Inimesed

Anto Raukas: väita, et kivikestega saab vähki ravida, on kuritegu! (57)

LISA KOMMENTAAR

24. november 2018, 22:26
http://maaleht.delfi.ee/news/tervis/tervis/arstiteadlased-kui-usutakse-pendliliigutajaid-ja-mms-i-kuidas-me-siis-teadmistepohisest-eestist-raakida-saame?id=84359091
24. november 2018, 22:24
Teadus vs pendlimehed. http://kes-kus.ee/teadus-selle-antipoodid-ja-muidu-pendlimehed/
Juhan.9. juuli 2017, 14:29
Raha ei haise ja kui oskad müüa kive siis müüa pole süüdi vaid ostja oma lollusega.
Raivo8. juuli 2017, 19:34
Olen ise vähihaige ja oman õigust avaldada arvamust, igal seniilsel vanapapil ei tasuks küll sel teemal sõna võtta, Ja kõige vähem ravivad vähki kahjuks meie kaasaegse ravimimaffia tooted.
aga8. juuli 2017, 16:33
et kohe kuritegu, mis asi see jumala abi siis on.
8. juuli 2017, 18:44
See nn jumala abi on samuti "kivikestega ravimine"!
kivikestega saab ikka.9. juuli 2017, 08:40
kilose kivikesega pähe ja on probleem lahendatud.
Haha10. juuli 2017, 12:01
See on päris asjalik lahendus tõesti :D
part248. juuli 2017, 12:42
vale jutt puha. pooliku tellisega ravib kõik hädad
Palju õnne8. juuli 2017, 12:37
Eks see teaduse ja tavameditsiini ülistamine on suures osas meditsiiniäri poolt teostatava ajupesu tulemus. Kuidas muidu saaks ülistada midagi, mis pakub nii paljudel juhtudel ainult väga poolikuid ja ebarahuldavaid lahendusi: "teie haigus on geneetiline, me ei saa midagi teha, kannatage edasi; teil on surmaga lõppev haigus, surge maha" jne. Aga hingehinda küsitakse küll haigust ainult leevendavate või sind kuidagimoodi hinges hoidvate tablettide eest. Inimest nüsitakse sinnamaale, kuni temast on järel ainult tomp ja kui enam nüsida ei anna, siis määratakse umbkaudselt kindlaks oodatav surmaaeg. Einoh, palju õnne lollpeadele, kes ikka veel usuvad tavameditsiini ja räägivad selle suurepärastest tulemustest. Õnne läheb teil palju vaja, et teil ikka õnnestuks ellu jääda ravist hoolimata.
Aga10. juuli 2017, 12:02
... kristallidega saab muidugi täielikult rahuldava täistulemuse. Lubage naerda!
Raadio Vabandus8. juuli 2017, 08:36
Aga inimkonna looduskasutuse ohjeldamatus pole hullem kuritegu?
nonoh8. juuli 2017, 05:32
Kas inimene peaks olema üdini ratsionaalne? Uskuda võib kõkõigesse. Mida on vähihaigel kõige rohkem vaja? See on rahulik meel, ilusad ja head mõtted, usk ja lootus.
Alati on inimestel olnud amuletid, mida kaasas kantud ka nagu alati kaasasolevat sõpra peopesas veeretatud, , soovides midgi , mis parajasti teoksil või tähtis. Ta ei vaidle sulle vastu ja võtab su soovid kuulda, annab sulle hetkelise rahu ja teadmise, et oled oma soovid ja head mõtted õelnud-mõelnud ja paika pannud.
See amulett ei pea olema vääriskivi, poolvääriskivi. Ka tavaline tammetõru või kastanimuna, mis su taskus igal hetkel ootamas, et oma soovidest temaga räägid. Ta on ustav, ei lobise.
Kahju muidugi, et ennast selgeltnägijaks, tervendajaks jms. nimetavad, "kuulsused" seda kindlate haiguste ravimiks nimetavad ja nendega ravimist õpetavad. See on lihtsalt väga rumalatele.
On mis ta on, aga see salajane sõber su taskus on isemõtlejale tihti vajalik, vaid tmale jutustada kõigest, mis sind piinab , mida igatsed.
7. juuli 2017, 22:00
Kas akadeemik ka kabala õpetust selgitab
mari7. juuli 2017, 18:58
Ütleme siis nii, et esoteerika on parem kui mitte midagi sest inimene on hakanud maailma ja iseennast teadvustama, uurima. Nüüd tuleks astuda samm edasi, ehk teadusliku psühholoogia suunas. Viimane on muidugi ehk keerulisem ja purustab illusioone. Inimene saab teada, et temaga oli väga lihtne manipuleerida, ehk tajub häbi ja viha. Aga teema on huvitav, tasub arenemist. Ehk on varsti ennustajate saadete asemel televisioonist häid psühholoogiast pajatavaid asju näha... Ausalt öeldes, imestan, et neid nii vähe on siiani. Tegu oleks ju absoluuts hittsaate formaadiga.
