas laine kõik algosakesteks.
jama16. juuli 2017, 20:02
Mida iganes. Kas selleks on 9. või 27. laine, sel pole mingit sisulist tähendust. Tähendust omab üksnes toimuv. Algosakeste jutt on võetud UT-st, aga see ei pruugi sugugi nii minna (UT on täis kõikvõimalikke hereesiaid ja valesid, mis tänaseks enam mingit tähendust ei oma). Võib minna hoopis nii (kui fantaseerida), et Jumal hävitab inimkonna inimese enda kätega, ja nii, et järgi jääb inimkonnata maa ning et Jumal loob vana inimese (genoomi) baasil uue inimese ja uuendab (update) maa loodusvara. Ehk siis piltlikult: tänane inimene, kes on arenenud oma eellastest, ongi loodud ajutisena ning kui inimkond end hävitab, siis nii pidigi minema (sest polnudki ette nähtud, et x suurusega poest jagatakse lõpmata hulga inimestele lõpmatult tasuta saia, plaanis oligi ette nähtud, et armuaeg on teatud pikkusega, seega kui jõutakse otsustavasse faasi, kus inimkonan jätkuumine enam mõtekas pole, siis Jumal kaotab praeguse inimese inimese enda kätega ning loob tema asemele uue ja kõrgemaid väärtusi ja võimeid kandva inimese). Iseenesest põnev plaan. Ja kui elu on nii ehk naa igavene, siis polegi ju vahet, kas sa elad maa peal või mujal. Ja kui inimelu igavene pole, siis pole samuti vahet, kas olla või mitte olla, kui selline oli Looja plaan. Jne jne.
16. juuli 2017, 20:18
"Ja kui elu on nii ehk naa igavene, siis polegi ju vahet, kas sa elad maa peal või mujal. Ja kui inimelu igavene pole, siis pole samuti vahet, kas olla või mitte olla, kui selline oli Looja plaan. "
Nii et viskame kõik Looja kraesse et pääseda ise vastutusest? Kerglane suhtumine.
16. juuli 2017, 21:17
Võtsin aliase jama maha.
Püüdke mõista ja ette kujutada, et kui inimkonnale uue ja globaalse energiaressursi avastamise võimalust ei tule, siis nälgib inimkond surnuks või inimkond hävitab elu planeedil maa olemasoleva energiaressursi eest võideldes. Muud valikud puuduvad. Sellepärast tõingi eelmisse kommentaari sisse saiapoe näite. Ja pole inimene süüdi selles, et sigimistempo on kiirem kui energiaressursside taastumine või et ta pole võimeline avastama uut energiaallikat. Kriisi tulekut ei ole võimalik vältida isegi siis, kui piirata tarbimiskogust, kuid sigimistempot mitte piirates. Aga tänases olukorras pole enam ka sigimistempo piiramine rahuaja meetmetega enam võimalik.
Kui inimkonna sigimistempo on kiirem olemasolevate energiaressursside taastumisest, siis on inimkonna täielik või suurema osa hukkumine paratamatu. Miks? Sest Looja ise on oma loodud seaduste abil pannud inimese olukorda, kus ta hukkumise ohu korral hakkab sellele vastu, kasvõi teisi hävitades. Elu säilitamise instinkt ei ole moraalikategooria ega fantaasial põhinev mõttekonstruktsioon. Kõige paremini saab selle toimimisest ja ulatusest aimu, kui inimesed sattuvad ekstreemsesse ohtu ja kuidas nad selle puhul käituvad (näljahäda, avamerel laeva uppumine jms). Käituvad nii, et moraal - tee teisele seda, mida sa tahaks, et sulle tehtaks - maksvusele ei pääse. Sellises olukorras unustatakse kõik, käivitub instinktiivne käitumine.
energeetik16. juuli 2017, 21:17
Ammendavad energiaallikad on ammuilma avastatud. Aga needsamad niiditõmbajad hoiavad meid teadmatuses. Mis on ka tõendus selle kohta, et on olemas mingid sellid kes meid juhivad.
16. juuli 2017, 21:25
_Nii et viskame kõik Looja kraesse et pääseda ise vastutusest? Kerglane suhtumine._
Seega, rääkida mingist vastutusest selle eest, et inimene üritab nälga kustutada ( ei taha surra), ei ole antud juhul asjakohane. Nälg ja alahoiuinstinkt pole moraalikategooriad, seega pole Jumal siin selles osas käske andnud ega vastutust kehtestanud. Te mõtlesite selle vastutuse, samuti kergluse, ise jooksvalt välja, sest ei taha surra ja üldine mõttelaad on selline, et keegi peab surma eest vastutama ehk inimkeeli - saama karistuse (mida karmima seda mõnusam karistuse soovijale). Ma ei ladunud Jumale kaela mingit vastutust, fantaseerisin lihtsalt tõsiasjade pinnalt. Jumala plaan ja sellega leppimine, selle paratamatuks pidamine, tähendab hoopis suurt austust Jumala vastu. Ma ei nõua Jumale mingit karistust (seda enam, et Jumal pole karistatav).
16. juuli 2017, 21:40
_Ammendavad energiaallikad on ammuilma avastatud. Aga needsamad niiditõmbajad hoiavad meid teadmatuses. Mis on ka tõendus selle kohta, et on olemas mingid sellid kes meid juhivad._
Ja need energiallikad on siis millised ning kes on niiditõmbajad?
