Maailm

INIMKOND ON OHUS: tuntud astrofüüsik Hawking kiirustab inimesi Maalt lahkuma (82)

LISA KOMMENTAAR

uugu1. juuli 2017, 17:54
dd29. juuni 2017, 11:34
Meile on taotud pähe, et Eestis olevate inimeste arv on liiga väike, et jätkusuutlikult edasi elada ja toimetada, jahutud on võimalikest sugulaste vahelistest abieludest jne. Nüüd aga tahetakse mingi kolooniatäie elanikega Marsil jätkusuutlikku eksistentsi luua. No otsustage siis njuueidzarid, kas mingi väike koloonia on piisav või mitte inimsoo kestmiseks ja arenemiseks ja mitte downgreidmiseks, mitte et ühel juhul on piisav (siis kui omale sobib nii) ja teisel juhul mitte (kui omale ei sobi nii).
leo28. juuni 2017, 15:17
Ma tahan ka geenius olla. Minu ettepanek oleks, et mõni suuremat sorti UFO võtaks meie Maakera köiega sleppi ja veaks ta koos inimestega sellest pahast Päikesesüsteemist kuskile turvalisemasse kohta
lisaks ka...28. juuni 2017, 12:54
Kliima muutus tuleb 3.juulil. Väljaspool Maad ei ole inimkonnal võimalik ellu jääda, kosmosest tulenev kiirgus ja muud ebasoodsad asjaolud ei võimalda seda, nii, et Hopkinsil tulem üksinda minna. Küll aga annavad tähed teada, et augustis toimuv päikesevarjutus Eesti Vabariigi tähtpäeval, olles muutuste planeet Uraaniga trigoonis, peaks tooma elupöördelisi muutusi, koos äkiliste ja üllatavate momentidega. Saab näha mis toimuma hakkab või ei toimu midagi.
Veider28. juuni 2017, 09:35
hirmutamine nende asteroididega. Need on ilmaruumis kihutanud sama jaua kui Mee kesisteerib. Miks siis nüüd äkki nii koledaks muutusid? Ka Marssi võib tabada hiigelasteroid. Tehisinnellekt? Siis peaks pigem keelama katsetused tehisintellekti täiustamises, mitte põgenema ise hirmus oma kätetöö eet. Viirused? Muidugi, äkki peaks mõned ülirikkad-üliahnurid saatma Looja manu ja lõpetama jutud mõnede tähtsusetute riikide "keemiarelvast", ning hoopis nõudma mõne ookeanitaguse suurriigi keemia- ja biorelva katsetused ja varud?
positronx28. juuni 2017, 07:31
Siit kommentaariumist tuleb selgelt välja mis vahe on Geeniusel ja Tavakodanikul. Nimelt viimasel puudub ettekujutus tulevikust ja arusaam Universumi suurusest ja seal toimuvast. Arvestades kosmoses toimuvate protsessidega siis võib olla oleme juba hiljaks jäänud aga võib olla mitte ja sellest ka se kiirustamine.
JUSS27. juuni 2017, 20:41
Evakueerige Maa? Tegeikult on see üks suur, häbitu suur bluff. Sest Inimkond elab Maal, jääb Maale ning ka hukkub Maal. Keegi i hakka neid miljardeid kuhugi evakueerima. Ja see pole lihtsalt võimalikki. Kui just mingi ulmelist "täheväravat" "aja akent" ei avatata. Millisele võimalusele aga miite miski ei viita.
Inimkond hukkub paratamatult. Kuid kõige parimal juhul evakueeritakse siit ehk vaid mõnisada isendit. Seeme uue inimkonna loomiseks kusagil mujal. Kuid 0esialgu kuulub seegi vaid ulme valdkonda. Et suudetakse luua valguskiirusel liikuvad kosmoselevad ja leida mõnekümne valgusaasta kaugusel inimkonna taasloomiseks mõnda sobivat planeeti.
Pensionil onu27. juuni 2017, 20:33
Puudub koht, KUHU minna. Ning tehnoloogia, KUIDAS minna. Lähimad taevakehad? Kuu puudub atmosfäär. Marsi ar´tmosfäär on ülihõre, samuti puudub seal praktiliselt hapnik. Ning surmavat kosmilist kiirgust peatav magnetväli. Veenuse atmosfääri ülisuur rõhk lihtsalt lömastaks meid, Samuti ei piisa seal hapnikku. Nin temperatuur on 400 kraadi ringis, hullem kui aurukatlas. Merkuur on atmosfäärita ning kuum nagu kõrgahjus.