Marike8. juuli 2017, 00:09
_sest inimene on hakanud maailma ja iseennast teadvustama, uurima._ --- Mida inimene mitu tuhat aastat siis teinud on, kui mitte uurinud maailma ja iseennast teadvustanud? :o
Lugeja7. juuli 2017, 18:08
Austatud akadeemik võiks enne materdamist ka vastavatesse teooriatesse süveneda. Mitte ükski abivahend siin mingit tööd ei teegi. Ravib inimene ennast ise, aga abivahendid aitavad vaid selleks häälestuda. Ka elektroonikas kasutatakse kristalle kindlatele võnkesagedustele häälestamiseks. See on lihtsalt valdkond, kus tänapäeva teadus alles käed üles tõstab, kuna ei suuda ka platseebo efekti kuidagi seletada. Isegi nisujahust pressitud tabletiga saab vähki ravida, kui inimest seda uskuma panna.
Sensitiiv7. juuli 2017, 18:57
Tegelikutl ravib inimene ennast ise tõsiselt võetava ravisteja läbi, kui ta on põhjustest aru saanud, kui ta oma meelt parandab ja elu muudab. Kivikesed, ehted, ruunid, muud abivahedid on tarbetu müstika, mida on kõik kohad täis. Müstikud minge p....
to lugeja7. juuli 2017, 23:07
oi jeerum, kas nii loIIe on olemas :D
T.Rex8. juuli 2017, 12:39
Jah, elektroonikas kasutatakse kristalle. Aga sagedusele häälestamisel või signaali filtreerimisel on määravad kristalli mõõtmed ja kuju (muidugi on oluline ka materjal, sest sellest sõltub heli kiirus kristallis ja see, kuidas ta levib ning selle alusel tuleb välja arvutada see, milliseks kristall lõigata/lihvida).
arvamus7. juuli 2017, 17:47
Tabletisõltuvus hakkab juba ära tüütama paljusid. Sellepärast on vaja teadlastel hakata ajupesu tegema, et vaadake et te mujalt abi ei otsi. Mina ei propageeri midagi ega soovita midagi, aga lõhnab varsti vist tableti läbimüügi ohtlikule langusele.
irw7. juuli 2017, 23:09
hea vandenõuteoreetik oled ikka :D endal pole loII olla, kui muinasjuttu usud? nagu need kividemaagid ja muud posijad ei teeks seda raha pärast.
arvamus7. juuli 2017, 17:35
Teadlased, rääkige sellest ka , kuidas te oma ravimite eksperimenteerimisega patsientidele meeletuid kannatusi tekitate ja ohtlikke seisundeid. Ja üleüldse, mis see teie asi on, kui keegi usub ja kasutab kivikesi või mida iganes. Meil on baba ühiskond. Või ei ole enam?
ohtlik nali pendli olvil,7. juuli 2017, 17:26
näha on, et uskujaid leiduski.
Sina, aga, oota pisut.7. juuli 2017, 17:21
Kui Eesti hakkab oma põlevkivi saaste pealt trahve maksma, nutad, miks tuumajaam veel valmis pole.
arvan ka7. juuli 2017, 17:19
asi pole selles, kas need kivid ravivad või mitte, kui inimene usub, siis võibki tervis paremaks minna, see on tuntud tõde. Kui inimesel endal häda käes, siis ta on valmis igast õlekõrrest kinni haarama.
eksole7. juuli 2017, 17:16
Kas härra on ikka päris kindel, et räägiti kivikestega vähi ravimisest teadusliku meditsiini seisukohalt? Äkki räägiti kivikestesse usu abil vähi vastu võitlemisest (ennetus) ja vähi vastasusest, st vähi kui haiguse arengu pidurdamisest, aeglustamisest? Kahjuks aritklist ei selgu, mida härra tegelikult silmas pidas, raamatu müügireklaam sellel teemal oleks kritiseeritava objektiga samaväärne. Muide, maailmas on juhtumeid, kus vähk on usu abil ja ka seletamatul põhjusel kadunud kui tina tuhka. Ilmselt ikka on maailm tsipa keerulisem kui tänaste teadus-usku olevate inimeste järeldused teadusest ja iseenda võimekkusest.
raadios 7. juuli 2017, 17:54
oli intervjuu temaga. ta tsiteeris nastja raamatut
Nojah,7. juuli 2017, 17:15
kui inimene pidada saama oma sugu vahetada ja lausa kaks korda aastas (Ossinovski & Tsahkna), siis küllap ka kividega ravida saab.