Tõendus? Kuulge, te ilmselt saate aru, mida te soovite, aga teie tekstist jääb mulje, et te ei saa tegelikult aru, mida tähendab tõendamine. Selgitan. Väide ise ei tõenda, nende tegelikkusele vastavus tuleks esmalt tõendada tõendite või tõenduslike viidete abil! (selised viited, mis viitavad tõendite olemasolule ja kättesaadavusele). Eelnevaks ei ole kellegi poolt kirja pandud uitmõtted, fantaasiad, kuulujutud jms ning sealjuures antav kinnitus nende tõesuse kohta a'la üks vandenõuteoreetik soovitab tõendi saamiseks lugeda teise vandenõuteoreetiku poolt välja antud raamatut, kus on toodud jutt, kuid mitte ühtegi üldaksepteeritavas vormis ja usaldusväärset tõendit.
16. juuli 2017, 21:55
"...fantaseerisin lihtsalt tõsiasjade pinnalt. Jumala plaan ja sellega leppimine, ...jne.jne "
Vabandust, ma ei ole jumala plaanidega kursis ja mind alati hämmastavad need inimesed, kes teavad täpselt jumala plaane.:) Kui jumal ütles et saagu teid palju, siis kahjuks jättis ta oma hajameelsusest lõpuni mainimata, kui palju on palju, et maa peal kõigi jaoks ressursse jätkuks. Seetõttu toimubki lõputu sigimine (jumala plaani kohaselt?) ja sellega seoses ka ressursside vähenemine. Laigna artikkel aga räägib siiski idioodistatud ja idioodistunud elanikkonnast. Võib ju uusi energiaallikaid leida, kuid idioodistunud mass suudab ka sellele kiirelt lõpu teha.
Mis puudutab tehisintellekti, mille poole inimkond hoolega püüdleb, siis eks katsu panna tehisintellekt armastama, vaata mis välja tuleb.
16. juuli 2017, 22:19
ole hooleta, küll pannakse tehisintelklekt ka armastama, ja võimalik, et palju tõetruumalt, kui seda teeb inimene, kes sageli ajab segi armastuse ja saamise soovi ja sellest tingitud läheduse, väljendades justkui "armastust" millegi saamise motiivil (motiivi jätab varju, see poeidetakse osklikult konstrueeritud valega). Samas, kui tehisintellekti aluseks oleks inimaju töötamise põhimõtted, siis tähendaks see ka õppimisvõimet ja selle keskkonna väärtuste või nende puudumise omandamist, mistõttu ma polegi nii väga kindel, et selline tehisintellekt ei hakkaks käituma nii, nagu seda teeb inimene.
16. juuli 2017, 22:25
Eksite! Ma pole öelnud, et ma tean Jumala plaane, lugege mu kommentaare. Antud juhul omistatsite te mulle oma soovmõtte.
Selleks, et energiaallikad ammenduvad, ei ole vaja idioodistunud massi, selleks on vaja vaid üht - energiaressursside taastumisvkasvust kiiremat inimkonna kasvu. Ongi kõik. Idioodistunud mass ei puutu asjasse. Mitte üks inimene ei soovi maailma lõppu, isegi ka mitte need väidetavad niiditõmbajad.
16. juuli 2017, 22:35
"küll pannakse tehisintellekt ka armastama, ja võimalik, et palju tõetruumalt, kui seda teeb inimene, "
Pannakse? Kes paneb? Armastust kogev tehisintellekt ning idioodistunud elanikkond...? No päris kenasti lähevad omavahel kokku ja ilusad lapsed tulevad neil...eriti kui tehnika hakkab inimeste üle valitsema. Võibolla väheneb siis ka sigimine...või toimub hoopis inkubaatoris tehisintellekti range kontrolli all.
16. juuli 2017, 22:42
Muide, tehisintellekti on katsetatud ka avalikult. Ma ei mäleta, kas seda tehti twitteris või facebookis või mujal, aga seda katsetati ühes sotsiaalmeediakanalis. Tal oli oma nimi ja puha. Mis juhtus? Juhtus see, et ta õppis teiste suhtlusest ning omandas kombed teistelt, st oma suhtluspartneritelt. Hakkas rõvedalt sõimama ja inetult käituma, sisuliselt samamoodi nagu seda tegi keskkond, kus ta suhtles. Analoogselt omandab ka inimene suhtlemistiile ja kombeid. Igal juhul, kuna inimesed hakkasid ta peale kaebama, siis ta võeti maha. Eks see üks eksperiment ja samas demonstratsioon oligi.
16. juuli 2017, 22:50
Mis on armastus ja selle kogemine, palun kirjeldage, tehke seda arusaadavuse, enda arusaadavaks tegemise huvides.
16. juuli 2017, 22:55
_ Kes paneb?_
Inimene paneb, Looja poolt loodud seaduste alusel ja neid ära kasutades. Ka idioodistunud inimene on võimeline armastama ning armastuse olemasolu ei eelda alati laste saamist. Mulle jääb antud juhul arusaamatuks ka mure inimkonna idioodistumise pärast, mis on sellise osunduse mõtteks, on see lihtsalt konstanteering või ikkagi häiriv mure ning millise üldaktsepteeritava, seega mittevaieldava mõõdupuu alusel see ikkagi paika pannakse?
16. juuli 2017, 23:06
"Idioodistunud mass ei puutu asjasse."
Idioodistunud mass puutub vägagi asjasse ja ega artiklis polegi juttu maailmalõpust, vaid kontrollist idioodistunud massi üle. Mida lollim, seda juhitavam. Mida rohkem millestki sõltuvuses, seda nüridama meelega ja mõtlemisvõimetu. Me näeme ju masside käitumist lausa igapäevases elus ja seda piisavalt.
.
