Foo Fightersi kontsert Riias 21. juunil 2017.Foto: Martin Ahven
Saund
21. juuni 2017, 19:10

Eesti fännid Foo Fightersi kontserdil: tahtsime oma silmaga Nirvana rokkarit näha! (2)

Eesti keelt kuuleb Riias Lucavsala saarel Foo Fightersi kontserdiplatsil ringi liikudes ohtralt.

"Foo Fightersi laulja Dave Grohl on ju Nirvana trummar ja Nirvana oli ülihea rokkbänd. Oleme ka Nirvana fännid," seletavad sõbrannad Pilleriin ja Lisabeth, miks nad Riiga sõidu ette võtsid. See on neile mõlemale esimene kord üht oma lemmikmuusikakollektiivi live'is kuulda.

Foo Fightersit on nad juba aastaid siia kanti oodanud, nii et kui Riia kontsert ja kuulutati, siis neidudel pikemat ootamist ei olnud. Tänaselt õhtult ootavad Pilleriin ja Lisabeth kõige rohkem huvitavat sõud ja tugevaid emotsioone. Vaeva on ju lõbusa õhtu nimel omajagu nähtud. "Väga raske oli seda kohta üles leida, me eksisime vahepeal ära," tunnistavad sõbrannad, kes tulid Lätti autoga. Väiksele jõesaarele kohalejõudmisega on hädas teisigi eestlasti. Võib kuulda, kuidas juba pärale saanud fännid tuttavatele telefonitsi teed juhatavad.

Foo Fightersi kontsert Riias 21. juunil 2017. Foto: Martin Ahven

"Enamik mu lemmikbändidest on mõne liikme kaotanud või enam ei tegutse, nii et ma ei saaks neid enam live'is näha," toob aga kontserdile sõidu põhjenduseks Piret. "Näiteks Queen ei saa ilma Freddy Mercuryta õiges koosseisus üles astuda. Foo Fighters on üks väheseid lemmikuid, keda on võimalik oma silmaga näha."

Publikus leidub aga ka neid, kes on tulnud kuulama eelkõige soojendusesinejat, Ameerika laulja Alison Mossharti ja Briti kitarristi Jamie Hince'i duot The Kills. "Ma olen patune, täitsa ketser - särgist on näha!" naerab üks vanem eesti härra ja demonstreerib fännisärki, millelt vaatavad vastu Mosshart ja Hince.

Foo Fightersi kontsert Riias 21. juunil 2017. Foto: Martin Ahven

"Ma ei karda selle väite eest tappa saada - minu meelest võiks Foo Fighters hoopis The Killsile sooja teha," ütleb mees ja lisab: "Mulle imponeerib ameeriklanna Mosshart, ta on teinud koostööd ka Jack White'iga ja paljude teiste kõvade tegijatega. Kuna ma olen. Alisoniga samal kuupäeval sündinud, tunnen mingit erilist sidet."

Muidugi vaatab ta aga kauba peale ära ka peaesineja Foo Figjtersi. Mõlemat bändi näeb härra esimest korda.