SUUR MAASIKAFESTIVAL Balti Jaama turul!
Inimesed
9. juuli 2017, 10:11

PILDID JA VIDEO | SUUR MAASIKAFESTIVAL Balti Jaama Turul! (39)

Nädalavahetusel toimus Balti Jaama Turul meeleolukas Maasikafestival, kus särtsakas žürii eesotsas Anu Saagimiga valis kõige ilusama ja maitsvama kodumaise maasika. Parima maasika tiitli sai Talupood Maakas oma Sonata maasikasordiga.
SUUR MAASIKAFESTIVAL Balti Jaama turul!  Maasikakooki tegid blogija Paula Toomel ja näitleja Karin Rask Foto: Erlend Staub

Lisaks maasikavalimisele õpetasid demoköögis näitleja Karin Rask ja toidublogija Paula Toomel valmistama imemaitsvat ja tervislikku maasikakooki ja -jäätist. 

Karin toonitas, et maasikakook või -jäätis ei pea ilmtingimata sisaldama suhkrut. Tema sõnul on puuviljades piisavalt magusust ja kui maitsestada roogi õigete ürtidega on need mokkamööda ka kõige suurematele maiasmokkadele. Suurepäraseks näiteks oli Karini ja Paula poolt kohapeal valmistatud hõrk jogurti-maasikatort, mida oli maitsestatud agaavisiirupiga. Imeline jäätis valmis aga vaid külmutatud banaanidest ja kodumaistest värsketest maasikatest.    

SUUR MAASIKAFESTIVAL Balti Jaama turul! Foto: Erlend Staub
SUUR MAASIKAFESTIVAL Balti Jaama turul! Foto: Erlend Staub

Getter Jaani jagas aga maasikamoosi tegemise parimaid nippe ning kiiremad said omale autogrammiga värske Getteri toormoosi.

Getter tunnistas, et kasutas toormoosi valmistamisel küll pisut suhkrut, kuid selleks oli valgest suhkrust kordades tervislikum rafineerimata roosuhkur. Sellele ei jää alla sugugi ka jõudsalt populaarsust koguv kookoseõiesuhkur. 

SUUR MAASIKAFESTIVAL Balti Jaama turul! Foto: Erlend Staub
SUUR MAASIKAFESTIVAL Balti Jaama turul!

Päeva meeleolukamaks sündmuseks oli maitsvama ja ilusaima kodumaise maasika valimine. Žürii maitses kokku 16  erinevat kodumaist maasikat ja üksmeelse otsusena valiti võitjaks Talupood Maakas oma Sonata maasikasordiga.

Maasikafestival lõpetati ühise maasikatordi söömisega.

VAATA GALERIID JA VIDEOT!