Kaader "Troonide mängust"Foto: FOX Networks Group Estonia
Tele
11. juuli 2017, 16:46

"Troonide mängu" fännid, pange vaim valmis! Uus hooaeg algab esmaspäeval (2)

Menuka fantaasiadraama "Troonide mäng" ("Game of Thrones") seitsmes hooaeg linastub Eestis 17. juulil kell 22.00 FOX kanalil. Sarja eelviimase hooaja tegevustik põhineb suures osas originaalstsenaariumil ja väiksemal määral George R. R. Martini  raamatusarja "Jää ja tule laul“ veel avaldamata raamatutel.

Samal ajal, kui trooni pärast võitlevad Daeneryse ja Jon Snow armeed, lähenevad inimestele ka jäised ebalased. Seitsmendas hooajas näeb ka uusi tegelasi, keda mängivad nglise näitleja Jim Broadbent, inglise laulja Ed Sheeran ja New Yorgi Metsi pesapallimeeskonna söötja Noah "Thor" Syndergaard. Kaks viimast astuvad üles vaid paaris sarja osas, kuid Broadbenti roll on suurem, tema näitleb koguni viies osas.

Uus hooaeg põhineb rohkem sarja tegijate originaalkäsikirjal ning vähem sarjale aluse pannud "Jää ja tule mängu" raamatusarjal. Sel lihtsalt põhjusel, et kirjanik George R. R. Martin pole sarja kaht viimast raamatut veel valmis saanud. Mõned raamatute fännid on skeptilised, mõned aga tunnevad kergendust - nüüd on autoril vabad käed kirjutada raamatuid sarjast sõltumatult.

Ka on uus hooaeg varasematest lühem: tavapärase 10 osa asemel on 7 osa. Materjali filmiti kokku umbes viis kuud, peamiselt Põhja-Iirimaal, Hispaanias ja Islandil. Järgmisel aastal peaks vaatajateni jõudma seriaali viimane, kaheksas hooaeg kuue episoodiga. 

HBO põnevusdraama, mis on võitnud 28 Emmy auhinda, hakkab FOX kanalil linastuma esmaspäeviti kell 22.00.