Pitsikeskuse naised kudusid 19 sallimustrit Rock in Haapsalu staaridele
Inimesed
30. juuni 2017, 11:29

Pitsikeskuse naised kudusid 19 sallimustrit Rock in Haapsalu staaridele

Välisartistide esindajate ja Haapsalu Pitsikeskuse soovitustega valiti Rock in Haapsalu naispeaesinejatele välja neli sallimustrit, millest luuakse originaalsed kingitused festivali staaridele.  Konkursile laekus 19 mustrit, kõik loodud mõeldes neljale naisartistile: Bonnie Tylerile, Suzi Quatrole, Lea Dali Lionile ning 19. augustil samuti Haapsalus esinevale Belinda Carlisle'le.

Üks finalistidest, Helin Põldve on Suzy Quatro muusika austaja ja kirjutas oma töö kirjelduses, et talle tundub "nagu oleks Suzi Quatro rokiliku välispinna taga õrn ja romantiline naine".

Konkursist osa võtnud Haapsalu pitsikeskuse naised on oma ala tuntud profid. Aastate jooksul on Haapsalu pitsiga salle kingitud Jaapani keisrinnale, Rootsi ja Hispaania kuningannadele. Originaalsed sallid on saanud ka filmistaar Greta Garbo ja meie president Kersti Kaljulaid.

Konkursile laekunud tööd esitati välisartistide managementidele, kes tegid oma valiku. Sallid saavad lõplikult valmis kuu aja pärast, et anda nad pidulikult üle esinejatele.

Lea Dali Lioni mustriks valiti töö nimega "Kirsikiri", selle autor on Anne Luik. Suzi Quatrole mõeldud salli kavandi "Trough My Eyes" autor on Helin Põldve. Bonnie Tyleri õlgu hakkab katma sall "Flickering Voice", mille kavandi tegi Meeli Vendt. Tema on ka Belinda Carlisle'le kingiks mõeldud salli "Floral Circles on the Sand" autor.

28. ja 29. juulil esinevad festivali Rock in Haapsalu raames Suzy Quatro, Bonnie Tyler, Lea Dali Lion, Paul Young, Gary Brooker, Ivo Linna, Tõnis Mägi. Kui 28. juulil esinevad artistid oma ansamblitega, siis 29. juulil toetavad lauljaid laval sümfooniaorkester, Raul Vaigla kontsertansambel ja Haapsalu kammerkoor.