Marko KokaFoto: Kuvatõmmis / TV3
Tele
13. juuli 2017, 19:10

TV3 VIDEO | Kopli tulistamises viga saanud turvatöötaja annab juhtunust põhjaliku ülevaate (15)

2. juulil said Tallinnas Koplis aset leidnud tulistamises raskelt vigastada kaks turvatöötajat.

Tänaseks päevaks on tulistamises kahtlustatav tabatud ning turvatöötajad elus. Üks neist, Marko Koka, pääses mõned päevad tagasi haiglast ning andis toimunust "Suvistele seitsmestele" põhjaliku ülevaate.

"Tuli tavaline sissetungihäire, kuhu reageeris teine patrull," rääkis telekanalile K Security OÜ juhatuse liige Marko Koka. "Kohale jõudes oli arvamus, et hoones on veel keegi sees ja ta kutsus mind välja julgestama. Kui mina sissepääsust sisenesin, kontrollisin hoone esimese korruse, jõudsin keldrisse, siis kuulsin, et keegi püüdis ühest ruumist lahkuda läbi akna. Kui ma sinna jõudsin, oli aken lahti ja hüpates akna peale, siis samal hetkel kõlas lask," rääkis Koka. "Turvamees kukkus, mina jõudsin samal hetkel välja. Isik keeras ümber ja tulistas kahel korral mind. Ja samal kombel kukkusin mina."

Mingit arutelu turvameeste ja tulistajate vahel enne tulistamist ei toimunud. "Konkreetselt minu tulistamine oli... üks lask oli kuskilt kahe-kolme meetri pealt ja teine oli enam-vähem relv vastu mind," rääkis Koka, kelle sõnul kuulid tabasid teda kõhtu. "Ütleme nii, et põrna enam ei ole, kops sai natukene viga ja selgroost oli väga-väga vähe puudu," ütles ta.

Koka tunnistas, et ta ei tundnud otsest valu, aga kõht muutus väga raskeks. 

Paarimees sai natuke vähem, kuid samuti tõsiselt vigastada. "Teda tulistati samuti kõhtu, talle jäi kuul sisse. 

Tulistamises kahtlustatav, 75aastane Vene kodanik, tabati Riias. Ta elas alaliselt Tallinnas. Kriminaalset tausta mehel ei ole. Küll aga on TV3 andmetel tal militaarne taust alates nõukogude ajast. Mida Aleksandr tolles Kopli liinide majas tegi või otsis, ei ole teada. "Isiklik arvamus on, et seal hoones pidi olema midagi tema jaoks, et ta ei olnud seal hoones esimest korda," arvas Marko Koka.

Uurijad loodavad Aleksandrilt vastused saada täna õhtuks, tema küsitlemist alustati täna Mustamäe haiglas.