Inimesed

VIDEO | Ilona Kaldre: selgeltnägemise anne pole müts, mille õhtul koju tulles varna viskad (65)

LISA KOMMENTAAR

. 30. juuni 2017, 13:07
no on ikka lausa hullult huvitav, et kui üks emane ajab silmad pungi pähe ja ta ongi hoobilt"selgeltnägija" !?!?!???
Penskar 65+30. juuni 2017, 01:03
Kas selline silmade punnitamine igal pildil on lihtsalt kutsehaigus või veel hirmsam tõbi?
Vana Ahv29. juuni 2017, 20:27
See ei ole jah müts,see on oskus kergeusklikel nahk üle kõrvade tõmmata.
lilli29. juuni 2017, 12:59
minu vanaema kaasaegsed käisid kaardimooride vahet, nüüd käiakse selgeltnägijate juures, ei midagi uut siin ilmas.
29. juuni 2017, 12:18
Vahetage kodus välja oma katkised või tükkidest kokkupandud peeglid. See toob halba õnne majja. Isegi kui te seda vana rahvatarkust ei usu, siis nende väljavahetamne ei toiks teile tuua probleeme.
29. juuni 2017, 11:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Ennustus29. juuni 2017, 11:28
Saate löpp... ja vöitja on Ilona Kaldre. Aplaus. Sest kuidas saab maailmas teine eesti konnatiigis mitte esimeseks tulla vaid vöidab näiteks neiu Helen Köpp. Absurditeater.
...30. juuni 2017, 17:06
to kolla, endast räägid. see saade ei ole sinust.
siuks29. juuni 2017, 10:57
aga mind on hakanud viimasel ajal need ise hakanud "selgelt nägijad" jubedalt häirima. Iga mats arvab, et võib ravida ja nõustada ja seletada kuidas tema näeb.
Ühes fb rühmas (mis pole küll kuidagi seotud mingi sellise asjaga) on viimasel ajal neid "selgelt nägijaid" tekkinud nagu seeni vihmaga.
Küll oskavad nad kätega parandada ja selgelt näha ja mitmeid vigureid. Tegelikult on mitmed neist lihtsalt töötud memmed, kes ei viitsigi oma kontti päris tööga murda.
Otsivad siis eri rühmades omale klientuuri, sest no hädas inimene proovib ju kõike ja teine hädas olija maksab.
Kui neilt küsida midagi , siis saad copy paste kellegi teise kirjutatud jutust jne.
Nad kõik kutsuvad ennast headeks inimesteks, kuid selja taga susivad ja klatsivad, Ning tekitavad inimestele palju pahameelt ja solvumist. Ässitavad teise teiste vastu ja manipuleerivad.
Saavad mõne nõrgema läbi materdatud ja siis pakuvad, et teevad neil sakrad korda ja eu on pärast nagu lill :D
Mingeid võimeid neil ei ole.
Samas on olemas inimesi, kellel on võimeid, need ei tee endast suurt numbrit.
Ma arvan, et sellised liba nägijaid on kõik kohad täis, ja nad on hädas inimestele ohtlikud, võivad haige inimese masaaziga palju kahju teha jne.
29. juuni 2017, 11:51
"Selgeltnägemine ja ravitsemine on osake minust"
Ennast kiitmast ma ei väsi... Nüüd siis on hakatud lausa ravitsemisega tegelema. Mida raskematks läheb riigis hädiste olukord, seda rohkem tõuseb üles igasuguseid selgeltnägijaid ja ravitsejaid, et neid "aidata". Selleks peab koguaeg olema püünel ning ennast reklaamima. Mida tuntum isik, seda suurem usk, et ta aitab. Inimestel kaob niiviisi ära eneseusk ja nad klammerduvad iga "aitaja" külge, kuid sellise klammerdumisega tehakse neist orjad.
Mis mõttega osaleb MAAILMAS II kohal olev selgeltnägija mingis kohalikes teleshõus, kui kliente on tal jalaga segada? Ikka enda eksponeerimise ja võistlemise soov. Need omadused aga on vaimses arengus takistavateks asjaoludeks. Nii et mingist arengust ei saa juttugi olla.
