Toto Cutugno mullu HaapsalusFoto: Arno Saar
Saund
26. juuni 2017, 16:20

Vaata Toto Cutugno videotervitust!

Toto Cutugno lubab Retrobestil laulda eesti keeles: "See on minu tänužest eestlastele." (5)

"See on minu tänužest eestlastele, sest mind on siia korduvalt esinema kutsutud ja alati on vastuvõtt olnud soe,“ selgitab tänavusel Retobestil avakontserdi andev Itaalia superstaar Toto Cutugno.

Toto Cutugno kavatseb esitada Otepääl kaks Eesti lugu: "Suveöö" ja "Pistoda laul". "Praegu tegelen usinalt eesti keele õppimisega ja ma loodan, et saan selle lauluga hakkama," sõnab ta Õhtulehele.

Toto Cutugno andis ka mullu juunis Haapsalus ülimenuka kontserdi ning näitas juba siis, et tunneb eesti keele vastu huvi. Nimelt tervitas ta Haapsalu piiskopilinnusesse kogunenud tuhandeid inimesi sõnadega "Tere, Haapsalu! Ma armastan teid!“. Nagu itaallasele kohane, oli Toto Cutugno väga jutukas, rääkides rahvale nii oma hiljutisest operatsioonist kui ka serenaadi laulmisest armastatule. Samuti demonstreeris ta veelgi eesti keele oskust, öeldes fraase "minu naine" ja "elagu armastus".

Toto Cutugno külastab Eestit kolmandat korda, kuid varem on ta käinud vaid Tallinnas ja Haapsalus. "Kahjuks ei olnud mul möödunud aastal väga palju aega ringi vaatamiseks. Tegin vaid tiiru Tallinna vanalinnas ja see pani mind oma ilu pärast ahhetama,“ meenutab ta.

Ka tänavu pole lauljal Lõuna-Eesti külastamiseks kuigi palju aega. "Sellest hoolimata tahaksin järve (Pühajärve – L.M.) ümber ringi vaadata,“ avaldab ta lootust. Kontserdile eelneval õhtul peatuvad Cutugno ning tema tippmuusikud ja meeskonnaliikmed aga Tartu kesklinna hotellis.

Toto Cutugno, et tuleb alati Eestisse suurima rõõmuga. "Mulle meeldib põhjamaiste riikide atmosfäär ja samas see soojus, millega esinejat alati vastu võetakse,“ kirjeldab ta.

Vaadates Cutugno kontserdikava, võib märgata, et suvel ta kuigi palju ei esine. Siiski lubab ta, et kontserditurnee läheb lahti alates oktoobrist. Kuigi laulmine on enda sõnul tema suurim hobi, siis suve kavatseb ta veeta teise meelishobiga. "Käin tihti oma paadiga Vahemerel seilamas,“ paotab ta.