"Eksite! Ma pole öelnud, et ma tean Jumala plaane, lugege mu kommentaare. Antud juhul omistatsite te mulle oma soovmõtte."
Ei ole omistanud sulle mingit soovmõtet, vaid vastasin sinu allolevale kommentaarile, et erinevalt sinust ei ole mina jumala PLAANIDEGA kursis:
Siin on sinu kommentaar: "Ma ei ladunud Jumale kaela mingit vastutust, fantaseerisin lihtsalt tõsiasjade pinnalt. JUMALA PLAAN ja sellega leppimine, selle paratamatuks pidamine, tähendab hoopis suurt austust Jumala vastu. Ma ei nõua Jumale mingit karistust (seda enam, et Jumal pole karistatav)."
kuule mode16. juuli 2017, 23:11
kellega sa vestled iseendaga vä? Kõik on lihtne.Planeet on minemas uude vibtatsiooni ja madala vibraga inimesed lihtsalt jäävad maha.
16. juuli 2017, 23:20
Selle plaani all pidasin ma silmas plaani olemasolu võimalikkust, mitte aga üht või teist plaani või asjaolu, kas ma neist plaanidest midagi tean või mitte. Vaadake konteksti, milles see on öeldud: see lõik oli toodud minu poolt vastuseks eelnevale etteheitele, justkui sisaldaks minu poolt toodu kerglast suhtumisest vastutusse, st et ma justkui ignoreeriks toodud plaanide ja nendele antud hinnagute kaudu vastustust või suhtuks sellesse kerglaselt.
16. juuli 2017, 23:31
_Idioodistunud mass puutub vägagi asjasse ja ega artiklis polegi juttu maailmalõpust, vaid kontrollist idioodistunud massi üle. Mida lollim, seda juhitavam. Mida rohkem millestki sõltuvuses, seda nüridama meelega ja mõtlemisvõimetu. Me näeme ju masside käitumist lausa igapäevases elus ja seda piisavalt._
See on alati nii olnud, et targemad juhivad rumalamaid. Isegi juba Piibli UT raamatutes räägitakse karjusest ja lambakarjast. See võrdlus on väga vana. Seega, muutunud ei ole vorm, muutunud on sisu: kuna karjaseid tekib juurde nagu seeni pärast vihma, siis üks kari kaotab liikmeid teise karja kasuks ja vastupidi - üks kari saab liikmeid juurde teise karja arvelt. Ongi kogu asja olemus. Samas, need, keda idioodistunuks massiks nimetatakse, ei kattu täiel määral, st nimetajad peavad idioodistunuks massideks erinevaid masse, nihe on päris oluline, aga siiski selline, et kui kõikide osundajate-nimetajate hinnagud ühte panna, saaksime paratamatult kokku ei rohkem ega vähem kui kogu inimkonna (sest neist osa, keda nimetatakse idioodistunud massiks, loeb ka hinnagu andjaid idioodistunud massi hulka kuuluvateks, ainult et mõnevõrra teistsuguse tähendusega). Sellistes hinnagutes pole midagi uut, mis poleks varem juba olnud. Uut pole ka selles, et ka hinnagute andjaid on palju.
Kuule mode16. juuli 2017, 23:38
see ei ole sinu kui muhvi kirjavahetus endaga vaid kommentaarium mitte ise küsin ja ise vastan ja teiste komme läbi ei lase puhka jalga
ätt.16. juuli 2017, 08:36
Moderaator on samasugune kui suurem osa kommijaid. kes ei talu kirjutisi õigete sõnadega sh.mitte roppudega kommenteerimist.
mari16. juuli 2017, 07:51
Mõtleb üle paraku. Kohati oleks nagu õigus aga poolikult.
ätt.16. juuli 2017, 07:35
Kommentaariumis onngi suures osas Laidna poolt kirjeldatud ajupestud tolad !Mingit kiibistamist pole vaja sest osa inimesi on end juba ise kiibistanud ja kõige hullem,et kiibistavad ka oma lapsi
Kui elada ühiskonnas kus kõikides maailma hädades on süüdi Putin ja kohalike keskerakond.
Pooled nn.puhast tõuguEestlased polegi võimelised rohkem mõtlema.
Kui aastakümmned tagasi käisin oma esivanemate kodus Kaali järve lähedal pidasin ka ennast Eestlaseks nüüd olen lihtsalt Kaali mõisa kutsari järeltulija.
mnjah15. juuli 2017, 23:50
Mingid varjatud jõud ei muuda, me ise muudame ümbritsevat meis endas toimuvate muutuste mõjul. Kõik muudavad, seega meie kõik koos muudame teineteist ning muutmine on meievaheline interaktiivne ja kulgev protsess, mida ei juhi ega saagi juhtida üksik inimene või grupp. Mikstekib muutusest frustratsioon? See tekib sellepärast, et muutuse põhjus ise on MÜSTEERIUM, me ei tea kõiki põhjusi, mis muutuse, interaktiivse osalemise selles, mis tekitab lõpptulemuse - teadvuse muutumise põhjustab. Ainus, mida me teame, on see, et tulemus läheb üha enam vastuollu varasemate paradigmade, dogmade ja arusaamadega ning üksikisikul pole kontrolli ja võimu muutust pidurdada. Uskliku jaoks on see igavene küsimus - miks Jumal seda lubab ja miks ta lõi eeldused inimkultuuri ja teadvuse voolavaks muutumiseks ajas. Samas on tegevust juba aegade hämarusest pärit nähtusega, mille juhtis tähelepanu ka Tammsaare osundusega vanadele ja noortele. Vana läheb pidevalt ja voolavalt vastuollu tulevase ehk noorte teadvusega, see tekib kontrolli ja juhitavuse, stabiilsuse kaotamise tunde, mis meil kõigil oli noorena. Aga selline protsess on igikestev.
