Pedro MonroyFoto: HANDOUT
Saund
10. juuli 2017, 12:47

Akrobaadi surma kiuste esinemist jätkanud Green Day: "Me pole südametud!" (7)

USA rokkansambel Green Day kinnitab, et on rusutud õhuakrobaadi traagilisest hukkumisest nende etteaste eel.

Hispaania päritolu õhuakrobaat Pedro Aunión Monroy hukkus reede õhtul Madridi muusikafestivalil Mad Cool enne Green Day esinemist, prantsatades umbes tuhandete inimeste silme all 30 meetri kõrguselt klaaspuurist alla. Parameedikud püüdsid meest pool tundi elustada, kuid ei suutnud teda päästa, kirjutab BBC News.

Green Day rokkareid on kritiseeritud, et nad hakkasid vaatamata traagilisele õnnetusele ikkagi esinema. Kuid nüüd kinnitab ansambel oma veebiküljel, et neile teatati tragöödiast alles pärast kontserdi lõppu.

“Me pole südametud inimesed,” kinnitab bänd oma avalduses ning ütleb, et on juhtunust rusutud. “Me ei teadnudki, et seal akrobaat esines. Need festivalid on tohutu suured.”

Korraldajad teatasid Green Dayle, et nende šõu lükkub edasi turvakaalutlustel. Probleemi tõsidusest said nad teada alles pärast.

“Kõik tundus normaalne. Rahval ja fännidel oli lõbus. Tulime lavalt maha ning sõitsime oma ruumidesse. Just seal teatati meile šokeerivat uudist Pedrost. Olime vapustatud," vahendab BBC News ansambli avaldust.

Green Day ütleb, et tõenäoliselt oleksid nad Pedro surmast kuuldes oma etteaste ära jätnud. “Meie kontsertidel on turvalisus ja heaolu esikohal. Pedroga juhtunu on mõeldamatu.”

Festivali esindajad pole avalikkusele teatanud, mis nimelt akrobaadile saatuslikuks sai.