Maasikafestival: Balti jaamas tehti torti ja valiti ilusaim Eesti maasikas (3)
Peale maasikavalimise õpetasid näitleja Karin Rask ja toidublogija Paula Toomel tegema imemaitsvat ja tervislikku maasikakooki ja -jäätist.
Karin toonitas, et need ei pea ilmtingimata sisaldama suhkrut. Tema sõnul on puuviljades piisavalt magusust ja kui maitsestada roogi õigete ürtidega, on need mokkamööda ka kõige suurematele maiasmokkadele. Suurepärane näide oli Karini ja Paula kohapeal valmistatud hõrk jogurti-maasikatort, mida oli maitsestatud agaavisiirupiga. Imeline jäätis valmis aga vaid külmutatud banaanidest ja kodumaistest värsketest maasikatest.
Getter Jaani jagas see-eest maasikamoosi tegemise nippe ja kiiremad said endale tema autogrammiga värske toormoosi. Getter tunnistas, et kasutas selle tegemisel küll pisut suhkrut, kuid selleks oli valgest suhkrust mitu korda tervislikum rafineerimata roosuhkur. Sellele ei jää sugugi alla ka jõudsalt populaarsust koguv kookosõiesuhkur. Maasikafestival lõppes ühise maasikatordi söömisega.
seal Saagim välja tuuakse!