Peia
Inimesed
5. juuli 2017, 20:53

VIDEO | Maailmakuulus hingelaulik Peia esineb Kirna mõisas (2)

14. juulil kell 19 esineb Kirna mõisas esimest korda Eestisse saabuv maailmakuulus hingelaulik Peia, kes annab siin kolm kontserti, millest esimene toimubki Kirnas.

Peia on Ameerikast pärit lauluvestja, kes on kogunud ja üles äratanud laule kümnetest iidsetest kultuuridest üle maailma. Klassikaline muusikaharidus New Englandi konservatooriumis Bostonis ja hilisemad India klassikalise laulu õpingud on segunenud Peia huviga šamanistlike traditsioonide vastu ja loonud temast erakordse ja unikaalse ingelliku lauljatari, keda austavad sajad tuhanded inimesed üle maailma.

Tema kristalne kõrge sopran hääl äratab üles ka kõige unisemad südamed, saatepillideks on Lõuna-Ameerika keelpill charango, indiapärane harmoonium ja kitarr. Peiat saadavad Eestis Andrey Tanzu trummidel and Maria di Pace flamenco kitarril.

Peia salvestas oma esimesed laulud aastal 2009 koos Grammy kandidaadi ja lautomängija Ronn McFarlanega ja andis oma esimese CD “Dance of Devotion” välja 2012. aastal, millele järgnes 2013. aastal album “Four great winds”. Sellele järgnesid maailmarännud ja kontserdid Euroopas, USA-s ja Austraalias.

Peia on andnud kontserte ka üle maailma tuntud muusikutega: Rumi asjatundja Coleman Sparksi, mütoloogi Michael Meadi ja Iraani meistri Alo Ghamsariga.
Peia muusika kannab sõnumit ja ideid, kuidas taastada harmooniline suhe emakese Maaga ja Peia annab ka hääle avamise töötubasid ning on aktivist, kes kaitseb põlishoimude traditsioone. 

Miks Kirna mõis korraldab heategevuslikke kontserte? 

Kirna mõisa suur saal on aegade jooksul palju kannatada saanud, lagi püsib üleval ainult tugede abil. Heaks uudiseks on see, et Kirna sai Leader meetmest mõisa suure saali lae remondiks toetust ning MTÜ Kirna soov ja taotlus on koguda heategevuskontsertidest laekuvast tulust puuduvad 6000 eurot, mis kataks 20-protsendilise omaosaluse teise korruse saali taastamise eelarvest.

Külastades Kirna mõisas toimuvaid heategevuskontserte annab iga külastaja oma panuse nii materiaalselt kui moraalselt ja aitab realiseerida meie ühist unistust saali kordategemisest ja Kirna mõisa taastamisest armastatud kultuurikeskuseks! 

MTÜ Kirna on seadnud eesmärgiks teha ajalooline Kirna park põhjalikult korda ning taastada mõisa peahoone sellisena, nagu ta vanasti oli. Plaanis on rajada mõisasse holistiline tervisekeskus, kus on ühendatud nii tipp-tehnoloogia, iidsed tarkused ja tervendustraditsioonid kui ka mõisapargi toetav maaenergeetika, mis kõik aitavad inimest tema teekonnal tasakaalus terviseni. T

ähtsal kohal saavad olema mitmesugused nõustamised, õpitoad ja teraapiad, mis aitavad inimesel väljuda vanadest mustritest, vabaneda stressist ning joondudes looduse võngete ja rütmidega leida ennast uuesti.

Vaata Peia videosid!