Foto: Erakogu
Inimesed
10. juuli 2017, 04:00

Õllesummeri logo tätoveeringuga mees pääseb igal aastal tasuta peole (7)

Eimo Kährik pääseb alates 1995. aastast Õllesumme­rile tasuta ja seda kuni elu lõpuni. Tuleb ainult näidata õlal olevat Õllesummeri tätoveeringut ja talle antakse lahkelt festi­valipääse.

"See oli omaaegne Riho Rõõmuse (lauluväljaku juhataja – toim) lubadus ja viimased 24 aastat on see töötanud," räägib Õllesummeri eluaegse tasuta pääsme omanik Eimo Kährik.

"Juhtus see 1995. aastal, kui töötasin viimast aastat Õllesummeri tiimis," meenutab Eimo.

"Visati välja veksel, et kes teeb endale Õllesummeri tätoveeringu, pääseb sellele elu lõpuni tasuta."

AJAGA TUHMUNUD: 1995. aastal tehtud tätoveering on veidi tuhmunud, aga endiselt loetav. Foto: Erakogu

Paljud mäletavad siiani 2008. aastal toimunud kurioosumit, kui 18aastane ehitusel töötav abitööline lasi soodsama elamukrundi saamise nimel otsaette kinnisvarafirma logo tätoveerida. Tätoveeringud jäävad ju igaveseks, kas Eimol on vahel ka natuke piinlik? "Kuna otsaette ei kästud teha, siis pole vahet, mis mul õla peal on – lind, liblikas või Õllesummer," kinnitab Eimo, et piinlikkust pole põhjust tunda.

Selle eest on aga tasuta peole pääsemise tõttu säästetud rahasumma märgatav. "Kunagi maksis Õllesummeri päevapilet 20 krooni," mäletab festivali selle algusaastatest väisanud Eimo.

Nüüd maksab päevapilet aga 20 eurot või enamgi. "Säästetud summa väljaarvutamine nõuab juba kõrgemat matemaatikat," naerab ta.

Esimestel aastatel pidi Eimo väravas turvameestele õlal olevat tätoveeringut näitama ja lasti siis sisse. Nüüd saab ta iga aasta kutse, mille peab festivalipassi vastu välja vahetama. Kas teistelgi oleks nii lihtne? Teed aga tätoveeringu ja naudid hüvesid. "Ilmselt mitte," nendib Eimo.

"Nüüd käib asi juba nimekirja järgi. Mina lähen akrediteerimistelki ja ütlen, et olen Eimo Kährik," kirjeldab ta iga-aastast protseduuri.

Seepeale küsitakse temalt, kas ta on ansambel või esineja. "Ei, ma olen eluaegne," vastab Eimo selle peale. "Seejärel otsitakse välja väidetavalt eksisteeriv eluaegsete nimekiri, kus on üks nimi ja vaevalt neid sinna juurde tekib," ütleb Eesti ainus eluaegse Õllesummeri priipääsme omanik Eimo Kährik.