Nähtamatu.29. juuni 2017, 10:18
Paistab et kõik kommentaatorid on selgeltnägemisest loonud enesele , ainult temale enesele arusaadava ettekujutuse. Vaevumata mõistmast, mis tegelikult toimub. Lugege see läbi;
http://www.para-web.org/showthread.php?tid=6813
Võib olla siis saate millelegi pihta.
Aga selles ma kahtlen...
Teie aju vedeliku asemele olev piduri õli – ei luba seda toimida.
Öeldakse ju29. juuni 2017, 10:28
enesekiitus minevat haisema. Väheusutav,et isegi Kreekas ta ära tunti. Seda saadet kohe kindlasti vaatama ei hakka!!! Vörreldes vene saatega on selles liialt palju valet ja kokkumängu.
minumeelest29. juuni 2017, 09:12
Igas inimeses peitub isikene selgeltnägija-tunnetaja, lihtsalt inimene ei hooli sellest,mida tunnetab ja ongi tunne läinud. Mingi asi sunnib sinna tuppa minema, mingi asi sunnib vaatama, kuulama, nägema...ei saa sie ka aru,miks aga ah! olgu pealegi ja võetakse ette järgmine tunnetus. Arvan, et süüdlane on laiskus tõiusta ja esimese mõtte järgi minna vaatama, mis on, mis teoksil ja endale aru andmine, et kui mingi asi tuli põhe mõttena, siis miks...Laisad olete ja seepärast surute maha endas need tunded ja vaistud.
Realist29. juuni 2017, 10:35
Kahjuks on su väide vale. Selline aist nagu ette-tunnetus on korduvalt testides läbi kukkunud ja ma ei tea ühtegi juhust kus keegi oleks suutnud kindla statistilise erisusega seda esitada. See millest sa räägid on "retro-filling" nimetuse all ja tähendab lühidalt "tõlgi juhtunut endale sobivaks". Näide: Kõnnid tänaval ja ületad teed. Teiselpool teed näed kuidas vastastpoolel auto liiklusest kõnniteele kihutab ja söidab vastu majaseina. Esimese asjana arvutad sa peas et kui sa ei oleks poolt vahetanud, oleksid sa just sealsamas kõndinud kus hetkel auto on. Tekib küsimus, miks sa teed ületasid? Kas keegi sundis? Kas sind kaitsti? Sa hakkad automaatselt otsima põhjust miks sa üleüldse tundsid vajadust teed ületada. Kas mitte ei tekkinud sul mingi "tunne" juba varem , tänava alguses? Niimoodi suudab aju kiiresti kogu olukorda endale mugavaks mõtelda ja olenevalt sinu vaimsest harjumusest (usklik, paranoid) lähevad "faktid" ise paika. Järsku sa tead, et kõrgem hing oli tol hetkel sinuga ja kaitses sind. Mul on kahju aga see kõik oli ainult sinu peas. Samamoodi mõtleme vastupidi kui midagi meiega juhtub. Näiteks kui keegi leiab et tema auto on parklas tühjaks tehtud. Klaas katki, asjad läinud. Retro filling hakkab tööle, et a) karma ja oled selle ära teeninud ning b) vähemalt oled elu ja tervise juures. Kaks väidet millel ei ole mingit pistmist juhtunuga. See on vaid meie viis mõtelda. Aju sobitab ja tõlgib kõike meie ümber ja kui ta ei tea vastust, siis leiutab ta sobiva lihtsalt sinna juurde
to realist29. juuni 2017, 11:36
väga loogiline lähenemine. aga usu mind, neile ullikestele, kes seda selgeltnägemist ja lapikut maad usuvad, ei jõua see mitte kunagi kohale. nad lihtsalt ei soostu loogiliselt mõtlema, isegi, kui neile puust ja punaseks teha. nad elavad omas mullis. kohutav, kui ma peaksin sellistega asju ajama iga päev. õnneks ei pea.
29. juuni 2017, 12:38
Tuleviku ettenägelikkus on täiesti olemas. Seda ei saagi alati avalikult ette öelda, sest siis tekiks nende "täideviijatel" "sügelemine". Minevik, olevik ja tulevik on üks ajatu aeg. Kõige enne toimuvad sündmused mittemateriaalsel tasemel, siis laskuvad nad materiaalsele tasemele. Oskus lugeda mittemateriaalsel tasemel olevaid sündmusi ette on paljudel, kuid nad eelistavad olla vait.