Hiidplaneedid ei kõlbaks üldse elamiseks. Nende kaslased? Hiigelkülmad ja pole hapnikku. Ja kes ütleb, et seal alfa Centauri planeet üldse elamiskõlblik on? Teiseks puudub meil tehnoloogia valguskiiruse lähedaste kiiruste saavutamiseks, muidu ei ole inimeste teiste tähesüsteemini jõudmine üldse mõeldavgi.
positronx28. juuni 2017, 07:07
Sama loogika järgi võiks Eesti oma kaitseväe kokku pakkida ja ära lõpetada?
vanasõna28. juuni 2017, 08:36
Üks räägib aiast, teine aia august! '
Võrreldakse kahte võrreldamatut.
positronx28. juuni 2017, 07:10
Mõte ei ole, et alternatiivid on paremad vaid, et oleks kus kohast tagasi tulla kui jama möödas.
positronx27. juuni 2017, 20:33
Mees ütleb lihtsalt, et ei ole mõistlik kõiki mune ühes korvis hoida. Mis siin arusaamatut on?
Micheal27. juuni 2017, 20:22
Sain silmavähi seda p*ska lugedes.
nh27. juuni 2017, 18:23
kas Marss mitte liiga väike planeet pole, et seda koloniseerida, või on see projekt valitutele, mille tambib praegune maksumaksja suure ülla projekti käigus maksudena kinni. Esialgu saadetakse sinna nn katseahvid kolooniat rajama ja elutingimusi looma. Loota, et toimub mingi suurem migratsioon, on utoopia lähima pooletuhande aasta jooksul arvestades seda, kuna avastati ameerika ja kuna algasid praeguse tihedusega reisid- ainuke, mida siit minema vedama hakatakse, on surrogaatemad, munarakud ja spermapank ja see nn kurjast tehisintellekt, kes peaks marsil tööd hakkama tegema, kui seal üldse kõlbab elada ja suudetakse lähema 100 aasta jooksul üldse mingit pisikest kolooniat rajada. Me pole kuudki tundma õppinud, meie oma süvaookeanist rääkimata ja võibolla üks globaalne katastroof teeb oma korrektiivid, et ennast täisõgind ja ülesünnitatud inimkond saaks uuesti väiksema seltskonnaga jätkata.
hakaku minema27. juuni 2017, 17:53
Hakaku ees minema. Me siis vaatame, et kuidas tal see minemine sujub ja otsustame hiljem. Pole ta mingi tark, üks rumalamaid on- paljud on rumalad omaette aga tema kuulutab oma rumalust avalikult.
nr127. juuni 2017, 16:58
Kas praegu ei ole OHT nr 1 Yellowstone? Kui paralleelis oli jama juba kusagil 30.mail, siis võiks prognoosida jama kusagil 30. juuniks? Millegi pärast on üleval suured numbrid????
Nojah27. juuni 2017, 16:57
Vaadake inimesed. Kui ka jõuaksime kunagi Marsile elama, siis ikka sellesama elektroonika, tehnoloogia ja tehisintellekti abil. Kui see juba täna maal inimkonnale ohuks on, siis kuidas selle Marsile viimisega ta ohutuks muutuks?!
R27. juuni 2017, 15:50
Rumal mees, pole ta mingi geenius!
ahsoo27. juuni 2017, 15:18
Ja kuhu ma peaksin siis nüüd kihutama? Marsile või Veenusele? Õhupalliga?
arvamus27. juuni 2017, 13:57
12. oktoobril pidi kõva mats käima, kui suur meteoriit vastu maad põrutab, eks valitud juba teavad, aga et paanikat vältida ollakse vait.
Ufod tulevad appi meile27. juuni 2017, 14:08
Eks siis tulevad UFOd ja lapivad meid jälle kokku, sest ega siis mina UFO ole!
Mul on kahju27. juuni 2017, 13:24
sellest mehest,aga ma ei taha tema pilti näha,lihtsalt liiga kole on.Ja seda jama ma ka lugeda ei taha. Kusagile me ei lähe,mis seal mujal parem on?Segane jama.
Muutused on juba silmaga näha27. juuni 2017, 12:46
Kui vaadata ilma, siis see pole enam see, mis 40 aastat tagasi. Meie ilmad on muutunud heitlikuks. Ilmad on tuulised ja jahedad, Kui soojalaine tuleb, siis see ka kaob. Pole enam tõelist talve ega kevadet.
