Foto: Aldo Luud
Inimesed
12. juuli 2017, 13:20

Loe, mis maimukesele nimeks pandi!

PALJU ÕNNE! Triatleet Ain-Alar Juhansoni perre sündis poeg! (9)

„Me pole selle ümber väga suurt kära teinud, eks ta ole ikka selline isiklik asi, aga õnne võib soovida küll, jah,“ kinnitab Eesti tuntuim triatleet Ain-Alar Juhanson, et tema pere on ühe uue ilmakodaniku võrra suurenenud.

26. juunil sündis Ain-Alari ja tema elukaaslase, Eesti jalgpallikoondise füsioterapeudi Maret Metsa perre poeg. „Oli selline parajalt pikk ja paks poiss. Kaalus kolm ja pool kilo ja oli 52 sentimeetrit pikk,“ räägib Ain-Alar. Uuel pereliikmel on juba ka nimi olemas – Artur. „Tundus mõistlik, hea lihtne hääldada, eestipärane nimi. Miks mitte,“ sõnab Juhanson. Nimi tuli lapsevanemateni mehe sõnul kuidagi iseenesest ja lahinguid nimevaliku üle ei peetud. „Me lahinguid ei pea, saame hästi läbi,“ muigab Ain-Alar. „Kui kaks inimest omavahel arutavad ja see tundub okei, siis ongi okei.“ Väga pikalt nad nime ei otsinud. „Kui see protsess käib ja on teada, et laps on tulekul, siis ikka mõtled selle peale.“

Ain-Alar ütleb, et elu on neil praegu hea. „Ei saa nuriseda. Poiss on tubli ja nagu väikese lapsega ikka, on paremaid ja keerukamaid öid.“ Ain-Alar oli ise ka lapse sünni juures. „Eks see on ikka alati hästi ülev, kui sul on võimalus uuesti isaks või lapsevanemaks saada. Usun, et see on kõigi puhul samamoodi. See on väga erakordne sündmus ja tunded on loomulikult ülevad,“ kirjeldab ta.

Kuidagi eriliselt Ain-Alar ja Maret lapse sünniks ei valmistunud. „See oli tavapärane protsess. Eks igaks asjaks elus peab valmistuma nii, nagu sa parasjagu oskad ja saad. Midagi erilist me ei korraldanud, pigem proovisime endast teha parima, et olla valmis selleks, et uuel ilmakodanikul hea oleks.“

Mareti jaoks on tegemist esimese lapsega, Ain-Alaril on eelmisest abielust võimlemistreener Eveliniga suve lõpus kuueaastaseks saav tütar Nora.

Palju õnne Õhtulehe poolt!