Inimesed
5. juuli 2017, 20:34

PILDID | ANNE VEESAAR 60! Uhke sünnipäevapidu Tallinna uhiuues filmimuuseumis (28)

Meie armastatud näitleja Anne Veesaar tähistas 4. juulil oma 60 aasta juubelit Ingmar Bergmani draamanäidendiga "Pärast proovi" Tallinnas Maarjamäel uhiuues filmimuuseumis. 

Kohal oli kirev seltskond Anne endistest koolikaaslastest kuni parimate sõprade-kolleegideni. Saal oli õnnitlejaid pilgeni täis. 

Anne Veesaar 60 juubel  Foto: Teet Malsroos

Kohal olid ka Anne klassikaaslased 32. keskkooli teisest lennust, teiste seas koos Juhan Kivirähkiga.

Õnnitlevad klassikaaslased 32 keskkooli teisest lennust.  Foto: Teet Malsroos

Õnnitlejate seas olid ka armsad kolleegid muusikalide päevilt Maiken ja Kaire Vilgats. 

MAIKEN, KAIRE VILGATS  Foto: Teet Malsroos

Ja loomulikult ei puudunud peolt ka poeg Ott Pabut koos abikaasaga 

poeg OTT PABUT abikaasaga  Foto: Teet Malsroos

Lavastaja Madis Kalmeti sõnul kõneleb Bergmani näidend teatrist, sealsetest proovidest ja inimestest, kes on suure kirega pühendunud teatri tegemisele.

MADIS KALMET, ANNE VEESAAR, GUIDO KANGUR  Foto: Teet Malsroos

Näidendi "Pärast proovi" tegevus toimub vanas teatrimajas, kus pärast August Strindbergi etenduse "Unenäomäng" proovi on jäänud vestlema ja elu keerdsõlmi lahti harutama tunnustatud vana lavastaja ning nooruke näitlejanna. Ja nagu väga sageli, on teatriinimestel valusalt põimunud isiklikud ning tööalased suhted. Loosse sekkub mälestuspildina ka noore näitlejanna ema, kellel samuti näitlejana olid väga intiimsed ja lähedased suhted lavastajaga. Näidendis on kirge ja emotsioone, armastust ja erootikat.

Näitlejate gruppi kuuluvad Guido Kangur (Eesti Draamateater), 2016. aasta parim naisnäitleja Riina Maidre ning Anne Veesaar. Etendusele annavad vormi valguskunstnik Priidu Adlas, Peeter Konovalovi muusikaline kujundus ning Ivi Piho kunstnikutöö. Näidendi on rootsi keelest tõlkinud Ülev Aaloe.

Lavastuse produtsent Anne Veesaare sõnul valiti etenduse toimumise koht välja väga hoolikalt. "Tallinna Filmimuuseum on kogu näidendi temaatika ning autori kontekstiga erakordselt tugevas seoses ning meie üheks eesmärgiks on tutvustada selle etenduse kaudu koos Eesti Ajaloomuuseumiga tallinlastele ja Tallinna külalistele 2017. aasta oktoobris avatavat filmimuuseumi, mis on osa Maarjamäe lossist ja lossiparki rajatavast ajalookeskusest."

Vaata mahukat pildigaleriid!

Filmimuuseum  Foto: Teet Malsroos