MARJUST MARYNIKS: Rootsis elav Marju Kuut palub end nüüd hüüda Maryniks. Eile kella viieks kavandatud plaadiesitlusele ja autogrammijagamisele lasi ta end diivale kohaselt kolmveerand tundi oodata. Foto: Alar Truu
Inimesed
8. juuli 2017, 04:00

Marju Kuut toetab plaadimüügiga poeg Uku Kuuti (5)

Kuus aastat tagasi pühkis laulja Marju Kuut jalgadelt kodumaa tolmu ja kolis Rootsi, kus temast sai peagi Marju Marynel Kuut, kellest omakorda on nüüd saanud Maryn – just selle nimega saabus ta mõne päeva eest taas Eestisse, et tutvustada oma äsja ilmunud vinüüli ning astuda üles ka diskorina.

Maryni seekordne külaskäik Eestisse kannab heategevuspitserit. Tema üleeile Viimsis esitletud CD-plaadi "Mäng" ja eile plaadipoes Biit Me tutvustatud vinüüli "Maskeraad" müügitulud lähevad lauljanna poja Uku Kuudi toetuseks, kes põeb parandamatut haigust amüotroofilist lateraalskleroosi ehk ALS-i, mis rahvakeeles tähendab enneaegset vananemist ja lihaste kärbumist.

Uku tähistab täna oma sünnipäeva ning sel puhul kehastub Maryn eesseisval südaööl Telliskivi tänaval Sveta baaris kaheks tunniks DJ-ks. Sellegi aktsiooniga toetab ta poega. Kahjuks ei näe Marynit ühelgi üritusel laulmas. "Nüüd laulan vaid kodus," ütles ta oma vinüüli esitlusel Õhtulehele.

Miks on Marju Marynelist saanud Maryn? "Nii on lihtsalt lühem," kõlab tema põhjendus.

Ta ütles lühikeses intervjuus, et kuna tal on öösel diskorina esinemine, jõuab ta õnnesoovidega Saaremaale poja juurde alles esmaspäeval. Rääkides värskelt pressitud vinüülist, märkis Maryn, et vanim lugu pealkirjaga "Emotsioon" on plaadil aastast 1979 ning et viie pala kaasautor on Uku. Plaat on saanud nime Marju Kuudi kunagise loo "Maskeraad" järgi, millele kirjutas sõnad Leelo Tungal.

Lõpetuseks tahtis Maryn Õhtulehe vahendusel pojale sünnipäeva puhul palju õnne soovida.