Foto: AFP / Scanpix
Maailm
22. juuni 2017, 08:55

Prints Harry: keegi kuninglikust perest ei soovi saada kuningaks või kuningannaks (2)

Prints Harry sõnul ei soovi tegelikult keegi kuningaperest saada kuningaks või kuningannaks, kuid on valmis õige aja saabumisel oma kohustusi täitma.

"Kas keegi kuninglikust perest tahaks olla kuningas või kuninganna? Ei usu," rääkis Harry avameelses intervjuus ajakirjale Newsweek.

Tema sõnul võtavad Windsori pere liikmed ameti üle seetõttu, et peavad, mitte et väga soovivad. Kõik see on Harry hinnangul inimeste hüvanguks ja heaoluks vajalik.

Intervjuus meenutab Harry oma ema, printsess Diana, surma järgset aega, kui ta pidi vaid 12aastasena osalema matuserongkäigus, mis kulges läbi Londoni.

"Mu ema oli just surnud ja pidin tema kirstu taga kõndima pika tee ümbritsetuna tuhandetest inimestest, kes mind vaatasid, samal ajal kui miljonid vaatasid mind telerist," sõnab Harry, et kuninglik perekond võinuks toona otsustada, et 12aastase lapse jaoks on see liig.

"Arvan, et ühtki last ei tohiks sundida seda tegema, üheski olukorras," lisab prints, et pidi aastaid käima teraapias, et ema surmaga toime tulla.