Maasikafestival: Balti jaamas tehti torti ja valiti ilusaim Eesti maasikasVideo: Erlend Štaub
Anu Saagim 10. juuli 2017 08:29
Nädalavahetusel Balti jaama turul peetud maasikafestivalil valis särtsakas žürii eesotsas Anu Saagimiga välja kõige ilusama ja maitsvama kodumaise maasika. Parima maasika tiitli sai talupood Maakas oma "Sonata" maasikasordiga.

Peale maasikavalimise õpetasid näitleja Karin Rask ja toidublogija Paula Toomel tegema imemaitsvat ja tervislikku maasikakooki ja -jäätist.

Näitleja Karin Rask ja toidublogija Paula Toomel õpetasid tegema imemaitsvat ja tervislikku maasikakooki ja -jäätist. Foto: Erlend Staub
PARIM: Parima maasika tiitli pälvis talupood Maakas oma «Sonata» maasikasordiga. Foto: Erlend Staub

Karin toonitas, et need ei pea ilmtingimata sisaldama suhkrut. Tema sõnul on puuviljades piisavalt magusust ja kui maitsestada roogi õigete ürtidega, on need mokkamööda ka kõige suurematele maiasmokkadele. Suurepärane näide oli Karini ja Paula kohapeal valmistatud hõrk jogurti-maasikatort, mida oli maitsestatud agaavisiirupiga. Imeline jäätis valmis aga vaid külmutatud banaanidest ja kodumaistest värsketest maasikatest.

GETTERI MOOS: Getter Jaani jagas maasikamoosi tegemise nippe ja kiiremad said endale tema autogrammiga värske toormoosi. Foto: Erlend Staub

Getter Jaani jagas see-eest maasikamoosi tegemise nippe ja kiiremad said endale tema autogrammiga värske toormoosi. Getter tunnistas, et kasutas selle tegemisel küll pisut suhkrut, kuid selleks oli valgest suhkrust mitu korda tervislikum rafineerimata roosuhkur. Sellele ei jää sugugi alla ka jõudsalt populaarsust koguv kookosõiesuhkur. Maasikafestival lõppes ühise maasikatordi söömisega.

PARIM MAASIKAS: Laupäeval valiti Balti jaama turul toimunud maasikafestivalil ilusaimat ja maitsvaimat kodumaist maasikat. Foto: Erlend Staub