Protestija silt nõuab: "Vastuseid!"Foto: AFP / Scanpix
Maailm
28. juuni 2017, 17:58

BBC: Londoni tornmaja põlengu ohvrite lõplik arv selle aasta jooksul ei selgugi? (2)

Lõplik Grenfell Toweri tulepõrgus hukkunute arv ei pruugi enne selle aasta lõppu veel teada olla, vahendab BBC. Londoni politsei sõnul võib hukkunute arvu praegu hinnata 80 kanti.

Enamik ohvritest viibisid kahekümne kolmes korteris. Maja peal on kokku 129 korterit. 14. juuni tulekahju hävitas kokku 151 kodu, nende hulgas Grenfell Toweri korterid, aga ka ümberkaudsetel kinnistutel asuvad kodud. Tornmajas jätkuvad endiselt uurimine ja hukkunute otsingud. Politsei esindaja kinnitas, et nende hinnangul on umbes 80 inimest kas surnud või kadunud ning kadunute kohta võib praeguseks hetkeks päris kindlalt öelda, et elavate kirjas neid enam pole. Politsei lisab, et ei taha mingil juhul ühtegi hukkunut n-ö kahe silma vahele jätta ning tahab kõik ohvrid üles leida. Põhjalikkus tähendab aga ka ajakulu.

Politsei kirjeldab ka, et mõned inimesed põgenesid madalamate korruste korteritest leekide eest kõrgemale, kui allapoole enam pääseda polnud võimalik. Suur hulk ohvreid hukkusid ühesainsas kõrgema korruse korteris. Mõned omaksed peavad ka paraku leppima sellega, et pika, kuid vältava otsimise käigus nende lähedaste jäänuseid ei leitagi.

"See on klassisõda." "Ahnus tapab. Õiglust Grenfelli eest." Foto: AFP / Scanpix