Realist29. juuni 2017, 13:15
Anna mulle kasvõi ÜKS viide infoallikale mis objektiivselt läbi topelt pimetesti seda tõendab!
Ainuke viis "tuleviku" ennustada on läbi tõenäolisusteooria. Ma ennustan et homme tõuseb päike. Hommikul. Kuidas ma seda tean? Tõenäolisus, et see juhtub on peaaegu 100%. Ma ennustan et pärast punast foorituld tuleb roheline. Tõenäolisus on suhteliselt 100%. On võimalus et punase tule ajal tekib elektrikatkestus ja roheline tuli ei sütti, ehk siis kindlalt ei saa midagi väita. Võtame nii, pakun 100 milj eurot inimesele kes tuleb kohale, istub tooli ja valib tema ees seisval loteriirattal numbri. Et oleks lihtsam siis jagan ratta kümneks sektoriks ja panen üheksale neist sama numbri, nr 1. Ühele sektorile panen nr 2. Enne kui ratta käima tõmban, asetan püstoli talle kuklasse. Vali. Kui valid vale, tulistan. Tõenäolisus et valides nr1 ellu jääda on 89% (1% on kui kumbki nr ei tule).
Tahan öelda, et "ennustajad" on väga hea analüütilise loomuga ja oskavad osavalt matemaatilisi tõenäolisusteooriaid rakendada. Pidage meeles et ennustused mis ei täitu, kaovad pildilt koheselt. Psühholoogiliselt juhendatakse ja tõlgitakse ennustatut reaalsusega korrelatsiooni alati tagantjärgi. See on märkimisväärne, et sõna mittemateriaalne kasutatakse sellises kontekstis.
minumeelest29. juuni 2017, 13:23
Õnneks on mu jutt õige ja kes oled sina siin maamunal, et öelda, kes ütleb õigesti ja kes valesti ja kelle mõte on õige ja kelle mõte on vale. Suurusehullustus või ameerika eneseabiraamatute virravarr on sulle bossi staatuse andnud:)))) Sa oled tavaline hall putukas suures inimmeres ja andku sulle arukene niipalju mõistust tunnetuste maailmas, et vähemalt enda elugi korda saada ja just tunnetades enda jaoks valikuid tehes see õige käik, edu sulle enda arendamisel mutukakene.:)
minumeelest29. juuni 2017, 13:26
Just eelistavad olla vait, et mitte sattuda naerualuseks või see teadmine hakkab segama elu läbi teiste uudishimulike ja muude tegelaste. Mida ütles ka üks selgeltnägija just täna vaatavas videos, et kõik ta sõbrannad on muutunud klientideks, et tal polegi sõbrannasid. See on ilmatuma kurb ülestunnistus.
to minumeelest29. juuni 2017, 11:32
ma võin laisk ju olla, aga kui tahan, hakkan virgaks. aga sina oled loII ja sellega juba nii ei ole, et kui tahad, hakkad targaks. muidugi sa oled nii loII, et ei oskaks seda tahta ka.
minumeelest29. juuni 2017, 13:30
Laisk oled jah, tunnistad seda aga ei taha tunnistada, et ise valid endale ebaõnne ja see valimine teeb tigedaks, sest teistel läheb paremini, kadedus ei tee kedagi rikkaks. Soovitus, mõtle enne kui ütled ja tee plaan enne kui tõtled, esimene mõte on õige. Tõsta tagumik toolilt kui tuleb tunne, vaata välja, vaata kööki, vaata taha jne...Proovi ja sa näed huvitavaid asju, su enesetunne saab uue elu ja ongi asi korras. Usalda ennast.
jah kes teab...30. juuni 2017, 14:55
Olen elus korduvalt mõningaid asju ette tundnud. Ühel juhul läks täitumiseni aastaid. Näen palju ka tähenduslikke unenägusid, mida olen hästi tõlgendama õppinud. Võib vist öelda, et kõik suuremad elumuutused näen unes ette. Mõnikord on sellest suur abi, samas halbu asju ei tahakski ette teada. Olen sellest ka mõnele sõbrale ja tuttavale rääkinud. Osad on väga imestanud ja öelnud, et nemad ei näe küll unes midagi või siis väga harva.
