“Suvestuudios” käis külas vastne kulturismi maailmameister Dmitri Uiba
Inimesed
30. juuni 2017, 10:51

VIDEO | Eesti mees, kes tõusis ratastoolist ja jõudis kulturismis maailmameistri tiitlini (10)

“Suvestuudios” käis külas vastne kulturismi maailmameister Dmitri Uiba, kes on selle alaga tegelenud üle 20 aasta. Enne seda aga tegeles ta vabamaadlusega, olles sellelgi alal mitmekordne Eesti meister.13-aastaselt hakkas Dmitri käima kooli keldris asuvas jõusaalis. “Liikumine on elu ja kulturism sobis mulle kõige rohkem,” ütleb ta ala vahetamise kohta.

Mees aga on eriline oma traagilise, kuid samas võimsa elusündmuse kaudu: 2011. aastal sattus ta mootorrattaõnnetusse. “Vaagnaluu tükkideks, selgroovigastus, sisemised rebendid, mõlemad käeluud katki,” kirjeldab ta tagajärgi, mille lappimiseks kulus palju aega.

“Suvestuudios” käis külas vastne kulturismi maailmameister Dmitri Uiba

Ratastooli sattunud Dmitri sõnul ta käed enam ei töötanud, abiks aga said jõusaal ja liikumine. Kui ta oli mitu kuud ratastoolis olnud, tõusis spordimees ühel enda korraldatud üritusel umbes pooleks minutiks püsti, kuu aega enne õiget aega aga kõndis ise kirurgi juurde, kes küsis hämmastunult: “Kuule, mees, kas sa kõnnid ise või?”

“Suvestuudios” käis külas vastne kulturismi maailmameister Dmitri Uiba


Aasta pärast esimest ratastoolist tõusmist võitis Dmitri Uiba Lätis lahtistel meistrivõistlustel absoluutse karika, nädal aega hiljem kordus sama Leedus ja siis Eestis. Edasi aga viis sporditee kulturisti Saksamaale mister Universumi valimistele, kus ta sai 6. koha.

Sel aastal võitis Dmitri kulturismi maailmameistritiitli!

Vaata videot!