Pilt on illustreerivFoto: Reuters / Scanpix
Maailm
1. juuli 2017, 22:40

VIDEO | Vene tulevikusõdurid meenutavad Star Warsi rünnakrühmlasi (64)

Moskvas toimunud presentatsioonil avalikustati uus kõrgtehnoloogiline sõdurivarustus, kuhu kuuluvad välisskelett, öövaatlusseadmed ja kiiver. Väliselt meenutab see väga George Lucase loodud "Tähesõdade" saagast tuntud Impeeriumi sõdalasi.

Välismaa ajakirjanikud märkisid koheselt, et antud varustus näeb välja nagu filmidest "Star Wars" tuntud rünnakrühmlased (stormtroopers), kuid antud prototüübi abil loodab Venemaa tuleviku lahinguväljadel vastasest parem olla.

Antud toode sisaldab välisskeletti, mis lisab jõudu ja sitkust ning katab keha kihiga, mis kaitseb kandjat kuulide eest. Üleni mustal varustusel ei puudu ka rünnakrühmlase stiilis kiiver. Varustuse juurde kuuluvad kobakad saapad, mis meenutavad algselt pigem suusasaapaid. Ometi erinevad nad selle poolest, et prototüübil nad on metallraamistikuga ümber kere kinnitatud.

“See kujutab endast meie visiooni uuest varustusest, mida me tahame järgneva paari aasta jooksul arendada,” ütleb CRHPMHi (Central Research Institute for Precision Machine Building) relvasüsteemiülema asetäitja Oleg Tšikarjev. Tema sõnul arendati antud varustust koostöös erinevate Vene firmadega, mis spetsialiseeruvad erinevates disanielementides.

Vene sõjavägi on huvitatud robotite kasutamise hulga suurendamisest ja katsetas mullu aprillis puldist juhitavat tanki. Kaamera abil näeb kaugjuhtimise käigus, kuhu tank suundub ning laiemat pilti näeb drooniga.

Venemaal on plaan vahetada inimsõdurid robotite vastu nii maapinnal, õhus, vees kui ka kosmoses.