naisuke29. juuni 2017, 08:59
äkki on rätt, saab ilusti kokku panna:)
TEADJA29. juuni 2017, 08:52
ILONA KALDREL jäi Markkus leidmata, kuna ta ei tunneta narkootikume tarvitanud inimesi. Kahju! Aga ka teistel sensitiividel jäi noormees leidmata.
to teadja29. juuni 2017, 11:37
iga vabandus on hea, mis väldin vahele jäämist, et tegelikult on ta lihtne soolapuhuja. loomulikult ta ei leidnud, keda ta üldse leidnud on :D
minumeelest29. juuni 2017, 13:31
Ju ta ei saanud läbi minna sealt kust neil ei ole võimalik läbi minna.
hiromant Pastelli29. juuni 2017, 08:34
Eesti ongi mingi posijate ja kuulivahtijate riigike,kus pole mingit aru,ennem usun kaardipanejaid,kes ette räägivad mineviku ja alles siis tulevikku
naisuke29. juuni 2017, 09:01
ja kaardipanija ei ole posija?
panin miinuse29. juuni 2017, 11:38
kuigi esimene poole on õige ja sellele hullusele on oma panuse inimesi sellele teele ässitades pannud napakas saatejuht otepäält. aga et kaardipanijad midagi teavad, irw, nii rumalat arvamust on raske kommenteeridagi.
jj29. juuni 2017, 06:22
kui oleksin võimetega selgeltnägija, kas oleksin siis kõikvõimas, käia ringi, lehvitada oma lippu ja teatada igale vastutulejale ta haigused ja õnnetused, mis teda peagi tabavad, mis juhtub peagi ta lähedastega. Kas maailm oleks siis parem paik ja mina päästja?
Aastakümneid tagasi ründas mind mustlaseit ja ütles mulle käigu pealt väga halva ennustuse, lubas veel täpsemalt rääkida, kui raha annan. Raha mul ei olnud, nõudis käekella, see mul oli. Vägisi pääsesin ta käest. Kuid väga halb ennustus täitus täpselt aasta pärast. Kas oleksin pidanud andma kella, et saada teada kõik, mis mind veel ees ootab?
Pane end korraks selgeltnägija olukorda, kas see ei ole talle endale koguuni ohtlik, kui oled liiga laia
suuga? Kas kõikide kuritegude teatavaks tegemine ja selleks pidev valmisolek on siis selgeltnägija kohustus? Kõigil on õigus nõuda?
Selles, et on mõned, ainult mõned, kellel on võimed, võivad kahelda küll ainult vähese mõtlemisvõimega targad kommenteerijad.
oi sind, totukest29. juuni 2017, 11:42
või temale mustlane ütles :D kuule, vaata, inimestega juhtub alatihti igasugu asju, ka halbu. ja palju halbu. igaühega juhtub midagi. ma võin samuti ükskõik kellele öelda, et temaga juhtub üks halb asi. no ja usu mind, juhtub ka, varem või hiljem. mis vahe on mustlasmutil, mis ta ütleb? sul läks sinu meelest täide, mõnel teisel ei läinud, aga tema on oma ennetustöö teinud ja hädisemad maksavadki talle ja rohkem teda ei huvitagi. aga ega sinu rumalt usku keegi muuta saa, usu edasi, et mingi mõttetu mutt teadis midagi ette :D
See saatejuht 29. juuni 2017, 05:56
Hr. Liiv ,usub vist ise ka Päkapikke ,
Dr29. juuni 2017, 02:25
kas tädi näeb läbi seina ja ennustab loto võite,palun vastake mõttejõul.
Arst29. juuni 2017, 09:08
lotol ei ole võite, inimestel on lotovõit
kolla29. juuni 2017, 11:08
Võidud on just lotol,inimesed saavad sealt kaduvväikese osakese.
arstile29. juuni 2017, 11:43
võit on ikka lotol, inimene võib selle võita.
Eda28. juuni 2017, 22:52
Selgeltnägijate tuleproov n'itab selgelt, et mõnedel inimestel on erilised võimed ja nad aitavad inimesi. Paljudel juhtudel avastatakse kuritegusid, kus selgub, et polegi enesetapp nagu väidavad sageli õigusmõistjad, vaid on tapmine.
edale28. juuni 2017, 23:38
teatris ja kinos näitab ka selgelt, et enamus näitlejaid on mõrvarid, mõni lausa sarimõrvar. ja sinusugune hall mass usubki ju, kui kerge on rumaIaid ära loIIitada :D
mis sa veel mustkunstnikku nähes teeksid?
