TOTO Cutugno Retrobestil Pühajärvel 29.06.2017Foto: Aldo Luud
Saund
30. juuni 2017, 15:30

RETROBIIDID! Valmistu nende retrohittidega Retrobest festivaliks!

Sel nädalalõpul vallutavad Pühajärve 80. ja 90. aastate tippartistid. Retrobest 2017 kontsertideks on parim viis valmistuda DJ Rauno Märksi ja Elisa kokkupandud Spotify-retrolistiga, kust ei puudu ükski eesootav hitt.

“Usutavasti mäletavad kõik oma esimesi diskosid koos kooliaegsete suhterõõmude ja –draamadega, kus ühes nurgas istusid tantsukutset ootavad tüdrukud ja teisel pool häbelikult silmi pööritavad poisid. Aga seda vaid hetkeni, kuni diskor pani peale midagi Bad Boys Blue’lt või Modern Talkingu’lt,” meenutab Rauno Märks neid aastatetaguseid aegu. “Ja ükski pidu ei lõppenud ilma Toto Cutugno, Real McCoy või Nik Kershaw’ lugudeta.”

Tõelise festivalituju loomiseks koondasid DJ Rauno Märks ja Elisa kahe ja poole tunni jagu neid kõige-kõigemaid laule Spotify spetsiaalsesse listi.

Et nii fiilingu loomine kui ka terve festival sujuks üheltpoolt õigel retrolainel ning teisalt ka igati mugavalt, annab Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann ka need 5 rusikareeglit oma nutitelefoni kasutamiseks: 

•    Kuula laule juba enne festivali

Kõige olulisem on end enne kontserti õigele lainele viia. Pane telefonist selle ajastu lauludega playlist peale, klapid kõrva või ühenda bluetooth-kõlar ning tuleta meelde oma parimad diskoliigutused! Kui oled aga juba teel Pühajärvele, lase neid laule auto helisüsteemist ja laulge kaasa kogu seltskonnaga – võib ka kõvasti ja valesti, sest autos keegi teine ju ei kuule!

•    Ole laetud

Üsna jama küll, kui telefon sinu lemmikartisti lavale jõudmise ajal tühjaks saab ja sa ei saagi Facebooki feeling fantastic postitust teha. Selleks lae enne festivali minekut telefon kindlasti täis ja võta kaasa ka akupank ja muidugi laadija. Ettevaatus pole kunagi liiast – uus mobiiltelefon tasuks alati kindlustada ja olemasoleva puhul veenduda et Google’i kontol on telefon nähtav või Apple’i puhul sisse lülitatud Find My iPhone.

•    Muuda telefon veekindlaks

Ilmateenistus kahjuks kõige suuremat optimismi ei süsti, mistõttu ole valmis ilmataadi halbadeks tujudeks ning kaitse nii ennast kui ka oma telefoni niiskuse eest. Kõige lihtsam viis on haarata festivalile kaasa sulguriga minigrip kilekott ja telefoni hoolikalt seal sees hoida. Sama hästi teeb selle töö ära ka tavaline toidukile.

•    Ära jäta fotode-videote tegemist saatuse hooleks

Et ägedad festivalipildid ja meeleoluvideod tegemata ei jääks, veendu selles, et telefonis on nende jaoks piisavalt mahtu. Selleks varunda seni tehtud fotod kindlasse kohta – arvutisse, DropBoxi vm sulle tuttavasse pilveteenusesse.

•    Hea pilt nõuab hoolt

Kindlustamaks, et ükski action-moment ei jääks jäädvustamata, kasuta telefonis burst seadistust ja pärast saad valida just kõige parema pildi ning ei pea muretsema, et kellelgi hetkel just pea pööratud või silmad kinni on. Ideaalsete festivalipiltide tegemiseks võta kaasa vana hea selfiestick. Ole aga selle kasutamisel hoolikas ja vali pildi tegemiseks õiged hetked. Terve aja kepiga ringi vehkides sind populaarsete sekka ilmselt tantsima ei kutsuta. Mis aga kõige tähtsam – telefon peab pildistamisel olema võimalikult kindlas asendis. Nii et näpuviskamine ja hüplemine tuleb pildistamise hetkeks korraks peatada!