Eesti Laulu poolfifnaal, Anett KulbinFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
22. juuni 2017, 13:11

Lauljanna Anett Kulbin ärikooli lõpetamisest: "Õnneks hoidis seltskond alati tuju üleval."

Noor ja andekas lauljanna Anett Kulbin, kes on tuntud ansambli Wilhelm solistina, sai tänavu laiemalt tuntuks, kui jõudis Eesti laulu poolfinaali oma esimese singliga "Strong." 23-aastane lauljatar muheles, et kolme ülikooli aasta jooksul pidi ta iseenda pärast tundma mitu korda piinlikkust tundma: "Olen täiesti krooniline hilineja ja neid kohvitassiga kikivarvukil loengutesse hiilimisi olen pidanud tegema."

Värskelt loomeettevõtluse alal bakalaureusekraadi saanud Anett meenutab, et koolist sai lisaks teadmistele ka rohkelt elulisi mõtteid: "Väga hea moto või mõte, mida endaga kaasas kanda pärineb esimese kursuse avaaktuselt, kui EBS-i asutaja ja tänaseks kahjuks meie seast lahkunud professor Madis Habakuk ütles sellised sõnad: Tagasihoidlikkus on voorus, aga ilma selleta saab elus paremini läbi. See on väga on point!"

Neiu, kel häälematerjali jagub mitme laulja eest, tunnistas, et pärast ülikooli kavatseb rohkem muusikaga tegeleda ja keskendub taas põhjalikumalt laulmisele. Ent edasiõppimine pole välistatud: "Praegu kindlasti magistrisse otse ei lähe, aga olen vaadanud lauluõpingute osas maad uurinud. Mõned väga ägedad koolid on silma jäänud, kes teab, äkki aasta või paari pärast."

Kõige raskemaks katsumuseks peab Anett eksamiperioodi, mil tuli teha arvukalt kirjatöid ja õppimismaterjali läbi töötada. Neiu tõdeb, et ülikoolis ei saa lootma jääda loomulikule intelligentsile: "Mõne jooksva töö juures võisin väga laisk olla, aga eksamitest ja otsustavatest kirjatöödest nii lihtsalt ikka läbi ei lipsa. Kõige raskem oli aga motivatsiooni leidmine raskematel eksamiperioodidel. Õnneks hoidis seltskond alati tuju üleval ja saime kõik edukalt kooli lõpetatud."