Olvi7. juuli 2017, 16:54
Kivide kohta ei tea, aga just nimelt pendel on väga ohtlik. Pendlit liigutavad kurjad vaimud ja peale pendli kasutamist jäävad nad pikaks ajaks sinuga, imedes energiat ja painates öösel nn luupainajana.
Kalvi7. juuli 2017, 17:11
Kivid on ka väga ohtlikud. Ka väiksemad. Eriti kui tabada pead.
kalvile7. juuli 2017, 23:12
aga olvi kohta võiks nii öelda, et ega inimsel ei pea suur viga ole, piisab, kui see on peas.
Oli juhus:7. juuli 2017, 17:24
Istusime seltskonnas. Seal siis tuli välja üks pendlitark. Küll udutas. Ütles, et iga ühe käes hakkab pendel liikuma. Võtsin siis kätte nagu õpetatud. Aga, et mul kindel käsi, ei kõikunud milligi. Küll sättis mind ja pendlit nii ja naa. Ei mingit liikumist. Lõpuks kui ütlesin, et käsi tuleb paigal hoida, vihastas, ma olevat põlgur.
totu7. juuli 2017, 17:29
ma tegin kord katse:
võtsin pendli ja andsin talle käsu -
seisa paigal.... seisis.
andsin käsu- pööra vastupäeva... pöörles.
andsin käsu - pöörle päripäeva.... pöörles.
Rohkem ei puutu, ju olen tuim tükk, kes teise dimendiooni juhendajatele suletud.
Aga ega ma neid usaldaks ka.
JUTUTOAS olen vaadanud, kuidas sensitiivide käed liiguvad ikka üsna palju. Ei arva, et nad midagi pahasti teevad, aga miks nende käed peavad liikuma?
JAH, usun, et teave tuleb kurjadelt vaimudelt, kes keerutajat enda võimusesse tahavad.
Tean palju taldriku keerutamisest... olen ise teinud... HOIDKE EEMALE!
7. juuli 2017, 21:52
Pane nüüd see pendel kuhugi rippuma ja pane siis ta mõttega pöörlema vastu- või päripäeva. Ei liigu. Seega liigutad sa ise teda vastavalt oma alateadvusele. Kuid alateadvus on petlik ja seal on palju prahti. Kui usutakse et sensitiivi alateadvus on puhas nagu prillikivi seal asetsevast prahist, siis ollakse ikka väga naiivselt *usklikud* .
Mis asja....7. juuli 2017, 16:37
Ärge ajage jama, vaidlen vastu! Kui meil on tegemist näiteks platseebo vähk-vormiga, siis kivi aitab igal juhul. Antud nähtust eineb Eestis sagedasti ja tegemist ei ole erandjuhtumitega:)! Üldiselt peakski nii olema, et platseebo läheb posija juurde ja reaalne probleemi kandja arsti juurde. Siis on kõik hästi, hundid söönud ja lambad alles. Peace!
Ohutu Tuumajaam7. juuli 2017, 16:37
Väita, et tuumajaam on ohutu ja riskivaba lõputu odava energia allikas, on heategu.
eu7. juuli 2017, 17:15
Seda just see vanake üritabki väita.
Ohutu Tuumajaam7. juuli 2017, 16:37
Väita, et tuumajaam on ohutu ja riskivaba lõputu odava energia allikas, on heategu.
Tagasi7. juuli 2017, 16:29
seda et7. juuli 2017, 16:24
minu meelest tuleks karistada neid nn arvamusliidreid a la kersna, kes oma populaarsust kasutades on väga paljud inimesed igasugu posijate usku pööranud oma kaikaeitede promomisega. tore vanamammi oli, aga no omistada talle mingeid nõiduslikke oskusi on igati liiast. kahjuks tuhanded usuvad, sest ikkagi ju kersna ise kiitis.
Laine10. juuli 2017, 12:07
No Kaika-Laine oli ikka päriselt ka kõva tegija ja erilise andega inimene. Ei maksa tema võimeid vähendada. Iseasi on, kas ta vähki ravida suutis.
arvamus7. juuli 2017, 16:14
Kõik tervendajad,posijad jne. ükskõik, kuidas keegi end nimetab ,kes lubavad vähist terveks ravida oskavad ikka hästi rahvast petta ja seda suure raha eest. Parem annetage see raha Kingitud Elu fondi ja vähemalt vähihaige saab elamisväärseid aastaid juurde ikka tänu ravile ,mitte posimisele.
