SEKSISÕLTLANE? Juan Carlose intiimelust raamatu kirjutanud Amadeo Martinez Ingles nimetab kuningat südametunnistuseta perverdiks. Foto: AFP
Inimesed
13. juuli 2017, 22:42

Hispaania kuningal on olnud 5000 armukest? (30)

Värske kõmuraamatu andmeil oli Hispaania vana kuninga Juan Carlose seksihimu nii tuline, et ta ajas perekondlikul puhkusereisil himuralt käed külge koguni printsess Dianale. Kolm aastat tagasi trooni oma pojale Felipele loovutanud 79aastane eksmonarh trumpavat võidukalt üle isegi nimekaimu Don Juani: teose väitel on tal elu jooksul olnud ligi 5000 armukest. Vanasti lõmpsiti, et ainus naine, kellega kuningas ei maga, on kuninganna Sofia.

Väited kuningas Juan Carlose saatürlikust eluviisist pole uued. Viis aastat tagasi kuulutas Hispaania seltskonnaajakirjanik Daily Maili teatel, et Hispaania kuningas on maganud 1500 naisega. Kuid endise kõrge Hispaania sõjaväelase välja paisatud väited raamatus “Juan Carlos: 5000 armukesega kuningas” on hulga vapustavamad ja detailsemad. Ainuüksi ühe kuuekuulise perioodi väitel olevat Juan Carlos magatanud 62 armukest. Aastaid 1976–1994 on nimetatud kuninga kirglikuks ajajärguks. Sellesse ajavahemikku pidavat jääma seksuaalsuhted 2154 naisega.

Ka nõndanimetatud elutalvel, millena autor määratleb aastaid 2005–2014, kui kuningas oli 67–76aastane, olevat vanal naistemehel veel küllalt püssirohtu salves olnud. Sel perioodil olevat monarhi voodist läbi käinud vaid 191 naist.

Haarem oli iga kell valmis monarhi teenindama

Raamatu autor, endine sõjaväelane ja nüüdne sõjaajaloolane ja esseist Amadeo Martinez Ingles ütleb, et võttis teose aluseks Hispaania endise diktaatori kindral Franco spioonide andmed. Inglesi väitel oli Juan Carlose esimene seksuaalkogemus Maria Gabriella de Saboyaga, kes oli Itaalia viimase kuninga tütar. Sõjaväeakadeemias veedetud kahe aasta jooksul oli tulevasel kuningal ülimalt vilgas intiimelu. Tollal olevat Juan Carlos olnud seksuaalselt sina peal ligi 400 naisega. “Neli tükki nädalas – iga pornonäitleja kohta hea tulemus,” ironiseerib Ingles, kes nimetab monarhi amoraalseks, häbituks, auahneks, autoritaarseks ning läbi ja lõhki seksuaalperverdiks.

Inglesi väitel on 1975. aastal pärast Franco surma troonile tõusnud Juan Carlose tuntumad armukesed vaid monumentaalse seksuaal-jäämäe tipp. Abielust Kreeka ja Taani printsessi Sophiaga on kuningal kaks tütart ja üks poeg, praegune kuningas Felipe. Kuid kirjaniku sõnul võib kuningas oma arvukate seksiseikluste käigus olla sigitanud nii palju sohilapsi, et kõigi tema võsukeste arv võib küündida üle 20. Belglanna Liliane Sartiau tütar Ingrid nõudis kaks aastat tagasi kohtu kaudu, et Juan Carloks tunnistaks end tema isaks. Kuid Hispaania seadused kaitsesid kuningat rünnaku eest ning protsessist ei saanud asja.

Helikopteriga välismaale armukeste juurde

 Juan Carlose armukesed on Inglesi väitel olnud kaht tüüpi – esiteks näitlejannad, staarid ja lauljad, kes moodustasid ehtsa haaremi, mis oli Juan Carlose rahuldamiseks valmis 24 tundi ööpäevas. Teise kategooriasse kuulusid anonüümsed kaunitarid, kes olid tihtipeale võõrast verd. Vallutused toimusid maamajades, erakorterites ja Madridi ümbruse luksushotellides. Välismaa armukeste juurde tavatsenud monarh lennata helikopteriga.

Kuninga abielu olevat faktiliselt läbi saanud juba mõni kuu pärast kroonimist, kui kuninganna Sofia tabas ta kompromiteerivast olukorrast näitlejanna Sara Montieliga. Tema viimase tuntud armukesena nimetab Ingles lopsakat sakslannat Corinna zu Sayn-Wittgensteini, kellega Juan Carlos hakkas läbi käima 66 aasta vanuses ning keda ta nimetas oma Prozaciks.

Poeg Felipe on hoopis teisest puust, kinnitab Ingles. “Tal pole olnud mingeid öiseid seiklusi, ainult ametlikud sõbratarid. Ja abiellumisest saadik pole ta kordagi tiiba ripsutanud. Felipe ei julge, sest selles peres on püksid tema naise Letizia jalas.”