Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
10. juuli 2017, 12:37

Tallinnas osutatakse raske ja sügava puudega laste peredele ka suvist päeva- ja ööpäevahoiu teenust

Tänavu osutavad raske ja sügava puudega 7-18 aastastele lastele (erandkorras noortele kuni 24 eluaastani) suvisel koolivaheajal päevahoiuteenust mitmed mittetulundusühingud.

Pirita Vaba Aja Keskus osutab augustis päevahoiuteenust ühe nädala, mis sisaldab päevas kolm tundi tööharjutusi.

Mittetulundusühing Meie Lapsed osutab teenust juulis, avatud on kaks rühma.

Mittetulundusühing Charity Pirital osutab juulis teenust ühe nädala ja augustis samuti ühe nädala. Augustis osutatakse ka ööpäevateenust ja seda ühe nädala jooksul.

Lastele tagatakse turvaline keskkond ja vajalik hooldus, antakse tuge või suunamist igapäevaelu toimingutes, abi isiklikes hügieenitoimingutes, viiakse läbi arengut toetavaid vabaajategevusi ning toitlustatakse vähemalt kaks korda päevas (enamuses keskustes kolm korda), ööpäevahoius aga neli korda päevas. Lastega töötavad erialase ettevalmistusega tegevusjuhendajad. Teenust osutatakse kokku 188le  lapsele ja noorele..

Päeva- ja ööpäevahoid võimaldab lastevanematel töötada, vähendab perede koormust laste hooldamisel ja annab perele võimaluse taastumiseks.

Teenust finantseeritakse Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti eelarve kaudu. Lapsevanemad kannavad toitlustamise, hügieenitarvete ja abivahenditega jmt seotud kulud.