AKTIIVSEL INIMESEL JUHTUB: Presidendi paremal jalasäärel ilutsevad sinikad põhjustas sporditrauma.Foto: Robin Roots
Eesti uudised
3. juuli 2017, 04:00

President vigastas end sportides (4)

Võidupüha ja jaanipäeva pidustuste fotodelt torkas president Kersti Kaljulaidi paremal jalal silma kaks suurt sinikat. Presidendi nõuniku sõnul pole riigipea tervise ja turvalisuse pärast vaja muretseda.

Rakveres 23. juunil Kaitseliidu paraadil üles rivistatud võitlejate eest läbi sammunud presidendi pisut üle põlve ulatuva kleidi serva alt paistsid parema jalasääre esiküljel nahaalused verevalumid.

Kuidas need tekkida võisid, seda ei tahtnud presidendi nõunik Taavi Linnamäe esialgu öelda, viidates, et küsimus pole seotud avaliku huviga. Kuna sinikad viitavad traumale ja presidendi tervis ning julgeolek on avalikkusele tähtsad, siis õnnestus siiski pärast viiepäevast ootamist napp vastus saada.

"Riigipea tervisega on kõik korras, tänan muretsemast. Aktiivsel inimesel tekib sportides ikka aeg-ajalt mõni sinikas," vastas Linnamäe lugejaid sporditrauma üksikasjadesse pühendamata.

Spordilembene riigipea on eestlastele paljudel avalikel spordiüritustel tublide sooritustega silma jäänud. Ta on osalenud läbi aastate mitmel jooksumaratonil, samuti lugematul hulgal poolmaratonidel ja lühema distantsiga jooksudel. Sel kevadel lõi riigipea kaasa Soome suurimal rahvaspordiüritusel – 50 km vabatehnikaga suusamaratonil. Samuti jäi president kaadrisse Mulgimaa 30kilomeetrisel uisumaratonil.