Richard HammondFoto: Reuters / Scanpix
Tele
28. juuni 2017, 10:50

Richard Hammond tunnistas, et ta kartis viimati toimunud autoõnnetuses surma saada

Autosaadete "Top Gear" ja "The Grand Tour" saatejuht Richard Hammond rääkis Šveitsis toimunud autoõnnetuses läbielatust, öeldes, et ta oli täiesti kindel, et selles õnnetuses ta sureb.

Hammond tegi autosaate "The Grand Tour" võtetel Šveitsis ligi 190 km/h sõites õnnetuse, kui ta kaotas auto üle kontrolli ja see mitmeid kordi üle katuse rullus ja põlema süttis. Õnneks suutis mees enne suuremat põlengut autost välja roomata, kuid sai siiski raskeid vigastusi.

Šveitsis juhtunud autoõnnetus Foto: Reuters / Scanpix

Mees rääkis väljaandele DriveTribe, et ta arvas tol hetkel, et sellest õnnetusest ta eluga ei pääse.

"Ma olin teadlik, et ma olin üleval ja kõrgel ja et paratamatult see auto peab maa peale tagasi tulema. Muidugi oli mul hetkeline paanika, kui ma mõtlesin, et "Oh issand, ma saan surma"," meenutas ta kohutavat õnnetust.

"Mis mu peas tol hetkel oli…ilmselt see, et "noh, nüüd ongi kõik". Ma arvasin, et "minuga on kõik läbi"," rääkis ta.

Hammond viidi õnnetuspaigalt helikopteriga haiglasse, kus tema purunenud põlve opereeriti ja metallkruvidega fikseeriti. Tema naine Mandy tunnistas, et ta sai närvivapustuse, kui mehe õnnetuses kuulis.

Hammond viidi pärast õnnetust helikopteriga haiglasse, kus tema purunenud vasak põlv metallpoltidega fikseeriti. Foto: Reuters / Scanpix

Hammond on tõsistes autoõnnetustes olnud varemgi, 2006. aastal tegi ta "Top Geari" võtetel raske avarii ning oli seetõttu mõnda aega ka koomas.