SUVI: Rolfi esinemisgraafik on suvel tihe, kuid ta plaanib leida aega ka puhkamiseks. Kavas on maakodus lõõgastuda, olla koos sõprade ja perega ja ehk ka loominguga tegelda. Foto: Aldo Luud
Inimesed
12. juuli 2017, 04:00

Rolf Roosalu: tahan puhata Eestis!

"Kodupubliku ees on alati kõige parem esineda," ­tõdes laulja Rolf Roosalu pühapäeval saate "Lauluga maale" salvestusel. "Ilm on ka super ja soosib meid!" rõõmustas ta. Rolf esitab saates loo "Olen loobuda sust proovinud", enda pea kümme aastat tagasi kirjutatud pala "Ingel" ning mõned vägevad laulud koos Gerli Padariga.

Nagu lauljatel ja muusikutel ikka, tuleb ka Rolfi suvi tihe, täis kontserte ja esinemisi, kuid selle kõrvalt üritab ta võimalikult palju puhata. "Ja just Eestis, et nautida suve! Loodetavasti jäävad ilmad selliseks, nagu nad praegu on, ja lähevad veelgi soojemaks," oli laulja kindel. Puhkuseks on Rolfil kindel plaan oma maakodus lõõgastuda ja olla koos sõprade ja perega. "Võib-olla kirjutada ka veidi loomingut," teatab ta entusiastlikult.

Ülenurmes, Eesti põllumajandusmuuseumis, salvestati pühapäeval saadet "Lauluga maale", mille saatejuhid on endiselt säravad Gerli Padar ja Jüri Aarma, külalisesineja oli sel korral Tartu oma poiss Rolf Roosalu.

Salvestus läheb eetrisse 5. augustil.

Kohale oli tulnud kõvasti rahvast, nii noori kui ka vanu laulusõpru, et üheskoos laulda uusi ja vanu Eesti hitte, näiteks Maarja lugu "Homme" ja Eda-Inese laulu "Väike saatan". Eriti innukalt lauldi kaasa Jaak Joala palale "Suveaeg".

Ka ilm oli suurepärane, just salvestuse ajaks tuli välja päike, mis kõigil meele mõnusaks tegi. Õhkkond oli sõbralik: Gerli Padar, Rolf Roosalu, Jüri Aarma ja Reet Linna hoidsid publiku tuju üleval ning rääkisid naljakaid lugusid. Näiteks meenutas Rolf, kuidas teda on Uku Suvistega mitu korda segamini aetud.