Siiski...29. juuni 2017, 02:58
Enesetappu ei taha ju keegi uskuda. Lohutuseks on lihtsam öelda, et mõrv. Aga kes mõrvas....selles kohas hakkab jant pihta, kes ei saa enam edasi rääkida, kellel hakkab paha jne. Mõrvale pole vabandust, öelge nimi ja asi lahendatud.
Jan28. juuni 2017, 22:38
Seda kindlasti, aga müts on vähemalt olemas.
siil28. juuni 2017, 22:35
No jh , selgeltnägijad , misgid puukummardajad Haaberstis , mul siin lähedal kasvab ilus tamm ja õige suur saarepuu , kes tahab 50 € eest tulla kummardama ja kallistama , andke teada , kui tiba hundijalavett olen rüübanud siis ennustan ka tulevikku (eraldi tasu eest)
vombat28. juuni 2017, 22:09
Selle saatanliku värgiga tegelemine on jah rohkem nagu needus kogu eluks.
Aitab ainult meeleparandus.
alles28. juuni 2017, 22:05
see Kaldre seletas ETV+ jutusaates suure suuga, et ta on arst. Kas Kohtla-Järve meditsiinikoolist saab tõesti arstidiplomi?
Labane ja rumal naine, lollid, kes teda usuvad. Kahjuks.
naisuke29. juuni 2017, 09:04
ole rahulik, ka need on ennast arstiks pidanud, kes said med kooli sisse...aga õppima ei hakanud.
Muidugi28. juuni 2017, 22:00
See on lihtsameelsetelt "teenitud" raha. Kuld, kard ja maani uhkeldavad kleidid. See on rumalate hullutamise saade.- Aga rumalaid meil jätkub.
vot kak28. juuni 2017, 21:43
jälle see koll28. juuni 2017, 21:42
Siim28. juuni 2017, 21:31
70 % rahvast on puruloll, nendele räägi mida tahad - ikka usuvad.
Mhmh29. juuni 2017, 01:46
Just vastupidine mulje jäänud, intelligentne inimene ei käitu nii. Huvitav, et kõikide lollideks sõimamine teeb teid endaarust kuidagi paremaks ja targemaks...
to mhmh29. juuni 2017, 11:45
mismoodi see süimamine on, kui tegelikult ka inimesed loIIid on? see on fakti konstanteering, mitte sõimamine. tee vahet!
Realist28. juuni 2017, 21:22
Inimestele ja vähestele primaatidele on antud enesetunnetus, ehk arusaam omaenese unikaalsest olemisest. See tekitab inimestes, erinevalt primaatidest, kelle primaarsed vajadused täidavad päeva, eksistentsiaalseid küsimusi. Kes ma olen? Miks ma olen? Mis on kõige mõte? jne. Inimese aju on kahjuks ehitatud nii et vastus "ei tea" ei ole alternatiiv. Kui ei tea siis leiutame vastuse. Vastust on vaja. Inimene on fantastiline valetaja. Iseendale. Ma murdsin jala, sest.. Jumal karistas mind. Mu laps uppus, sest.. tal oli needus. Ma võitsin lotoga, sest.. ma panin küünla kirikus põlema jne jne. Vastused vastused.. Ja ammusest ajast on teisi inimesi kes omi vastuseid ka tesitele pähe määrivad. Võimu nimel, raha nimel, kuulsuse nimel, you name it.. Kahjuks viib tehniline areng ja teaduse edusammud tõe ja reaalsuse abstraktsetele tasemetele (nt kvantfüüsika) mida on raske mõista ja hallata. Ja tagasi tulevad "kiired vastused ja kiired tõed" Inimesed tahavad ühte lahendust, arusaadavust ja komplektsust. Seda pakub alternatiivmaail oma uskude, tõdede, loojate, kollide, vaimude, needuste, rohtude, sõnade, märkide, sümbolite ja saja erineva meetodi abil. Ainus nõue: Ära küsi! Ära kahtle! Aga teadlased ja skeptikud ja päris inimesed peavad kahtlema. Peavad küsima. Sama kindlalt kui alternatiivid raiuvad ühte tõde, sama kindlalt kahtlevad teadlased oma teooriates. Sest teadus ja tõde nihkub iga edusammuga edasi, sügavamale ja täpsemaks. Aga lihtsuses peitub lollus ja rumalus ja pime usk. Ja seda on aina rohkem ja rohkem meie ümber.
lapik maa28. juuni 2017, 22:20
aitäh, realist, selle mõtiskluse eest. just täpselt nii ongi. enesepettus ja jultunumatel ka teiste petmine. sest raha ei haise.
