KUULSUSEKOOREM RÕHUB: Üleöö superstaariks tõusnud Susan Boyle kannatab kodukandis jõhkra kiusamise all.Foto: Scott Heppell/AP
Inimesed
27. juuni 2017, 12:28

Talendisaate võitjat Susan Boyle`i loobitakse kodulinnas kividega (14)

Pardipojast võib sirgudagi luik, õhkasid miljonid lummatud televaatajad, kui matsakas koduperenaine Susan Boyle võlus kõiki oma imelise häälega. Kahjuks on Susani elu praegu superstaari omast kaugel - Aspergeri sündroomiga naine kannatab kodukandis noortekamba jõhkrate rünnakute all.

Susanit olevat tema Šotimaa kodulinnakeses ühtäkki ümbritsenud umbes viisteist noorukit, kes üks kord lajatasid talle leegitseva paberitüki otse näkku ja teine kord pildusid kividega bussi, millega lauljatar parajasti sõitis, kirjutab Mirror. Susanile hõigatakse pidevalt ka sõimusõnu ja kohalikus kaubanduskeskuses olevat talle hüütud: „Osta endale prillid, kole mõrd!“ Kius olevat paisunud nii hulluks, et 56aastane staar soovib oma turvalisuse tagamiseks abi politseilt. Ligikaudu 16-18aastased noored rusikakangelased olevat nuhtluseks teistelegi kohalikele, eriti himukalt kimbutavat nad neid, kes on haavatavad ega suuda end ise kaitsta.

Susan Boyle Foto: TIZIANA FABI/AFP

Kuulsusesära on Susan Boyle`ile kehvasti mõjunud sellest hetkest peale, kui ta Briti talendisaates lauluga „I Dreamed a Dream“ kohtunike ja publiku südamed võitis. Võit tõi küll esinemisi, plaadilepingu ja raha – Susan olevat teeninud varandust 26 miljoni Briti naela jagu. Seevastu ei taluvat ta hästi staariseisusega kaasnevat tähelepanu. Susan kannatab autismi vormi Aspergeri sündroomi all ja on inimestega suheldes häbelik. Et tegemist on staariga, ei paista pealtnäha väljagi – Susan elab ikka veel tagasihoidlikus majas samas linnas, kus ta sündis. Kõige kallimad asjad tema kodus olevat karusnahkne kasukas ja pudel Chanel No5 lõhnaõli. Raha on ta heldelt kulutanud heategevuseks ja aidanud hädast välja laenudega kimpus sugulasi. Lähedased on talle toonud ka meelehärmi – ta on vaenujalal vennaga, kes pressis temalt enesetapuga ähvardades suurt summat välja, ning eelmisel sügisel suri tema palavalt armastatud õde.

Aspergeri sündroom ei lase Susanil kahjuks karjäärile pühenduda nii palju, kui publik ootaks. Mullu jäi ära tema kontserdituur, kuna üha kasvava ärevuse tõttu ei suutnud staar kuupäevi kokku leppida. Vaimse häire tõttu on tema käitumine ettearvamatu ning ta võib pinge all ootamatult kokku variseda.