Arvamus27. juuni 2017, 12:44
Juba vanal veneajal ütles õpetaja, et inimesed on rumalad, et kulutavad metsikuid summasid sõjandusele ehk teineteise tapmisrelvadele. Kui seda raha oleks inimene kulutanud kosmosetehnoloogiale, teaksime palju rohkem, mis universumis toimub!
Alex27. juuni 2017, 13:47
Saksa vanasõna" ega inimene enne tark ei ole, kui ta rumal ära ei ole olnud!
Kôige tähtsam27. juuni 2017, 15:02
Kôige tähtsam tarkus siin maa peal on, et vanemad oskaksid oma lapsi ôigesti kasvatada, et lapsed oskaksid omakorda elus ôigeid valikuid teha ja oma lapsi ôigesti suunata. Vaatamata kôikidele tarkadele raamatutele, ôpetajatele jne ja vanematele, pole meil suunajaid ôigel ajal, ikka korrutame nagu mantrat, et ainult oma vigadest peab ôppima. Peaks olema sihiks ôigete valikute tegemine ôigeaegselt. Suuremal osal, meil pole isegi ônnestunud, et me oma laste jaoks oleksime giidid, suunajad elus- me oleme lihtsalt teadmatusest ôige aja maha maganud nagu meie vanemad ja vanavanemad. Mitte kôik vaid suuremalt osalt. Isegi ôiget elukaaslast ei oska me valida! Ikka, et ta on nii äga, nii sexy ja mône aja pärast kassipojal silmad avanevad, et astusin ämbrisse! Ja nii pôlvest pôlve! Kuidas see nôiaring purustada, sellest fataalsusest välja jôuda? Jôuame, kui jôuame, siis viimasel sirgel. Planeet on ülerahvastatud, aga need rahvad ja vanemad vôtkugi vastutuse oma naudingute eest. Naudingust sünnivad lapsed, selleks ei pea Oxfordis ôppima. Igaüks vastutagu ise oma naudingu eest. On rahvusvaheline lastekaitse seadus, valitsus, vanemad -Las Vastutavad.
27. juuni 2017, 15:32
Kas sa julged seda rääkida ka neile kes seal ida ja lõuna pool elavad? Maakera on nende rämpsust juba nii üle ujutatud, et need õigeid valikuid tegevad ei suuda enam nende tagant koristada.
Maali27. juuni 2017, 18:02
Vôttis aega, et selle lihtsa tôeni välja jôuda. Kui kôik loksus paika, siis nüüd on endal kergem ja lihtne asja ka te teistele selgitada. Olen naudingu poolt, aga naudingust sünnivad lapsed, ja nende eest peab naudingusaaja vastutama. Nii lihtne see ongi. Mul ei ole Sorbonni diplomit.
mina jään27. juuni 2017, 12:34
Ei lähe ma kuhugi, matke mind koos majaga.
Siin me oleme27. juuni 2017, 12:42
Vales kohas vaatad, hingelt tuleb vaadata mitte materiaalses osas27. juuni 2017, 12:20
Vale! Selline inimene peab 5 etappi intellektuaali tasemele jõudma! Meist suur osa massidest jõuaks Marsile, tapaksime juba seal üks teist ära. Nii ainu valik ei tohi see inimene selles kohast lahkuda. Me esmalt peame kontrollima ja leidma need valusad punktid kus see tuleneb.
Peter27. juuni 2017, 12:20
Huvitav, et ta on maailma kõige targem mees ja mina siin tugitoolis istudes - loll nagu ma olen - ei suuda kuidagi aru saada, miks Maad võib asteroid tabada, aga Kuud või Proxima Centauri ei või..Võib olla see tuleb sellest, et ma arutlen lihtsalt loogiliselt aga võib olla ma tõesti ei mõista?
Kokkuvõtteks on tegemist siiski inimesega, kes unistab ja fantaseerib ja ma ei loe nendest fantaasiatest küll kuidagi välja maailma kõige targema mehe mõtteid. Juba kasvõi see, et 10 000 aastast on saanud sujuvalt 100 aastat, meenutab mulle pisut ilmaennustamist "ilmatarkade" poolt.
Nojah27. juuni 2017, 17:02
Arusaamatu jah. Ja kuidas meid Marsile viinud tehisintellekt seal ohutu on kui siin ohtlik?
ja mis siis on27. juuni 2017, 12:19
kui inimkond hukka saab? eriline kaotus või? asi nüüd, mille pärast ohkida..
Miina27. juuni 2017, 23:54
Kes Sa oled??? Sa oled esimene inimene kes minuga sarnaselt mõtleb! Kahju kohe, et anonüümne. :)
Erni27. juuni 2017, 12:15
Erni27. juuni 2017, 12:14
Auväärt härra unustab, et meie füüsilised kehad kuuluvad Maa ökosüsteemi. Nad on siinsetesse tingimustesse aretatud. Mujal on hoopis teised tingimused. Me ei peaks muretsema oma füüsiliste kehad pärast. Siis nad on mõeldud ja siis nad ka jäägu. Peenmateriaalne keha võib minna kuhu iganes, ainsa silmapilgu jooksul. Ja alustamise tingimused vastava füüsise loomist, kui just vaja peaks olema.
Ew27. juuni 2017, 11:43
Minge kõik ! Mina jään..
27. juuni 2017, 11:42
kuhu me peaksime põgenema? ja kui see õnnestukski,siis mina küll ei sooviks terve elu kusagil marsil,skafander seljas,elada.parem juba saan meteoriidiga maal pihta.
Olev27. juuni 2017, 11:57
Meteoriidiga ei saa pihta ...
Olev27. juuni 2017, 11:58
Õhtulehele ei meeldi sõna "kividega "
tore teooria27. juuni 2017, 11:27
Et siis lagastame kõigepealt oma kodu ära ja siis otsime uue koha kus lagastada? Suht ebakindel plaan. See töötab vaid senikaua kuni tuleks uuesti kolida Kas uskuda vandenõuteooriaid või mitte, kuid tõesti hakkab tunduma, et kellelgi oleks justkui kiire siit lahkumisega.
Ahah27. juuni 2017, 11:09
Lasin eidel raketi valmis panna.
Ronja27. juuni 2017, 10:52
Kes ütleb,et teistel planeetidel on inimkonnal ohutu. Inimene ei jookse kodumajast naabermaja anastama,kui katus laseb vihma läbi. Oma kodu hoitakse ja armastatakse,sama peaks kehtima ka koduplaneedi kohta. Suur füüsik võiks kõigepealt oma koduplaneediga tutvuda,tundma õppida.
Jajaj27. juuni 2017, 12:15
Sina oled tõesti kuulsaimale astrofüüsikule nõuandja. Käi enne Nuustakul ära!
Tarkpea27. juuni 2017, 10:42
Tuĺeb arutule sigimisele piir panna.mida lollemad seda sigivamad
Jah27. juuni 2017, 12:13
Tarkpea27. juuni 2017, 10:42
Tuĺeb arutule sigimisele piir panna.mida lollemad seda sigivamad
Tarkpea27. juuni 2017, 10:42
Tuĺeb arutule sigimisele piir panna.mida lollemad seda sigivamad
lugeja27. juuni 2017, 10:22
No mina küll 20. aastat ei hakka lendama et galaktikasse mingi tähe juurde pääseda! Elan siin ja aitab küll!
27. juuni 2017, 10:29
nii kui nii varsti häving kahe aasta pärast
kõigepealt27. juuni 2017, 10:12
teeb ameerika tulnukatega koostööd, ning siis vallutab ameerika kogu maailma.
27. juuni 2017, 10:30
nähh27. juuni 2017, 10:48
pigem teeb keegi teine tulnukatega koostööd, kes jutus segast peksab ja populismi paneb aga kelle erioperatsioonid õnnestuvad ja kelle tegemisi varjutab saladuseloor
mahvalda27. juuni 2017, 10:06
kõlab tsipa ülbelt kuid mitte ei usu vaid tean
Hawking võib küll olla targem kui teised kuid ometi ei mõista ta asjade olemust, sellest oli veidi aimu Hoylel, Teslal, Lowelockil (tema eesti keeles ilmunud raamatut tasub lugeda) Maa ei lase endaga mängida kui asi liiale läheb hävitab ta vaid meie dimensiooni, teiste sageduste omad töötavad edasi
27. juuni 2017, 15:36
Millegipärast on see Maa nii kindel et just Euroopa tule hävitada, mingid murjamid kusagil aga sigivad edasi et vallutada kogu maakera.
nähh27. juuni 2017, 10:00
Kuidagi väga kiireks on asjadega läinud? Et siis mingi reaalne hädaoht juba ähvardamas, inimnahka pugenud reptiloidid ajupesu ja populismiga maamuna vallutamas? Mingis uues tulnukafilmis lammutavad elusuuruses reptiloidid juba täiega ja jäme ots nende pihus. See ka selge, et egomaniakaalsete riigijuhtidega riikide ja sigimise ning usuhullusega aega veetvate rahvastega pole ka kosmosesse asja.
artificial intelligence27. juuni 2017, 09:45
Mis see "kunstlik intelligents" on? Intelligents on haritlaskond, eriti Venemaal. Ilmselt on siin mõeldud tehisintellekti.
kolla27. juuni 2017, 09:33
Ole meheks hauking hoiatamast,Juba hommepäev künnan oma aiamaa ringi,notin sead-lehmad maha ja kolin linna,vist valin Narva,seal hea karjuda,et eesti riik ei anna mulle süüa.
häda korral27. juuni 2017, 12:54
eestlane notib ikka kõigepealt naabri omad
Jaan Tatikas27. juuni 2017, 09:28
Juba homne päev panen minema. Mul "Lennuk" on kuuri taga juba stardivalmis.Veel on 2 vaba kohta,pilet maksab 3.50 €,jook ja söök tuleb endal kaasa võtta. Marsile ja Kuule ma ei lenda....seal on liiga külm.Vaatan kuhugi Päikesele lähemale.
Kodanikud kiirustage!
arvamus27. juuni 2017, 09:22
Inimeste suundumine teisele planeedile ei muuda midagi, kõik jama maal ju inimese lolluse, kurjuse ja ahnuse tulemus, lähevad mujale ja muutuvad heaks või? Pigem viiakse esimesena sõjatehnika ja kurjus kohale ning hävitatakse järgmine planeet, õnneks ei lasta metslasi mujale hävitama.
lahkume me kõik nii ehk naa27. juuni 2017, 11:51
jätame omad kehad siia ja lahkume
to lahkume...27. juuni 2017, 13:52
Õnneks ei ole võimalust ilma kehata relvi kaasa võtta.
Huvitav..27. juuni 2017, 09:21
et Õhtuleht avaldab ja paanikat tekitab mingi haige teadlase väljaütlemises, et hakkame kohe lahkuma kasvõi kuu peale !?
hm27. juuni 2017, 12:37
Kui sa selle peale paanikasse lähed siis oled ise haige.
???27. juuni 2017, 09:19
Koliks kollektiivselt teise ilma vä ?
Lahkumine...27. juuni 2017, 09:14
Me kõik peame ühel heal päeval lahkuma---kes pilve taha -kes põrgusse aga et on veel kolmas variant, see on ju pommuudis !? Ei ole midagi imestada et mõned teadurid enne manalateele minekut ära pööravad aga on ju lolle kes usuvad ! Head lahkumist kõigile kasvõi kuu peale !!!
Reede27. juuni 2017, 09:10
Tulge jah kõik maalt ära. Linnas on loomulikult parem.
njah27. juuni 2017, 09:03
Üldjoontes on ainult üks suur probleem - maakera on üle rahvastatud. Lahendades selle probleemi laheneb ka inimtegevusest põhjustatud kliimamuutuste probleem.
Aitab !27. juuni 2017, 08:57
Ei te mitmes kord juba seda siia üles pannakse ?!
j.s.27. juuni 2017, 08:57
Mina elangi juba aastaid linnas. :)
esmalt27. juuni 2017, 08:42
lahkugu remmelgate raiujad, nad on Maal niigi palju lammutanud ja raiunud, siiber neist.
keri kuu peale oma jutuga, hooking27. juuni 2017, 08:42
hawking on kloon 27. juuni 2017, 08:41
Geniaalsusest27. juuni 2017, 08:39
hullumeelsuseni on teatavasti lühike samm.
muidugi27. juuni 2017, 07:57
otsime aga uue koha kuhu lagastama minna
27. juuni 2017, 06:38
Tundub, et see mees peksab juba segast.
\\28. juuni 2017, 11:24
Mehel on lihtsalt roosad prillid ees. Mõtleb ainult teadusele aga inimolemusele ja ajaloole ei mõtle üldse. Inimesed on ju kogu ajaloo jooksul omavahel sõdinud. Et siis laseme selle röövlikarja kosmosesse lahti? Et uues kodus hakata jälle samade asjadega otsast peale? Sõdimise ja planeedi lagastamisega. Hawking võiks kriitilisemalt mõelda praeguse inimese peale.
Ahhsoo,27. juuni 2017, 04:44
et kui oleme lõpuks nende "kliima muutuse" ja "rände kriisi ohvrite" poolt oma ajalooliselt kodumaalt välja tõrjutud, siis võime kolida Kuu peale ja hiljem veel Marsilegi? Väga lahke ja suuremeelne.
tjahh27. juuni 2017, 09:51
juba mitukümend aastat tagasi öeldi ikka, et ah, mine kuu peale!! nüüd alles hakatakse liigutama.