Alexander Rybak Seto Jaanitulest: tegemist on suurepärase festivaliga!
Inimesed
14. juuli 2017, 10:20

EKSKLUSIIV! Alexander Rybak Seto jaanitulest: see on erakordne festival! (1)

Legendaarsel Seto jaanitulel esines Valgevene päritolu Norra laulja, viiuldaja, helilooja ja näitleja Alexander Rybak, kes sai laiemalt tuntuks siis, kui ta 16. mail 2009 võitis Norra esindajana Eurovisiooni lauluvõistluse Moskvas, kus ta esitas viiuli saatel loo "Fairytale".

Seto jaanitulel andis Rybak  eksklusiivse intervjuu "Suvestuudiole". Alexander Rybak ütles algatuseks, et ta teeb sellist show`d mitu korda aastas, kuid vahel tuleb laval rohkem vaeva näha, et inimesi naeratama panna. "Täna oli publik algusest peale rõõmus ja see tähendab, et tegemist on väga hea festivaliga," arvas ta, lisades, et üritusele on tulnud loomulikult ka palju häid artiste.

Oma muusika kohta seletas Alexander, et talle meeldib elus eksperimenteerida, meeldivad nii klassikaline kui popmuusika ja eriti meeldib talle teha koostööd teiste artistidega. "Muusikat on ka üksi väga hea teha, kuid koos teistega on tunduvalt parem. Nagu ka elus üldiselt."

Alexander Rybak Seto Jaanitulest: tegemist on suurepärase festivaliga!

Kontserdil rääkis laulja kolmes keeles ja ütles ennast sellest veidi segaduses olevat.

Üldiselt peab ta ennast norralaseks, kes on sündinud Valgevenes ja ta usub, et võtab omaks midagi mõlemast kultuurist. Norra ja vene keelt peab ta emakeelteks, laulda aga on tema arvates kõige parem inglise keeles. "Ingliskeelne laul on hõljuv," selgitas ta. "Norralastel on näiteks kõige rõõmsamad laulud suvest. Venelastel on jällegi kõige südamlikumad laulud, mis puudutavad südant ja ma tahaksin seda kõike edasi anda." 

Edasi sõidab Alexander Rybak esinema Kanadasse ja siis ühe projekti raames Saksamaale. Samas lõpetab ta suurte kontsertide andmise, kuna tal on veidi probleeme kurguga. "Saan laulda järjest umbes 40 minutit, enne kui kurk valutama hakkab. Tulen sellega väga hästi toime, kuniks inimesed mind sellistele festivalidele kutsuvad. Saan esitada oma lugude paremiku ja rahvas on õnnelik," lõpetas ta. 

Vaata intervjuud!