Foto: Vida Press
Tele
13. juuli 2017, 21:54

2017. aasta Emmy auhindade nominentide nimekiri on väljas! (1)

Täna tuli välja täielik nimekiri selle aasta Emmy auhindade kandidaatidest. USA televisiooniauhindu antakse sel aastal välja 69. korda.

Auhinnatseremoonia toimub 17. septembril Los Angeleses ning õhtujuhiks on saatejuht ja koomik Stephen Colbert (kes on ise üks parima jutusaate kategooria nominentidest).

Selleaastaste nominentide seas on ka mõned uued tulijad. Peredraama "Meie elu" ("This Is Us"), mis räägib inimestest, kellel on kõigil samal päeval sünnipäev - ning kui erinevad, samas sarnased nad kõik on. Ajalooline draama "Kroon" ("The Crown") räägib noore kuninganna Elizabeth II tõusust troonile ning sellest, kui raske on pereelu ja monarhi rolli omavahel sobitada. "Teenijanna lugu" ("Handmaid's Tale") on sünge fantaasiasari maailmast, kus paljud naised on sunnitud seksorjadeks ja sünnitusmasinateks. Uutest sarjadest on palju kiidusõnu saanud ka "Veidrad asjad" ("Stranger Things"), õudus- ja ulmesari, mille tegevustik toimub 1980ndate Ameerika väikelinnas.

Uuematest lühisarjadest pälvis tähelepanu dramaatiline mõrvamüsteerium "Suured väikesed valed" ("Big Little Lies") ja "Verivaen: Bette ja Joan" ("Feud: Bette and Joan"), mis räägib Hollywoodi diivade Bette Davise ja Joan Crawfordi vahelisest õelast rivaalitsemisest.

Näitlejatest võib esile tuua draama kategoorias Viola Davise ("Kuidas mõrvast puhtalt pääseda" ehk "How to Get Away With Murder"), Anthony Hopkinsi ("Westworld"), Kevin Spacey ("Kaardimaja" ehk "House of Cards") ja Claire Foy ("Kroon"). Komöödianäitlejatest on nominentide seas esindatud Julia Louis-Dreyfus ("Veep"), Ellie Kemper ("Murdumatu Kimmy Schmidt" ehk "Unbreakable Kimmy Schmidt") ja Donald Glover ("Atlanta").

Täispikka nimekirja nominentidest saad vaadata Emmyde ametlikul koduleheküljel SIIT.