Keskkonnaminister Siim KiislerFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
12. juuli 2017, 23:29

Keskkonnaminister Kiisler tutvustas europarlamendile ambitsioonikaid eesmärke kalanduses (9)

Keskkonnaminister Siim Kiisler tutvustas täna Euroopa Parlamendi kalanduskomiteele Eesti eesistumise aegset kalandusprogrammi. Oma kõnes rõhutas Kiisler, et Eesti on eesistumise ajaks võtnud kalanduse teravalt fookusesse ning seisab hea kalavarude jätkusuutlikkuse tagamise eest. 

Eesti roll eesistujana on vastutada Euroopa Liidu tasandil liikmesriikide läbirääkimiste eest ning saavutada kõikide osapoolte jaoks vastuvõetavaid kompromisse. Läbirääkimiste eesmärk on ühise kalanduspoliitika tõhus rakendamine, tagades sealjuures selle, et maksimaalne jätkusuutlik saagikus saavutatakse 2020. aastaks. 

Euroopa Liidu kalandussektor on suuruselt neljandal kohal maailmas ning annab tööd rohkem kui 350 000 inimesele. Oma kalavarude pärast muretsev Euroopa on võtnud eesmärgiks tagada jätkusuutlik kalapüük, kaitstes samaaegselt nii tarbijate kui kalurite huve ja vajadusi.

Eesti keskendub oma eesistumise ajal järgmistele kalandusteemale: mitmeaastased majandamiskavad, uuendada ja taasavada arutelu Läänemere lõhevarude majandamise mitmeaastase kava üle ning kalapüügi kvootide jaotamine Euroopa Liidu vetes ja väljaspool.