Foto: Teet Malsroos
Inimesed
3. juuli 2017, 16:07

Tallinn muutub taas õitsvaks hansalinnaks (6)

Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu eestvedamisel toimuvad 6.- 9.  juulini Tallinna vanalinnas XVIII keskaja päevad, mil Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus muutub jälle õitsvaks hansalinnaks.

Keskaja päevade südameks on meistrite turg Raekoja platsil, lisaks toimuvad mitmed suuremad ettevõtmised nagu turniir ja karneval.

Kõigil neljal päeval pakutakse linnarahvale Raekoja platsi laval meeleolukaid kontserte, ülesastumisi ja keskaegset meelelahutust. Kaugeimad külalised, ansambel Bordo Sarkany, on saabumas Ungarist, tantsutrupp Monpalsier Dance Company Venemaalt ja üles astub ka Poeta Magica Saksamaalt.

Niguliste kiriku kõrval toimetab kõigil neljal päeval keskaja küla. Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, õpetusi jagavad mõõgavõitlejad ning antakse võimalus ka vibukütina täpsust proovida. Lisaks on kohal rändav lodjakoda, ehitusmeistrid ja palju muud huvitavat.

Neljapäeval, 6. juulil kell 18 toimub avatseremoonia Raekoja platsil, sellele järgneva ühise rongkäiguga liigutakse turniiri toimumispaika Väikese Rannavärava bastioni kõrvale. Mõõtu võtavad ratsanikud ja vibukütid, pakutakse sööki-jooki, oma osa annavad muusikud, tuleneelajad ja narrid.

7. ja 8. juulil õhtutel võib kuulata Katariina kirikus keskaja muusika kontserte ansamblitelt Triskele ja Rondellus. 8. juulil saab aga muusikat, tantse, sööki ja jooki nautida Hopneri majas toimuval lõbusal  karnevalil.

Toimub ka mitmeid ajaloomatku, kus tutvustatakse Tallinna vanalinna ajalugu.

Täpsema programmi ja info leiab www.folkart.ee