Video: Jörgen Norkroos
Inimesed
29. juuni 2017, 19:01

HARD ROCK LAAGRI ERISAADE | Päev peakorraldajaga: milliseid katsumusi toob festivaliks valmistumine? (3)

Sel reedel ja laupäeval lammutab Vana-Vigalas juba kuueteistkümnendat korda järjest kõigi raskemuusikasõprade aasta tippsündmus - Hard Rock Laager! Õhtuleht käis sabas festivali peakorraldajal Kaido Haavandil ning uuris, mis toimub telgitagustes paar päeva enne festivali toimumist, kas kõik sujub ning kus maal on valmistused Vana-Vigalas. 

Õhtulehe reporter Meisi Volt kohtus Kaido Haavandiga kolmapäeval kell 9:30 raadiomajas, kus mees just raadio otse-eetris intervjuu andis. Olles tutvunud peakorraldaja päevakavaga ning raadios juttu olnud teemadega, liikusime edasi kodukontorisse ning korraldajate koosolekule hevimeeste lemmikusse peopaika Tapperis.

Kava nägi ette ka sõitu Vana-Vigalasse, kus oli vaja paika panna esimest korda toimuva järelpeo telgi asukoht. Mõnusa üllatusena ootas meid ees telkaplatsil esimene roheline telgike, kus esimesed raskemuusika austajad juba teisipäevast alates end festivali ootama sisse seadsid. Tutvusime seltskonnaga lähemalt ning selgus, et fännid külastavad laagrit kolmandat korda, veetes seekord eelnevaid päevi suppi süües, tšillides ja poes käies.

Oma sõna said Hard Rock Laagri edust ja metal-maastikul toimuvast rääkides sekka öelda ka ansambli Loits liikmed Marko Atso ja Ahto-Lembit Lehtmets, kes vana koosseisuga viimast korda sel laupäeval lavale astuvad.

Peakorraldaja Kaido Haavandi sõnul on tema eesmärk HRL korraldamises täis saada 20 aastat, see oleks igati väärikas eesmärk ja ilus number. On ju elatud üle ka raskemad ajad, kui majanduslanguse ajal külastajate arv kahanes.

Vaata meeleolukast erisaatest lähemalt, mida nõuavad artistid raiderites, mis soovitused on korraldajatel laagrisse tulijatele ning miks toimub seekordne festival väheste sponsorite abiga!