TEATRIROLL: Isa (Elmo Nüganen) ja Tagasitulija (Lembit Ulfsak) Adolf Šapiro lavastuses linnateatris. Ulfsak pälvis selle rolli eest 2016. aasta parima meespeaosa kolleegipreemia.Foto: Siim Vahur
Inimesed
4. juuli 2022, 12:02

Lembit Ulfsakil oleks tänavu 4. juulil täitunud 75 eluaastat. Õhtuleht taasavaldab mälestusloo, mis ilmus 2017. aasta 4. juulil – tema 70. sünniaastapäeval. Siis kõnelesid temast sõbrad ja kolleegid Ain Lutsepp ja Teet Kallas.

ÕL ARHIIV | „Lembit Ulfsak tundis ennast mingil hetkel just sellena, kes ta oli – maailmaklassi kinonäitleja. Hiljem muutus ta väga soliidseks, isegi üliväga tagasitõmbunuks.“ (6)

„Ükskord ammu-ammu istusime Lembitu juures tema rõdul. Olime pikalt arutanud ilmamaa probleeme ja rääkinud isiklikemast asjadest ning seejärel olime tükk aega vait ja tegime vaid suitsu. Kui me seal istusime, siis vist tajusime vastastikku, et meie vahel on midagi rohkemat kui ainult kolleegi õlatunne ja et midagi olulist on ära räägitud,“ meenub Ain Lutsepale aastatetagune kirgastav õhtupoolik, kui ta mõtleb endisele garderoobikaaslasele Lembit Ulfsakile.

„Midagi rohkemat polnudki vaja. Oli väga hea ja rahulik olla," lausub Lutsepp, kes töötas Ulfsakiga aastakümneid koos Eesti Draamateatris. „Lembit kandis endaga kaasas midagi niisugust, mis andis sulle tarkust. Mul on hea meel, et krossilikult öeldes olen saanud olla Lembitu kaasteeline.

Edasi lugemiseks: