Bonnie Tyler.Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Saund
28. juuni 2017, 07:27

Vaata piltidelt, millised sallid saavad endale Bonnie Tyler, Suzi Quatro, Belinda Carlisle ja Lea Dali Lion!

LÄHEB KUDUMISEKS! Rokidaamid valisid 19 Haapsalu salli mustri seast oma lemmikud (1)

Haapsalu pitsikeskuse kudujate käe all valmis 19 uut sallimustrit, mille seast said sel suvel Haapsalus esinevad rokidaamid Bonnie Tyler, Suzi Quatro, Belinda Carlisle ja Lea Dali Lion valida endale meelepäraseima. Just selles mustris kootud salli saavad nad Haapsalut külastades kingituseks.

Kõigile lauljatele saatis Haapsalu pitsikeskus kolm kuni seitse konkursile laekunud mustrinäidist, mille loojad olid just neid silmas pidanud.

Eesti oma rokklauljatarile Lea Dali Lionile koob salli Anne Luik mustriga, mis võistlustööna kandis pealkirja "Kirsikiri".

Anne Luik - "Kirsikiri", pühendatud Lea Dali Lionile. Foto: Haapsalu pitsikeskus
Lea Dali Lion. Foto: Teet Malsroos

Esimene basskitarristina rokikuulsuste hulka tõusnud naismuusik Suzi Quatro saab Helin Põldve kootud salli "Through My Eyes" ("Minu silmade läbi"). Kudujat on inspireerinud Suzi mullu ilmunud samanimeline luuleraamat.

"Tundub et Suzi Quatro rokiliku välispinna taga peitub õrn ja romantiline naine," kirjutas Põldve oma sallimustri kirjelduses. Seda muusiku õrnemat poolt püüdis ta ka oma loodud mustriga väljendada.

Helin Põldve - "Through My Eyes", pühendatud Suzi Quatrole. Foto: Haapsalu pitsikeskus
Suzi Quatro. Foto: Teet Malsroos

Nii kärehäälsele Walesi lauljannale Bonnie Tylerile kui ka USA naisrokibändist The Go-Go's tuule tiibadesse saanud Belinda Carlisle’ile koob salli aga Meeli Vendt. Mustrid kannavad vastavalt nime "Flickering Voice" ("Häälevärelus") ja "Floral Circles on the Sand" ("Lilleringid liival").

Meeli Vendt - "Flickering Voice", pühendatud Bonnie Tylerile. Foto: Haapsalu pitsikeskus
Bonnie Tyler. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Bonnie Tylerile, Suzi Quatrole ja Lea Dali Lionile antakse valged pitssallid pidulikult üle juuli lõpus, kui nad astuvad üles kahepäevasel festivalil "Rock in Haapsalu". Belinda Carlisle esineb Haapsalus 19. augustil.

Meeli Vendt - "Floral Circles on the Sand", pühendatud Belina Carlisle'ile. Foto: Haapsalu pitsikeskus
Belinda Carlisle. Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Haapsalu pitsikeskuse naiste loomingut on aastate jooksul kingitud ka näiteks  Jaapani keisrinnale, Rootsi ja Hispaania kuningannale. Originaalsed sallid on saanud ka filmistaar Greta Garbo ja meie president Kersti Kaljulaid.