Senstitiiv7. juuli 2017, 19:06
On võimalik seda võib hakata kohe tegema, aga kõik sõltub patisendi järeldustest. ta peaboma probleemide tuumani jõudma ja ennast suutma muuta. Vähk on sinu raku reostus, mis ei kuulu sinu õppetunniga kokku ja kui seda ei lahedata ja sobimatu energiamüra patsiendi joaks kasvab. Igaüks on ise oma õnne sepp. Ravisteja on vaid vahedaja. On tõsiseid tegijaid kelle juurde on tung ja nad teavad mitmekümneaasta pikkuse prkatika abil kuidas inimest aidata. Sellesse maailma ei tulda järsku. Nastja Kerro Kaldre jne, neid ei peaks üldse tsiteerima . Õppigu üks 30 aastat veel enne.
Nonoh7. juuli 2017, 22:26
No kiiritus- ja keemiaravi saava vähihaige käest, kes sisikonda välja oksendab, võiks uurida, kui väga elamisväärne see ravi talle tundub. Kui teadusel midagi paremat pakkuda ei ole, siis iga mõtlev inimene võib aru saada, et sel paljukiidetud teadusel on veel pikk tee käia.
to nonoh7. juuli 2017, 23:15
aga kui kividega ravib, siis varsti ei oksenda ka enam, on kirstus. võta või jäta.
eksole8. juuli 2017, 11:41
Kirstus on mõlemad nii ehk naa, nii nii kiirituse kui ka kividega vähi vastu võitlev. Küsimus on kvaliteetse ehk elamisväärse elu pikendamist. Kui kiiritamine annab rohkem kvaliteeti järgi jäänud eluaastatele, siis pro, kuid kui vastuspidi, siis samuti pro. Seda otsustab igaüks ise, seega siin pole kellelegi kõrvalisel kobisemist. Mina eelistaks sõltuvalt asjaoludest minna loomulikku teed: kui elu pikendamine ei tooks kaasa elukvaliteedi paranemist, siis ei kasutaks kiirutust, pigem kasutaks usku millessegi või kellessegi.
7. juuli 2017, 15:57
Ja ometigi on seda tehtud.
issand hoidku,7. juuli 2017, 15:55
mille üle veel päid murtakse! no ei saa tänapäeval enam olla nii harimata inimesi, kes usuvad mingeid kive, nõidu-tervendajaid ja muid trikke ning trikitajaid.
ossa7. juuli 2017, 16:22
on ja kuidas veel. kusjuures kõrgharidusega keskastme juht, meditsiinitöötaja, ise tunnen, usub igasugu ennustajaid ja käib neile oma raha viimas. muud ju ra usub muidugi ka. kuigi maa on tal veel ümmargune. esialgu vähemalt.
ja7. juuli 2017, 23:16
kuidas veel on selliseid! massides tassivad oma raha posijatele :D halenaljakas lausa. täiskasvanud inimesed, aga nii totud.
aadu7. juuli 2017, 15:50
aga mida teab litoloog (settekivimite uurija) kristallidest (petrograafia)
Selge see7. juuli 2017, 15:46
Teaduse enamlevinud seisukoht on, et mitte miski ei aita. Seepärast ta polegi enam nii populaarne, kui selle raugaealise akadeemik Raukase parematel aastatel.
nii hullud need asjad kindlasti pole!7. juuli 2017, 15:39
_Absurdne! Väita, nagu võiks kivikestega ravida vähki – see ei ole ainult inimeste petmine, see on kuritegu!“_
Ei pruugi olla ei üks ega teine, võib olla tegemist lihtsalt teadmatusel põhineva usuga (ja tõenäoliselt asjad nii ongi, ei midagi erilist ega ebatavalist, sest inimeste arvamiste spekter on võimatult suur ja lai, et kui kõige sellega ühekorraga tutvuda, siis oleks isegi kõva sõna kui tutvuja veel terve mõistuse juurde jääks).~
Pigem oleks õigem küsida: kas platseebo-efekti esilekutsumise abil oleks võimalik vähki ravida?
aga7. juuli 2017, 15:27
Raukas lisas, et ei pretendeeri oma raamatus lõplikule tõele, tema soov on panna inimesi kahtlema.
.
Ma kahtlesingi tuumajaama vajalikkuses.
tuumajaamadest pole maailmas kellelgi pääsu7. juuli 2017, 16:41
Meeldib õi ei aga maailma rahvastik kasvab peagi 9 miljarid inimeseni, seejärel liigub 12 miljardi inimeseni Maal. Selllist energiakogust mida miljardid inimesed ära tarbima hakkavad, suudavad tagada ainult tuumaelektrijaamad.
On olemas isegi arvutused mis ütlevad, et aastaks 2050 valitseb Maal juba väga suur Energiakriis.
mõnel ikka on7. juuli 2017, 17:15
See ei tähenda, et igasse kohta tuleb tuumaelektrijaam rajada. Nt. Sahara kõrbesse on otstarbekam ehitada päikeseenergiat püüdev jaam, mõne jõe otsa hüdrojaam ja variante on isegi rohkem.