Suur Maasikafestival Balti Jaama Turul 8.7.17
Inimesed
9. juuli 2017, 21:02

VIDEO | Karin Rask: maasikakook või -jäätis ei pea ilmtingimata sisaldama suhkrut (4)

Nädalavahetusel toimus Balti Jaama Turul meeleolukas Maasikafestival, kus särtsakas žürii eesotsas Anu Saagimiga valis kõige ilusama ja maitsvama kodumaise maasika. Parima maasika tiitli sai Talupood Maakas oma Sonata maasikasordiga.
Suur Maasikafestival Balti Jaama Turul 8.7.17 Foto: Erlend Staub

Lisaks maasikavalimisele õpetasid demoköögis näitleja Karin Rask ja toidublogija Paula Toomel valmistama imemaitsvat ja tervislikku maasikakooki ja -jäätist. 

Suur Maasikafestival Balti Jaama Turul 8.7.17 Foto: Erlend Staub

Karin toonitas, et maasikakook või -jäätis ei pea ilmtingimata sisaldama suhkrut. Tema sõnul on puuviljades piisavalt magusust ja kui maitsestada roogi õigete ürtidega on need mokkamööda ka kõige suurematele maiasmokkadele. Suurepäraseks näiteks oli Karini ja Paula poolt kohapeal valmistatud hõrk jogurti-maasikatort, mida oli maitsestatud agaavisiirupiga. Imeline jäätis valmis aga vaid külmutatud banaanidest ja kodumaistest värsketest maasikatest.

Maasikafestivalil valmistasid Karin ja Paula kookose-maasikatordi, mis maitses väga tervislik. 

Paula: Meie valmistatud koogis pole teragi suhkrut. Selle asemel on kasutatud agaavisiirupit, mis hoiab veresuhkru madala ehk on siis väga tervislik. Põhi on valmistatud omatehtud küpsistest, mis omakorda valmistatud tatrajahust ja kaerahelvestest. Küpsiste sees pole ka teragi suhkrut, ainult agaavisiirupit.

Karin: Mina armastan kohutavalt maasikaid ja minu soovitus oleks kõigile oma tervisest lugu pidavatele inimestele, et minge Balti Jaama Turule, ostke kast eestimaiseid maasikaid ja sööge ära.

Mina isiklikult varun suvel maasikaid ohtralt pannes neid sügavkülma, et talvel oleks tore smuutisid teha. Veel armastan hirmsasti Pavlova torti teha, kus kasutan ka hästi palju maasikaid. Maasikaid panen julgelt ka rohelise salati sisse. Liha, roheline salat ja maasikad on kõige parem toit.  

Paula: Mina võiksin täna üllatada aga kõiki uue maiuse retseptiga ehk siis banaani-maasika jäätisega. Kui muidu on jäätise valmistamiseks kodus vaja tohutult atribuutikat, siis selle jäätise valmistamiseks pole vaja muud, kui külmutatud banaanid ja värsked maasikad blenderisse visata. Kui keegi soovib juurde siiski pisut mängulisust, siis võib juurde visata ka mõne piparmündi või basiiliku lehe.   

Vaata videot!