suvelavastus "Kapiukse kollid"Video: Aldo Luud
Teater
29. juuni 2017, 17:52

VIDEO JA GALERII | Laupäeval esietendub uus suvelavastus „Kapiukse kollid“ (3)

Sellel laupäeval, 1. juulil esietendub Põlvamaal Lutsu külas Jaan Willem Sibula lavastatud kogupereetendus „Kapiukse kollid“, mis on tehtud Heiki Vilepi samanimelise raamatu ainetel. „Sihtgrupp on küll lapsed, aga kindlasti kõnetab see ka täiskasvanuid,“ lausub raamatu autor.

„Kapiukse kollid“ räägib loo väikesest Janist, kes on laisk ja ei taha oma tuba koristada, ühel päeval kohtub ta kollidega, kes tahavad poisi tuba vallutada. Janil ja kollidel tuleb palju pahandust ja seiklusi.

Kirjanik Vilepil on hea meel, et etendus just Lutsu külas toimub: „Lutsu küla on kaunis paik, kuhu vanemad saavad tulla koos lastega lustima. See on ka hea võimalus saada lapsed mõneks ajaks nutiseadmetest eemale.“ Samuti lisab ta, et on kindlasti ka ise kohal.

Lavastaja Jaan Willem Sibul räägib, et mõte raamatu ainetel etendus teha, tuligi Heiki Vilepilt endalt: „Ma sain juhuslikult Heikiga kokku, kes rääkis, et tal tuli välja uus raamat, mis müüb päris hästi. Ta ütles, et järsku teeksime etenduse, mille peale vastasin, et teeme.“ Edasi valisid nad üheskoos helilooja, kelleks on Alar Salurand ja ettevalmistused võisid alata. „See raamat müüb praegu hästi, loodan et ka etendusel läheb hästi, sest muusika sai päris hea,“ lisab Sibul.

Küsimuse peale, kas etenduse jaoks on ka midagi ümber tehtud, räägib Jaan, et vajalikke muutusi on tehtud ikka. „Eks raamatus on mingisugused omad fantaasiad, mida teatrilaval päris täpselt teha ei saa. Veel ei saa me selliseid multifilmikangelasi päriselt teha nagu raamatus algselt oli mõeldud. Samas meil on jälle omad asjad, mida raamatus ei olnud, aga muidu on idee sama,“ lisab ta. Jaan räägib naljatades edasi, et muudatuste tegemisel punnis Heiki Vilep alguses vastu, aga pärast andis vabad käed.

Jaan Willem Sibul on kindel et kõik võiksid seda etendust vaatama tulla: „Tõepoolest on väga hea muusika, lugu on hea, ja me püüdsime teha nii, et naljakas ei oleks mitte ainult lastel, vaid ka emadel ja vanaemadel. Meil on kogupereetendus, sellepärast et meil teevad kaasa lapsed, emad-isad, vanaisad-vanaemad.“