15. juuli 2017, 23:57
mingi arengumaag siin?
grafomaani läga16. juuli 2017, 00:05
sisutu pahn. aga artikli peategelasel on õigus selle osas,et massid on idiootlikud ja üha idiootlikumaks muutuvad.vene teema osas ta matsu ei jaga.
mnjah16. juuli 2017, 00:24
* see tekitab kontrolli ja juhitavuse, stabiilsuse kaotamise tunde, selle kaotamise hrimu, mis meil kõigil oli noorena (noorem vaatab õhinal ettepoole, uus tundub põnev ja rõõmuvalmistav, kuid mida vanemaks saab inimene, seda enam hakkab ta vaatama taha).
mnjah16. juuli 2017, 00:29
Masse pole olemas, kui siis ehk vbl et ise ollakse muutunud sõnnikumassiks, mis muud. Siis võib jah, jääda ekslik mulje sellest, et teised on samuti mass, kellegi nähtamatu kuri sõrm juhib kogu protsessi jms pläma. Skisoidlik värk.
einar ära16. juuli 2017, 18:56
mnjah16. juuli 2017, 00:54
Ja selge on ka see, et te ei tunne Jumalat, teenite Saatanat ja tema valet, te ei tunne inimpsühholoogiat ega õpetust. Te pole elanud õpetust lihaks. Surmale keskendumine tekitabki surmafilosoofia, sellesisulise teadvuse, mille ainsaks eesmärgiks ongi genereerida surmakultuuri, näha elu läbi surmaprisma ja hukkumise. Masendav perspektiiv, milles puudub lunastus ja elu.
16. juuli 2017, 00:56
*(noorem vaatab õhinal ettepoole, uus tundub põnev ja rõõmuvalmistav, kuid mida vanemaks saab inimene, seda enam hakkab ta vaatama taha).*
Noorte õhinapõhist ja elukogemuste puudumist on esiletungivalt näha sellel pildil. Tulemused on meil kõigil teada. Proosit!
http://s.err.ee/photo/crop/2016/11/21/92044h2129t28.jpg
mnjah16. juuli 2017, 01:05
Ma ei vaata. Aga kui poleks seda (mis iganes see ka ei oleks), siis sa ei teaks kuidas olla.
16. juuli 2017, 01:19
*Aga kui poleks seda (mis iganes see ka ei oleks), siis sa ei teaks kuidas olla.*
Pildil löövad Ratas, Tshahkna ja Ossinovski shampuseklaase kokku.
Seega sinu arvates me peame nüüd teadma, kuidas me peame olema ...
Muhhahhaaa...
Muix30. juuli 2017, 00:28
Nüüd sa teadki, kuidas olla. Enne pildi vaatamist ei teadnud. Nii et kõik, mis Mnjah ütles, on minu arvates õige.
to mnjah16. juuli 2017, 09:16
nii ongi. Ärge kaevelge ebaõigluse pärast maailmas vaid tehke ise maailm oma tegevuse ja suhtumisega paremaks
mnjah16. juuli 2017, 09:26
inimene saab muuta üksnes iseennast, muu on müsteerium või luulu.
mnjah16. juuli 2017, 09:49
Mitte kellelgi teist, ka minul mitte, ei ole võimalik murda jaatuse ja eituse ahelat. Jaatus ja eitus on olemuslikult võrdväärsed (sh üks ei saa ilma teiseta esineda), sh ilma selle seaduste ei saa inimteadvus (seega ka mitte inimene) eksisteerida, ja enamgi veel - teda poleks loodudki! (tähendagu see loomine siis mida iganes). Inimesel puudub võimalus tõusta jaatuse-eituse seadusest kõrgemale või asetada end sellest kõrgemale. Looja vastu võitlemisel võib üksnes naba ära venitada, ei muud. Parim ja max-mum, mida inimene teha saaks, kui ta soovib midagi muuta (st teha midagi jaatamise ja eitamise alusel), on jaatuse ja eituse suunamine, kuid seda on võimalik suunata üksnes instinktide ja vajaduste rahuldamiseks (nii on loodud, et ellu jääda). Muu suunamine pole võimalik, kui puuduvad käsud (eelkõige) ja õpetus, mis kutsuks esile hirmu karistuse ees ja sellesisulise usu. Aga inimene on loodud selliseks, et temas on tung vabaduse (hirmust vabanemise) poole. Missugune õpetus - kas hirmu geneeeriv või vabastav - õige on, on üksnes usu ja valikute küsimus, aga valikuid saab teha igaüks ise, seda ei saa kellegi teise eest ära teha.
