Video: Katharina Toomemets; video: Jörgen Norkroos
Laulu- ja tantsupidu
30. juuni 2017, 20:15

ÕHTULEHE VIDEO | Ivo Linna: kui ma 1960. aastal poistekooriga laulupeol käisin oli veel hullem vihm! (18)

"Mul tuli kõik meelde! See, kuidas ma saabusin esimest korda suurele laulupeole Saaremaalt poistekooriga aastal 1960. Vihm oli siis veel hullem," meenutab tänavuse tantsupeo peategelast Vanaisa mängiv Ivo Linna.

Olgugi, et vihm täna kõvasti tantsupeolisi kimbutas, oli Ivo Linna pärast peaproov-etendust õnnelik. "Tänu sellele, et oleme saanud siin mitu päeva proovi teha, on pilt iga päevaga aina selgem," ütleb mees, et tunne läheb aina paremaks. "Ma pean ütlema, et see tunne, mis alati tantsu- või laulupeol valdab, see elab. See on nii pidulik, sõbralik, nii uhke ja põline asi. Ma olen õnneseen, et olen siin osaline."

Kui küsida, mis on kõige lahedam tantsupeohetk olnud, ütleb Ivo, et ta on kogenud, et lapsed on muutunud võrreldes sellega, kui tema laps oli. "Ma ei ole nii palju käsi patsutada saanud või - nagu nad ütlevad - nukki või ruskat teha," muigab Ivo. "Autogramme on ka anda vaja olnud, aga vähe - kõik pigem pildistavad."

Kuuldavasti kutsuti kolmapäeva õhtul Kalevi staadionil harjutajatele politsei, sest ümbruskonna elanikud olid häiritud, et pärast kella 11 õhtul veel proov käis. "See oli tähtis proov, mis oligi ette nähtud kestma südaööni, kuid lõppes pisut pärast ühtteist," sõnab Linna. "Loomulikult ei saa seda halvaks panna, kui ümberringi elavad inimesed. Mnele ehk ei meeldi, mõnel ei jää väike laps magama. Küllap proov ka venis - mass on nii suur, lugusid palju, võimndus ja pillid." Ivo ütleb, et muidugi ootaksid nad arusaamist, kuid mis teha. "Tegelikult ei ole meie peo muusika üldse nii vali, kui mõnel rokk-kontserdil," muigab ta.