Kui sulle meeldib enne magamajäämist lugeda, väldi õudukaid.Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
29. juuni 2017, 17:01

Seitse nõksu, kuidas öösel mõnusaid unenägusid näha (2)

Korralik uni tagab inimesele nii meelerahu kui tervise. Kui sa ei saa öösiti magada, sest näed õudukaid, on viimane aeg vaadata üle tegevused, mida sa enne magamaminekut teed - just need mõjutavad su une kvaliteeti.

Kui soovid, et su öörahu ei saaks häiritud, järgi nõuandeid, mida annab Allwomenstalk.

1. Kuula loodushääli. Raske muusika ei ole magamaminekumuusika isegi siis, kui oled selle stiili austaja. Loodushääled on need, mis rahustavad ja lõõgastavad. Vaiksed loodushääled.

2. Ära söö enne voodissepugemist. Kui sa seda teed, peab keha hakkama toitu seedima ning rahuolekust ei tule välja. Kui sa näksimata ei saa, väldi vürtsikaid toite ning piirdu kergemate puuviljadega. Näiteks õunaga.

3. Maga kõhuli. Teadlased on leidnud, et kui magad kõhuli, näed suurema tõenäosusega erootilisi unenägusid.

4. Väldi õudusjutte. Enne magamaminekut õudusjutud lugemiseks ei passi, sest need panevad aju aktiivselt tööle ning aju ei rahune ka siis, kui sa soovid magada. Ehk - mida rohkem hirmu ja õudust enne magamajäämist, seda suurema tõenäosusega kandub see unne edasi.

5. Väldi muretsemist. Muremõtted peast välja! Igasugune stress toob rahutu une. Püüa enne uinumist mõelda hoopis ilusatele asjadele.

6. Mediteeri. Raske trenn õhtutundideks ei sobi. Selle asemel harrasta enne magamajäämist joogat või mediteerimist, see lõõgastab ning rahustab sind. Kui sa enne voodissepugemist oled rahulik, on head uned garanteeritud.

7. Võta padjad ja tekid appi. Hea une nägemise eeldus on enda voodis mugavalt tundmine. Kuhja sinna täpselt niipalju tekke ja patju, et tunneksid end hästi. Siis mõtled ka häid mõtteid ja näed mõnusalt lõõgastavaid unenägusid.