Jarek Kasar ehk ChaliceFoto: Jörgen Norkroos
Inimesed
4. juuli 2017, 15:11

PILK PEALE | Need on Heini Vaikmaa silmis inspireerivad noore põlvkonna muusikud!

Kolmapäeval 5. juulil algab Õllesummer Festival, kus lisaks välismaistele hiiglastele nagu Kasabian ja Hurts astuvad üles ka Eesti võimsaimad tegijad. Muuhulgas esineb  Õllesummeril ka sel aastal 35. juubelit tähistav Mahavok. 

“Peale pikka pausi oli meie esimene suurem kontsert samuti Õllesummer Festivalil, aastal 2009,” meenutab Heini Vaikmaa, “Sel suvel oli meil juubelituur ning juubelikavaga astume üles ka lauluväljakul.” 

Mahavokiga koos astub Õllesummer Festivalil lavale ka Marten Kuningas, kes jäi Vaikmaale silma aastaid tagasi superstaarisaatest: “Ta laulis seal ka “Mägede häält” väga kihvtilt. Hiljem juba esineti koos Mahavokiga Eesti laulul looga "Oota mind veel", mis jõudis ka finaali.

Uued hääled ja noored on viimastel aastatel Mahavokiga tihti lava jaganud. Anet Vaikmaast ja trummar Karl-Juhan Laanesaarest on saanud ka Mahavoki liikmed. Noored meid ju kümme aastat tagasi uuesti välja kaevasidki ja tänu neile saavad ka järgmised generatsioonid meist teada. Jaanuaris esitlesime ETV-s "Hommik Anuga" saates uut singlit "Liiga palju" ja hiljuti Terevisioonis laulu "Elan unes" ja " 30 sekundit stardini"

Inspireerivamatest noorema põlvkonna muusikutest nimetab Vaikmaa veel näiteks Vaiko Eplikut ning Chalice’i, kes samuti Õllesummer Festivalil esineb. "Meeldivad ka Critikali tegemised ja üldse HU? on super! Me saime tuttavaks lauluväljakul, kui eelmisel korral Õllesummer Festivalil esinesime. Tulime väravatest sisse ja kuulsime, et keegi laulab “Mägede häält”. Sealtpeale oleme koos HU?-ga mitmeid kordi koos esinenud.” 

Õllesummer Festival toimub tänavu 24. korda. Suur pidu toimub 5.-8. juulini Tallinna lauluväljakul. Peaesinejateks on Hurts (UK), Kasabian (UK), Elka (RUS) ning Tommy Cash. Pealava soojendusbändid on vastavalt Pur Müdd, I Wear* Experiment, Filatov & Karas ning Elephants From Neptune. Lisaks esineb terve Eesti muusikute paremik ning esindatud on lai valik muusikastiile bluesist jazzini, rokist tantsumuusikani. Festivalile on müügil nii päevapiletid kui festivalipass. Kuni 4. juulini kell 23.59 maksab pass 45 eurot, festivali alguspäevast alates (5. juulil kell 00.00) on hind 50 eurot.