Klaudia TiitsmaaFoto: Anni Õnneleid
Inimesed
30. juuni 2017, 15:47

Uuel hooajal liitub “Kättemaksukontoriga” Klaudia Tiitsmaa

Klaudia Tiitsmaa liitub populaarse krimisarjaga: "Kättemaksukontor" oli teismelisena nagu aamen kirikus! (11)

Uuel hooajal liitub “Kättemaksukontoriga” Klaudia Tiitsmaa.

“Kui “Kättemaksukontor” teleekraanidele jõudis, olin mina alles teismeline. Käisin siis gümnaasiumis ja vaatasin onutütrega iga osa,” räägib Ugala teatri näitleja Klaudia Tiitsmaa. “See oli nagu aamen kirikus. Kui “Kättemaksukontor” algas, olime meie televiisori ees. Vaatasime lausa korduseidki!”

Klaudia sõnul lepiti kokku roll kolmes-neljas “Kättemaksukontori” episoodis. “Kuidas ma nüüd ütlen? Minu karakter on selline entusiast,” ei saa Klaudia Tiitsmaa (26) oma tegelaskuju praegu rohkem avada. “Ega ma ei tea tegelikult ise ka, millega mu roll päädib,” tunnistab näitleja. “Nad hoiavad seda minu eest ka saladuses. Tuleb elada üks päev korraga!”

Klaudia hoiab praegugi aeg-ajalt “Kättemaksukontoril” silma peal – nüüd rohkem kolleegide pärast. “Vaatan, sest seal on Eesti näitlejad, kes on tihtilugu ka tuttavad. Neid tuttavaid tekib ka järjest rohkem juurde,” räägib noor näitleja. “Kui minu kursusekaaslane, kolleeg ja muidu sõbranna Adeele Sepp seal näitles, vaatasin märksa tihedamini,” ütleb ta. “No ja nüüd mängib seal ju Ragne Veensalu, kes on ka samast koolist! (Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia – toim.)”

Varem on Klaudia mänginud telesarjades nagu “Üheotsapilet” ja “Kelgukoerad” ning ka täispikas Eesti mängufilmis “Päevad, mis ajasid segadusse”. Põhitööna näitleb ta Ugala teatris. Telesarjas näitlemisel on Klaudia sõnul teatrilava ees üks kindel eelis – ennast on võimalik järgi vaadata. “Enesekriitikat on ikka vaja hoida,” seletab ta. “Sarja saab edasi-tagasi kerida ja vaadata, kas ma ikka tegin nii, nagu arvasin ennast tegevat või oleks pidanud mõnes kohas rohkem silmi punnitama,” naerab ta. Muidugi on näitleja sõnul ka natuke edev ja uhke tunne, aga see on rohkem esimese korra asi. “Nüüdseks on see võimalus ennast kõrvalt näha, sest teatris sellist võimalust pole.”

Kuidas aga Ugala teatri näitleja Tallinnasse kriminulli mängima jõuab? “Sellega on tegelikult väga lihtne – mul on suvepuhkus!” rõõmustab Klaudia. “Jõuan suvega enda osad “Kättemaksukontoris” ära mängida ja siis hakkabki töö Ugalas jälle pihta,” on Klaudial plaan paigas.

Kui sõpradele ja tuttavatele Klaudia uuest rollist veel rääkida jõudnud ei ole, siis näitleja vanemad elavad energiliselt kaasa. “Nendel on juba pöidlad pihus, et millal ikka näha saab,” muigab Klaudia. Küll ka sõbrad varem või hiljem teada saavad – kui mitte Klaudia käest, siis teleekraanilt. “Eks siis hakatakse helistama, et nägid mind telekast. See on alati väga armas,” on Klaudial kaasaelajate üle hea meel.