Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
11. juuli 2017, 12:05

Neli põhjust, miks peaks kaneeli ka suvel oma tervisele mõeldes tarvitama

Kaneel on kogu maailma kokanduses üks populaarsemaid vürtse. Kuid lisaks sellele, et kaneeliga saab anda lemmik õunapirukale või hommikusöögile mõnusaid maitsenüansse, on sellel ka palju tervisele kasulikke omadusi. Sestap ära pelga kaneeli ka suvel oma toitudesse lisada!

1. Kaneel on rikkalik antioksüdantide poolest. Antioksüdandid on olulised, sest need vähendavad organismis vabu radikaale, kirjutab Eat Drink Better. See tähendab, et antioksüdandid kaitsevad keha vananemise ja ka mitmete haiguste eest, teiste seas näiteks südame-veresoonkonna haiguste, insuldi ja vähi eest.

2. Kaneel on looduslik põletikuvastane aine. Põletik on keha vastus vigastustele. See on hea, kuniks põletik pole krooniline – krooniline põletik on seotud väga paljude erinevate tõsiste haiguste tekkega. Kaneel on aga looduslik põletikuvastane aine, mis keha kogu selle koleduse eest kaitseb.

3. Kaneel aitab reguleerida veresuhkru taset. Kaneel hoiab veresuhkru taseme stabiilse ning parandab ka insuliini efektiivsust. Sestap ei peaks ka diabeetikud kaneeli pelgama.

4. Kaneel mõjub hästi aju tervisele. Uuringud on näidanud, et kaneeli lõhnal ja maitsel on võime parandada inimese kognitiivseid võimeid ning suudab ennetada ka mitmeid tõsiseid tõbesid, näiteks Alzheimeri ja Parkinsoni tõbe.