Foto: Martin Ahven
Seisukoht
12. juuli 2017, 18:41

Seisukoht | Pädevus loeb (8)

Iga päev inglise keelt tõlkiva ning ingliskeelset meediat ja meelelahutust tarbiva inimesena oli tõesti päris naljakas kuulda Toomas Tõniste (ja teiste Eestit esindavate poliitikute) inglise keelt, mis oli nii puine, et sellest oleks võinud paadi ehitada.

Teisest küljest, kulla irvhambad: tõstke käsi, kes räägib puhast, kuningannalikku inglise keelt? Enamikul eestlastel on rohkem või vähem aktsent küljes. Jah, lihtne on naerda, kuid mis parata – kõik põlvkonnad pole esimesest klassist peale kõrgetasemelisi inglise keele tunde saanud. Kuid tekib küsimus, miks ei võiks valitsuse esindajad enne tähtsaid kohtumisi ja kõnesid väikese keelekoolituse läbida.

Eesti eesistumist korraldav Matti Maasikas rõhutas, et keeleoskusest olulisem on teemade tundmine. Kah õige. Siit mõtleks edasi, et kas kõik armastatud sportlased on tingimata „teemasid tundvad“ poliitikud. Muidugi, võib olla neid, kes on päris pädevad. Kuid pole mõtet teist nägu teha – ükski sportlane pole poliitikasse võetud muul põhjusel, kui vaid erakonnale populaarsuse kogumiseks.