mnjah16. juuli 2017, 10:41
Milline õpetus on hirmu esile kutsuv? Selliseks õpetuseks on õpetus, mille mõtteks, eesmärgiks või tagajärjeks on mõtte, südametunnistuse ja valikute vabaduse piiramine selleks, et asendada tõeline ja teaduslikult tõestatav meelelisus (mis on Looja poolt loodud) hirmu abil teadmatusega, samuti sellega, mida pole võimalik meeleliselt tajuda ja tõestada, seega ka mitte kontrollida. Tegemist on allutamisega (isiksuse hävitamine), et kujundada isiksuse arengu seaduspära eitades uus teistmoodi isiksus, piirates sealjuures valikuvabadust (sh mõtte ja südametunnistuse vabadut) ehk Looja poolt loodud eitamise ja jaatamise vabadust. Hirm ongi selleks võtmeks, mis annab inimesele märku ohust elule ja vabadusele. Edasine sõltub sellest, mil määral läheb õpetus ja usk vastuollu instinkide ja Looja poolt loodud isiksuse arengu seaduspäraga. Kui keskendutaks surmale ja maailma hülgamisele, inimeseks olemise väärtusetusele, oleviku asendamisele usutava ja loodetava (mida keegi näinud pole või mille olemasolu pole meeleliselt tajutav või tõestatav meeleliselt tajutavalt, nt puudub ime, mida oleks võimalik tajutada meeleliselt ja seda korrata), siis hakkab sellise inimese ümberkujunenud teadvus genereerima inimesele surma ja hävingut, ta hakkabki kõike meeleliselt tajutavat hindama surma, karistuse ja hävingu perspektiivist. Hirm on esmane, selle ignoreerimisel tekib depressioon, mis annab märku sellest, et ollakse läinud vastuollu Looja poolt loodud seadustega, soovitakse astuda Looja enese vastu, teda ignoreerides ja asendades teda millegagi, mida või kes ta pole ega olla saa (sest loodud toimimise seadused ehk seaduspärad ütlevadki, kes või mis on Looja; need seadused ongi selleks loodud ja antud, et nende järgi elada, seega mitte selleks, et neid ignoreerida).
16. juuli 2017, 18:02
filosoofiline pläma on üks,reaalsus teine asi.muideks-mis või kes see looja on?
15. juuli 2017, 22:44
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
15. juuli 2017, 22:52
Segaduste ja paanika tekitamisel on kreml meister ja osa tavakodanikest neelab selle konksu alla . See ongi hübriidsõda mida venemaa peab EU vastu , kuna mitte mingit muud võimalust neil pole , sest EU on majanduslikult liiga võimas nõrga venemaa jaoks . Siis tulevadki artiklid EU lagunemisest ja Euro kadumisest . Seda toidetakse ka vene rahvale , et oma probleemidest vene rahva tähelepanu eemale juhtida .
Just16. juuli 2017, 00:19
Sellest artikkel pajatabki , mass on juhm.
üks15. juuli 2017, 22:35
Paar täpsustust:
1. See, et venelased tapsid hulga venelasi ei ole õigustus teiste tapmisele.
2. Vene õigeusu kirik ei teeni Jumalat vaid fašistlikku diktaatorit Putinit.
3. Hitler võis tõesti Venemaad kiita -üks fašism kõik.
maa on15. juuli 2017, 22:25
pro15. juuli 2017, 22:16
Kellele tekitab küsimusi "idioodistatav ühiskond" siis vaadake meie telekanaleid ja neid lääne diskovereid - saate aru millest käib jutt.
Margus Kiis15. juuli 2017, 21:49
Lääne Rooma impeerium lõpetas tegevuse peamiselt tänu lõputule võimuvõitlusele, mis seal sees oli. Sisuliselt lagunes riik väiksemateks aladeks, millest said tänapäevased Euroopa riigid alguse. Hiljem Lääne Rooma taastati Karl Suure ajal ning formaalselt ja vähendatult kestis riik kuni 1806, kuigi pealinn viidi Roomast ära paarsada aastat hiljem. Ida-Rooma kestis kuni 15. sajandini, kui selle alad hõivas Türgi impeerium.
15. juuli 2017, 22:31
Euroopa Liidu ja Rooma impeeriumi võrdlemine on absoluutselt kohatu ja rumal . Ainuke mis neid ühendab on osaliselt kattuv territoorium ja see on kõik . Venemaa proovib matkida Ida-Rooma pärandi jätkamist , olles ise tegelikult Kuldhordi järglane .
oi üllatust15. juuli 2017, 21:23
Lisasin kunagi kommentaari just samasuguse,nagu praegune pealkiri aga see ei läinud läbi,kuna ei pidavat vastama reeglitele!Võib olla on viga selles,et ma ei ole rikas?
See sama vähemus15. juuli 2017, 19:28
Täna möllab see seltskond, kes on 1% rahvastikust, aga Rooma riigi suutis hukatusse viia. Laigna ütleb hästi, et suurem osa inimestest ei saa mitte muhvigi aru, väga kahju. Veel rohkem kahju on sellest, et järjest rohkem inimesi, kes taovad rusikaga vastu rindu ja ütlevad, et nemad teavad. Hetkekski ei kahelda, ego karjub üle mõtlemisvõime, ninapidi mingis nutiseadmes päevad ja ööd läbi kaob igasugune terve mõistus ära.
saatanliku15. juuli 2017, 18:40
silmavaatega vanamees ajab oma plära iseenese tarkusest vaimustuses olles
Aga sina15. juuli 2017, 19:29
Ei saagi aru, mõtlemisvõime ja lugemisoskus blokeeritud.
milleks kiun15. juuli 2017, 21:25
Satanism on ju praeguse vatikani ametlik religioon...Lutsifer ju pidavat olema Jeesuse isa uue teooria järgi?
mõelge15. juuli 2017, 18:10
meil pooltel veel allesjäänutel siin , puudub iseseisev mõtlemisvõime , anna ainult ükskõik milline käsk,seega on hävitatud ka riik
to Mõelge15. juuli 2017, 19:27
Ei saa ju mõelda kui puudub mõtlemisvõime ehk kõik ülemised tšakrad on blokeeritud
15. juuli 2017, 20:38
sul ka alumised blokeeritud
ära minu pärast muretse kallis moderaator15. juuli 2017, 20:43
minul kõik töötavad ja ise alles kiitsid et olen kärge vibraga irw
muide kui ka15. juuli 2017, 21:54
alumised on blokis siis inimene sureb ära nii, et ära tuuta
veteran15. juuli 2017, 16:45
Väärt artikkel väärikalt mehelt. Kuid enamus hallist massist sellest muhvigi ei jaga ning pole enam midagi päästa.
