Saund
10. juuli 2017, 14:36

ÕHTULEHE VIDEO | Ansambel Trad.Attack! andis lennujaamas kontserdi ja startis Euroopa tuurile (4)

Ansambel Trad.Attack! alustas täna tuuri, mille jooksul käivad nad esinemas kõigis Euroopa Liidu riikides. Sel puhul anti Tallinna lennujaamas minikontsert, pärast mida võeti ette teekond Soome, et homme astuda üles seal toimuval Kaustineni folkmuusikafestivalil.
Foto: Kuvatõmmis

Torupillimängija Sandra Vabarna räägib, et ta nägi aasta tagasi, et on avatud taotlusvoor, mis pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning Euroopa Liidu eesistumisele. „Mõtlesime, et võiks ka mingi projekti välja mõelda ja nii sündis idee, et kuna on Euroopa Liidu eesistumine, võiks kõik Euroopa Liidu riigid läbi käia.“ Tuurile mindi täna, kuid järjest kõiki riike läbi ei käida. „Peast käis läbi ka mõte, et istume bussi ja käime järjest kõik läbi, aga ma arvan, et see lõppeks halvasti,“ muigab kitarrist Jalmar Vabarna ja ütleb, et neil on tuuri tegemiseks aega 2018. aasta lõpuni. „Maailmas tehakse ka ju tuure nii, et need kestavad kaks aastat.“ Tuuril esitletakse mais ilmunud uut plaati „Kullakarva“ ning Jalmari sõnul on tuuri kontserdid paljuski ühendatud festivalidega, kuhu tee neid nagunii viiks. „Kui jääb mõni riik, kuhu me ei saa, läheme jõuga,“ viskab ta nalja. „Näitame, et Eesti on olemas ja kaardil ja me oleme selle üle uhked.“

Seda, kui palju toetust saadi, bänd veel avaldada ei saa, kuid Sandra kinnitab, et Eesti riik nende tuuritamist kinni ei maksa. „Riik on festivalidele partner. Kõik festivalid maksavad transpordikuludest mingi osa ja riik paneb natuke juurde. See on kahasse,“ ütleb ta.

Bänd andis lennujaamas minikontserdi ja tegi seda ilma mingisuguse võimenduseta. Sandra ütles kontserdil, et tema on korra elus lennujaamas esinenud ja seda seetõttu, et turvakontrollis pidi ta tõestama, et tema torupill ikka tõesti on pill.

Milliseid seiku on Trad.Attack!-il veel lennujaamades juhtunud ja millist tuuri kontserti nad enim ootavad? Vaata Õhtulehe videot ja saa teada!