28. juuni 2017, 23:45
Lausa maailmas teisel kohal, kuid Markkus jäigi leidmata...
ruth28. juuni 2017, 21:17
no mulle ilona meeldib, tundub südamlik ja lahke inimene
aima29. juuni 2017, 09:05
selles ongi püänt, et tundub...
ruthile29. juuni 2017, 11:46
just, ullikese meelest kui tundub südamlik ja lahke, siis ei ole petis. paraku aga on maailmas parimad petised just sellised, kes näivad südamlikud ja lahked.
Uuno28. juuni 2017, 21:07
küll ikka mõnele inimesele on kujutlusvõimet antud - selgeltnägija my ass!
uunole28. juuni 2017, 21:20
lisaks ka jultumust seda nn "annet" müüa raha eest. teisest küljest, kuniks on ullikesi, kes usuvad, saavad šarlatanid tegutseda.
28. juuni 2017, 23:51
Info saavad nad ühisväljast, kuid ainult killukse, ülejäänud fantaseerivad ise juurde. Ühisväli on nagu ookean, mis koosneb veepiiskadest (inimeste mõtetest) Nii et päris õiget tõde ei tule selgeltnägemisel kunagi.
naisuke29. juuni 2017, 09:06
ühisvälja ka ei tule:)
soolapuhujate rünnak28. juuni 2017, 20:49
lp. Ilona Kaldre!
kas teil ja teistel nn selgeltnägijatel häbi pole ennast reklaamida, kui eestis on kadunud kümneid inimesi? kus need inimesed on? miks te oma annet ei kasuta? häbi teile! või äkki seda annet ikkagi ei ole? rohkem mustkunstnikud olete.
mitte et ma vastust loodaks, teil pole isegi nii palju julgust, et vastata. ja ajakirjanikel pole julgust, et seda küsida. noh, Anu Saagim, milles probleem, miks ei küsi otse?
no28. juuni 2017, 22:36
ta ükskord ütles, et ei saa otsida, sest ei tea kas need inimesed tahavad, et neid leitakse...
to no28. juuni 2017, 23:02
hahahaha, no parim vabandus :D ja ullikesed ju usuvadki. näiteks pisike laps, näiteks Madeleine McCann, no kindlel see, et ta ei taha, et ta leitakse ja tagasi emme-issi ja õe-venna juurde tuuakse :D
sellise valetamisega lähevad need soolapuhujad mulle veel vastikumaks.
tot otot 28. juuni 2017, 23:44
Selle lapse vanemad ei taha selgeltnägijatega koostööd teha sest need räägivad sellest, et laps on surnud. Vanemad keelduvad oma lapse surma uskumast. Soolapuhuja oled sa ise oma mõttetu mölaga!
Nali naljaks29. juuni 2017, 02:53
Aga kuidagi peab ju oma oskamatust välja vabandama.
to mis iganes sa tototototad seal29. juuni 2017, 11:50
mis jama sa ajad? vastupidi, need vanemad usuvad siiani, et Maddy on elus! mis inimene sa küll oled? miks nad peaksid tegema koostööd, iga suur selgeltnägija võiks lihtsalt tüdruku üles leida ja kogu lugu. tõestada ennast. aga ei, ajavad mulli, et vanemad ei tee koostööd :D mis sul veel varuks muidu on? usun, et on väga palju kadunud lapsi, kus vanemad teevad koostööd, aga ikka ükski selgeltnägija pole neid leidnud, mis põhjus selle on? paku midagi lampi :D fakt on see, et nad ei suuda. kui neist keegi suudaks, küll ta seda teeks, kuulsus üle maailma garanteeritud, ei pea saatest saatesse käima ja teisi kohti korjama ja seepeale vihane olema, et rahvas sind esimeseks ei vali ja vastaseid süüdistama. onju.