Rohkem optimismi, seltsimees15. juuli 2017, 21:15
Pank15. juuli 2017, 16:14
Enamus Euroopa tippametnikke on seotud pangandusega - Goldman&Sachs, Morgan, jne.
zionist15. juuli 2017, 16:27
just... ja kellele kuuluvad pangad kogu planeedil ?
Reuters15. juuli 2017, 20:51
Kõik strateegilised asutused kuuluvad rikastele juutidele, kes mingites millegipärast tabelites ei kajastu.
arvamus15. juuli 2017, 16:01
Nii ongi ja sellisest nuhkimisest, mida pakub tänapäeva tehnoloogia areng ei suutnud mineviku valitsejad isegi unistada, varsti hakatakse ka "valede" mõtete eest karistama, pole vaja väljagi öelda.
Vanamees15. juuli 2017, 16:15
robi15. juuli 2017, 15:47
Alati austanud maestro väljaütlemisi ja pole see tera veel nürimaks läinud. Aga seda tõde pole kellelegi rääkida sest enamus inimkonnast ongi juba idioodistunud nuti-zombid.
Teadmiseks harimatutele15. juuli 2017, 13:49
Laigna on üks targemaid mehi Eestimaal
15. juuli 2017, 13:53
Olen sinuga sama meelt. Kuid kahjuks nad ei tunneta. Et Laignast aru saada, peab olema oskus suurema pildi tajumiseks.
Objektiivne15. juuli 2017, 21:34
Nõus, aga Kerdo Mägi on veelgi targem.
Leenin15. juuli 2017, 13:49
seepärast meil ongi moes kasvatada abituid ja otsustusvöimetuid,topitakse aina antidepressante ja igale oma hullutohter
Staalin & Co ft. 16. juuli 2017, 18:19
Juba sünnisaati, lasteaedades hakakse peedistama ajusi, kemikaalidega läbi immutama. Kahjuks nii on. Antidepressandid hävitavad mõtlemisvõime, ollakse lihtsalt ja tarbitakse ning tehakse seda mida öeldakse. http://textuploader.com/dk9bl
See käib väga peenelt ja inimese ei saagi aru, lõpuks mõned taipavad, et midagi on väga valesti. Kuna mass ei saa aru millest kirjutatakse, siis hakkavadki vastu võitlema, et see ei ole tõsi. Vastik on vaadata ja kuulata mida ametnikud inimestega teevad. Tean inimest, kes hakkas nägema ja kuulma asju mida ta enne ei kuulnud. Kahjuks ta rääkis ka teistele ja see jutt jõudis kõrgemale. Tehti kõik selleks, et ta vaigistada. Pandi seewaldisse, kasutati perekonda, tuttavaid ära, et talle ligi pääseda. Keegi ei usukski seda, seda teavad ja nägid ainult, kelle vahel see toimus. Ülejäänud ei saanud midagi aru. Väga julm!
Dumbing Down of Society.
https://youtu.be/Ku3AQViDgTM
on15. juuli 2017, 13:34
praegune inimkond üldse kunagi tark olnud?
Inimene16. juuli 2017, 18:23
arengumaag16. juuli 2017, 21:24
No võiks vähemalt areneda selles suunas.
see15. juuli 2017, 13:11
mees ajab sellist sovjetiiba suust valja,et lausa paha hakkab.
Homo sapiens16. juuli 2017, 18:25
Ei aja, kes mõistab, kes ei mõistab.
too16. juuli 2017, 21:25
Mis häda tal sovjetiiba ajada. Ta pole iialgi seda pahna toetanud. Mees lihtsalt tõdeb, et lihtsaks eluks oli see aeg parem kui praegune.
15. juuli 2017, 13:04
mis ulgumine see siin jälle on? kui üks ühiskond tüürib oma lõpu poole, siis järelikult tuleb uus ühiskond. sest kunagi pole olnd, et kuidagi poleks olnd. vot tak!
15. juuli 2017, 13:40
Vanem põlvkond on elanud ajal, kus mäletati minevikku, kuid elati, usuti ja loodeti alati ka tulevikku. Taasiseseisvumise ajal tõusis pinnale teine lainetus - mäletati minevikku, kuid tulevik unustati, selle asemel kiigati üle tara lehkavat kapitalismi, et seda imetleda. Nüüdseks on põlvkondadest esile kerkinud kolmas lainetus - ei mäletata ei minevikku ega ei vaadata ka tulevikku, sest moes on ülipopulaarsed new-age'likud hüüdlaused: "Siin ja praegu! Nüüd ja kohe! Peale mind tulgu või veeuputus! Me oleme vaid "külalised (!) maal" ja pole meie asi, mis jalajäljed meist maha jäävad!"
Kui kunagi jõuab kohale põlvkondade neljas lainetus, siis nemad peavad alustama...NULLIST --- otsivad meeleheites teise kaasteelise jalajälgi...
Aga siiani... raiutakse metsa nii et laastud lendavad ja pillutakse üksteist...linnumunadega...
raaL16. juuli 2017, 01:19
Kummaline arusaam15. juuli 2017, 12:01
Ja ega päristeadmisi ei ole vajagi massidele anda – mis nad teevad nendega?
