Laulu ja tantsupidu - lood
3. juuli 2017, 14:52

ÕHTULEHE VIDEO | Laulupeo peadirigent Heli Jürgenson ja idee autor Rasmus Puur: silmad olid pidevalt märjad

Selleks aastaks on laulupidu läbi ja kokkuvõtted tehtud. Laulupeo peadirigent Heli Jürgenson ja üks idee autoreid Rasmus Puur ütlevad, et tunded on pärast pidu ülevad.

"Hästi tore, ilus, kurb ja valus on ka," sõnab Heli. "Vaim ja keha ütlevad, et kõik kanalid on tühjaks pigistatud ja kõik sai laulukaare all ja selle nädala jooksul välja pandud. Mõistus aga annab aru, et kõik läks üle ootuste hästi," lisab Rasmus. 

Mõlemad kinnitavad, et unetunnid on nädala jooksul napiks jäänud – küll oli vaja pidada koosolekuid ja siis varakult proovidesse tõtata ja erinevaid asju ette valmistada. 

Kuidas Rasmus ja Heli üldse sellele karussellile astusid? "Eelmisel suurte peol tekkis mõte, et võiks oma ideekavandiga välja tulla," ütleb Rasmus. Kuna aga tema ja Veiko Tubina ideekavandis polnud märgitud peadirigenti, uuriti neilt ühel hetkel – kui arvati, et meeste kavand võikski olla noorte peo aluseks – , keda näevad nad peadirigendi rollis. "Nemad Veikoga pakkusid mullegi üllatuseks välja minu nime. Mulle anti 15 minutit aega otsustada," ütleb Heli.

Kellele Heli helistas, et peadirigendi koha vastuvõtmise teemal aru pidada, kuidas tuli naine selle peale, et laulupeol Veljo Tormist austada ja millised olid dirigentide viimased mõtted enne dirigendipulti astumist? Seda kõike saad teada juba Õhtulehe videost.