Suur Maasikafestival Balti Jaama turul 8.07.17
Inimesed
9. juuli 2017, 20:18

VIDEO | Getter Jaani oskab teha võrratut šokolaadi toorjuustu kooki maasikatega! Lisatud retsept. (17)

Nädalavahetusel toimus Balti Jaama Turul meeleolukas Maasikafestival, kus särtsakas žürii eesotsas Anu Saagimiga valis kõige ilusama ja maitsvama kodumaise maasika. Parima maasika tiitli sai Talupood Maakas oma Sonata maasikasordiga.
Suur Maasikafestival Balti Jaama turul 8.07.17 Foto: Erlend Staub

Getter Jaani jagas Maasikafestivalil maasikamoosi tegemise parimaid nippe ning kiiremad said omale autogrammiga värske Getteri toormoosi.

Getter tunnistas, et kasutas toormoosi valmistamisel küll pisut suhkrut, kuid selleks oli valgest suhkrust kordades tervislikum rafineerimata roosuhkur või palmisuhkur. Sellele ei jää alla sugugi ka jõudsalt populaarsust koguv kookoseõiesuhkur. 

Getter: Maasikaid armastan süüa puhtalt, aga kui tekib isu pisut magusama maasika järele, siis lisan pigem palmisuhkrut. Ise ma suur maasikamoosi vaaritaja ei ole, seda teevad pigem minu ema ja vanaema. Üks lemmikumatest on maasikad mustikatega, kuhu on lisatud ka pisut mett ja piima. 

Suur Maasikafestival Balti Jaama turul 8.07.17 Foto: Erlend Staub

Ise teen aga suurima hea meelega šokolooadi toorjuustu kooki ja sinna panen küll kuhjaga ka maasikaid peale.

Retsept on väga lihtne. Põhjaks on Domino küpsised, mis tuleb ära purustada ning segada võiga. Peale panna vanilje kohupiima, juurde sulatada valget šokolaadi. Siis tuleks võtta teine kauss, kuhu samuti segada vanilje kohupiim ja piimašokolaad kokku. Unustada ei tohiks loomulikult ka toorjuustu. Mõlemad korralikult ära segada ja siis hakkadgi seda kihiti koogi põhja peale laduma  - valge, pruun, valge, pruun. Ja peale panna siis hästi mõnusalt maasikaid ja mustikaid.  

Vaata videot!