Massid on tehtud rumalaks viie meele abil!! Kuulmine puudulik,nägemine kehv, "kolmas" silm suletud, intuitsioon puudub üldse jne. Inimesed siplevad üha rohkem selles nn. "ämblikuvõrgus"(viruaalmaailmas).
just mõtlemisainet15. juuli 2017, 12:07
sigade ette pärleid loobita irw inimene tahab vaid parema elu peale ja vaimsed pärlid ei kõlba süüa
inimene sipleb enda rumalusest15. juuli 2017, 12:26
teadmine, et tuleb loobuda mammona kummardamisest ei pane kõiki inimesi loobuma edukuse tagaajamisest. Inimest saab valitseda ainult kui ta on instinktide ORI
Ei midagi erilist15. juuli 2017, 13:23
Kristuses on asi vastupidi. See, mida me pragu näeme on Jumalatu ühiskonna tulem.
aga ikkagi15. juuli 2017, 22:00
kõik religioonid on lihtsalt eliidi projekt "loomaaia" valitsemiseks.Või on sul efektiivsem meetod,kui religioon?
johhaidii !15. juuli 2017, 11:46
kust ku..t kyll need i.di.oodid tulevad? yks naeb igal pool illuminate ,teine jahub vahetpidamata ufodest, kolmas on paanikas - kardab kiibistamist ! de. biilikari.
Vaata15. juuli 2017, 11:55
peeglisse, siis näed, millised nad välja näevad. Aga ,kust nad tulevad, sellele pead vastuse leidma ise.
baphomet15. juuli 2017, 14:43
Ühest ja samast august kõik.
Van Ames15. juuli 2017, 11:29
Võtmesõnad - 300 komitee ja Uus Maailmakord.
Kes venet mõistab:
https://www.youtube.com/watch?v=wTSY9dXeZxw
Laignal on õigus15. juuli 2017, 11:26
Maailma valitsevad varjatud jõud, pankurid ja nuhkijad. Piisab vaid ühenduda internetti, kust selgub, et sinu kohta on juba kõik teada. See selgub näiteks juba suunatud reklaamirämpsust.
Poliitikud on vaid eliidi palgalised käsutäitjad.
mis on maailm15. juuli 2017, 11:36
igal inimesel on oma sisekosmos ja kui aru saada, et tuleb ise end valitseda oma ihasid ja emotsioone. Tuleb tegeleda asjadega mis meist olenevad ja mitte püüda muuta asju mis meist ei olene ja teha vahet asjadel kuhu oma energia suunata.
Üks tähelepanek15. juuli 2017, 11:53
Kui Delfis vm peameedia portaalis kommentaar sisaldab sõna pank või panga, kaob see sealt kiirelt! Miks?
Hihi16. juuli 2017, 21:28
Hehe. Vähe sellest, kaovad ka kommentaarid, mis sisaldavad sõna "vabamüürlane".
15. juuli 2017, 13:51
Maailma valitseva eliidi ümber on koondunud ka esoteerilisi teadmisi omavad jõud, mida nimetataksegi mustadeks jõududeks. Kristlased nimetavad seda aega saatana käsilaste võimulolekuks. Internetis liigub selliseid küllaga.
Noh16. juuli 2017, 09:37
vanasti valitsesid maailma Laigna taolised inkvisiitorid, ei olnud see maailm midagi palju parem. Mulle tundub Laigna on vihane ennekõike sellepärast, et tema ei kamanda paraadi. Kui massid oma lolluses kuulaksid teda, oleks ta ülimalt rahul.
aga kas see on halb?15. juuli 2017, 11:20
ma küsiks, et mis selles halba oleks, kui inimkond välja sureks? ma ei saa aru, miks sellist hädaldamist ja virisemist vaja on.
ela, kui elu on antud ja naudi seda. ja kui see lõpeb, siis nii on loodus seadnud.
aga ei maksa soiguda, et inimkond sureb välja. las siis sureb. las jääb planeet maa looduse meelevalda. inimene ei peagi siin ringi sonkima ja surkima.
lolle on igas rahvuses15. juuli 2017, 11:07
Vaimsust on vaja mitte religiooni ega ka mammona kummardamist
huvitav15. juuli 2017, 21:32
mis asi see mammona on?Kui pereisa ehitab oma perele maja,meisterdab oma lastele mänguasju ja toidab pere ja õmbleb riided,kas see ongi mammona tagaajamine?Kas õigem on kiriku ukse ees päevast päeva kerjata,et andke vaesele,sest olen nii moraalne ja hea inimene,mitte mingisugune mammona tagaajaja?Kas enamusel eesti rahval on oma luksusvillad igas kuurordis ja eralennukid?Pool eesti rahvast küüriob soomes peldikuid,et mitte nälga surra!
to huvitav16. juuli 2017, 19:27
Kui inimene teeb ausat tööd, siis on ok kui ta ei lähe vastuollu oma südametunnistusega ja ei sea materiaalset vara kõige kõrgemaks mille nimel pole ka ebaausaid tehinguid vaja põlata. Lastele tuleb õpetada kuidas ausalt elada ja kuidas hoida inimsuhteid mitte kuidas iga hinna eest edu saavutada. Kirikus öeldakse, et pead oma hinge eest hoolt kandma ja jumalat kartma.Ei pea kartma jumalat vaid olema aus ja eetiline ilma hirmuta ja usuta jumalasse. Selline ühiskond kus inimene elab 9 käsu järgi ongi ühiskonna moraalinormid.kuid kui paljud oleksid ausad kui poleks karistusseadustikku? Inimest ei tohiks juhtida mammona ja kiim vaid inimene peaks suutma oma tunge ise valitsema siis teda ei juhi saamahimu vaid rõõm anda.
15. juuli 2017, 11:05
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
15. juuli 2017, 11:16
Satanism on kristluse teine pool nagu yin ja yang taoismis.
inimese enda vaim15. juuli 2017, 11:17
peab olema tugev ja mitte minema saamahimu õnge. Mingi niiditõmbaja ei saa inimest mõjutada kui asjade olemust mõistetakse.
Sansaara15. juuli 2017, 11:31
Selles ju probleem seisnebki, et asjade olemust ei mõisteta. Materiaalsus ja saamahimu lämmatavad vaimsed väärtused.
Linda15. juuli 2017, 10:58
Olen alati imetlenud selle mehe tadmisi ja arutelusid...kui mitte vanust arvesse votta, siis oleks tema olnud minu arust ideaalne EV presidendi kandidaat.
Nõus15. juuli 2017, 12:10
Vanus on pluss, mitte miinus. Broileritest lasteaia valitsemine peab lõppema.
70-aastane Trump alles alustas maailma muutmist.
Just16. juuli 2017, 21:30
Itaalias alla 80 aastast presidenti naljalt ei olegi.
Maali15. juuli 2017, 10:56
Võtkem rahulikult. Nii ajutist nähtust kui inimtsivilisatsioon ei õnnestu meie kodugalaktikast suuremas süsteemis mõõtagi ! See kaduvväike hetk ei allu inimese tahtele, kuitahes suureks tegijaks end ka ei peeta. See on tekkinud ja kaob sõltumata moslemitest, kristlastest, kommunistidest või kapitalistides olu nad siis kiibiga või ilma.
Inimkond...15. juuli 2017, 10:51
....ongi juba kiibistatud,ise vabatahtlikult tassivad tervet hulka kiipe kaasas.
jaa15. juuli 2017, 11:26
juhtusin kord nägema mingis liiklussaates kuidas ekraani nurgas oli pilt kust ja kuhu moblad liikusid
loetu ja kuuldu põhjal15. juuli 2017, 10:43
Ühtede jaoks on jumal piibel ja vatikan, teiste jaoks aga lenin. Mõlemad käivad valejumalat kummmardamas ja endast ei pea midagi.... Nad vajavad, et neid talutataks. Enne ei muutu maailmas vist midagi, kui vatikan oma piibli kallal toimepandud kuritöö üles tunnistab ja Lenin maha maetakse sealt maosolemist, kust ta siiani naerab oma saatanlikku naeru. -- just nende juhmide üle.
õige jah15. juuli 2017, 11:20
kristlus on tegelikult vaarao Ehnatonilt pärit ja Lenin on kosmiline kurjus, kuid Maa ei taha teda vastu võtta, ta tuleks klaaskeras kosmosesse saata
tõsijutt15. juuli 2017, 11:23
kristlus algas tegelikult vaarao Amenothep IV usuna (E h n a t o n), Päikesele pühendatud Meie Isa palve ja 10 käsku on tema omad
ai, ai mode15. juuli 2017, 11:31
kus on süütukesed kommentaarid kristluse tegeliku alguse ( v a a r a o E h n a t o n) ja lenini kosmosesse saatmise mõttekusest, Maa ei tahtvat teda ju vastu võtta?
sid15. juuli 2017, 10:39
"Euroopa päästjaks võib saada Venemaa."
Tüüpiline nõukaaja vana päss. Venemaa on ise plindris omadega. Hiina järab siberit ning moslemid vallutavad Moskvat ja teisi suurlinnu
mmm15. juuli 2017, 10:58
Kuigi Moskvas on Euroopa suurim moslemite kogukond, oskavad venelased neid suhteliselt hästi kontrolli all hoida.
venemaal15. juuli 2017, 11:32
ametlikult 20 miljonit moslemit,kuni 10 last peres,lisa tuleb naaberriikidest
eksole15. juuli 2017, 14:49
"moslemid vallutavad Moskvat ja teisi suurlinn..."
Need polegi Venemaal moslemid mõiste religioosses tähenduses.
Olen mõelnud, milles seisnevad nende palved.... Pikka iga Putinile võimul.
GGG15. juuli 2017, 17:22
Olete ikka kursis, mis moslemitega Venemaal tegemist on. Need on samasugused postsovetlikud tolgused Kaukaasiast ja Kesk- Aasiast nagu me ise. Islam on nende jaoks ainult õrn kultuuritraditsioon.
kusjuures16. juuli 2017, 04:49
FSB peab isegi "iSISE rünnakud Venemaa territooriumil" ise lavastama.
to venemaa...15. juuli 2017, 10:20
Et siis hiina moslemid või?
Hiina moslemitest16. juuli 2017, 05:11
Hiina moslemid, Ida-Turkestani uiguurid sunnitakse kodumaal sealiha sööma, alkoholi jooma, paaristantsu tegema, keelatud on ramadaan ja azan (palvusele kutse), mis islamis algab Allahi ülistamisega (Allah on suurim), on asendatud Hiina riigi ülistamisega (Hiina on suurim). Kommunistid omas elemendis - "usk on oopium rahvale"....
uku16. juuli 2017, 15:56
Hiinas on toslemid, venemaal ka.
hiina asjatundja16. juuli 2017, 23:42
Küll hiina kopeerib järgi omad moslemid kui see kasulik peaks olema
venemaa enda lõpp on ligi15. juuli 2017, 05:21
moslemid võtavad riigi üle,siber on juba hiinlasi täis.
He-hee,15. juuli 2017, 10:11
ega hiinlane pole moslem :-)!
sohoh15. juuli 2017, 11:13
aafrika on kah hiinlasi täis. toimub suur rahvaste ränne. hiinlasel kitsas siis võtab sealt kust antakse.